reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Plextor nabídne nová SSD série M5 Pro

8.8.2012, Jan Vítek, aktualita
Plextor nabídne nová SSD série M5 Pro
Od Plextoru se dočkáme nových výkonných SSD patřících do M5 Pro Series, které jsou postaveny na novém kontroleru Marvell 88SS9187. Ten těmto modelům poskytne maximální rychlosti čtení a zápisu 540 a 450 MB/s, což by tedy mohlo být o něco...
Od Plextoru se dočkáme nových výkonných SSD patřících do M5 Pro Series, které jsou postaveny na novém kontroleru Marvell 88SS9187. Ten těmto modelům poskytne maximální rychlosti čtení a zápisu 540 a 450 MB/s, což by tedy mohlo být o něco lepší především vzhledem k zápisu. Hodnoty IOPS jsou ale důležitější a přitom velmi slušné - 94000 a 86000 pro náhodné čtení a zápis.





M5 Pro se dle Plextoru hodí do velmi vytížených pracovních stanic, serverů a také pro zapojení do RAID 0. True Speed Technology má přitom zajistit, aby se časem výkon nesnižoval, což je strašákem všech majitelů SSD.

Kontroler Marvel nabídne 128bit ECC systém a také 256bitové AES šifrování. Plextor také slibuje, že jeho SSD jsou velmi důkladně testovány a v předprodukčním režimu bylo nejdříve zkoušeno 400 SSD jednotek po dobu 500 hodin, přičemž nebyla tolerována ani jedna chyba jediného vzorku. Až poté měl Plextor přistoupit k výrobě konečného produktu určeného pro trh. Všechny jednotky pak před vstupem do prodeje projdou testem "zahoření" při vyšších teplotách okolního prostředí.

Plextor tak na ně poskytuje pětiletou záruku a v polovině srpna je nabídne v kapacitách 128, 256 a 512 GB.

Zdroj: TZ Plextor
reklama