Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

PocketBook u nás nabídne řadu elektronických knih

13.7.2012, Jan Vítek, aktualita
PocketBook u nás nabídne řadu elektronických knih
Společnost PocketBook sídlící ve Švýcarsku se rozhodla na českém trhu nabídnout řadu svých čteček elektronických knih. Její nabídka zahrnuje modely specializované přímo na elektronické knihy, jejichž výhodou má být šetrnost pro oči, a vedle...
Společnost PocketBook sídlící ve Švýcarsku se rozhodla na českém trhu nabídnout řadu svých čteček elektronických knih. Její nabídka zahrnuje modely specializované přímo na elektronické knihy, jejichž výhodou má být šetrnost pro oči, a vedle toho i tablety s OS Android.




360⁰ Plus


LCD panele s podsvícením samozřejmě není pro dlouhodobé čtení příliš vhodný, a proto čtečky knih využívají displeje s elektronickým inkoustem (E Ink), které dokáží zobrazit černou nebo šedou a nepotřebují podsvícení. Čte se z nich tedy stejně jako z papírové knihy, takže je naopak potřeba jiný zdroj světla. Výhodou ale je, že taková čtečka vydrží na jedno nabití i přes měsíc. Konkrétně jde o zobrazení 8000 stránek, neboť zrovna a pouze při změně zobrazení se spotřebovává energie.

Modely od PocketBook jsou také vybaveny slovníky (ABBYY Lingvo dictionaries) či rozhraním Wi-Fi, což tedy přijde vhod spíše u modelů s LCD displejem, které jsou v podání této firmy vybaveny tlačítky pro obracení stránek. Všechny čtečky PocketBook si ale mají poradit s 15 formáty včetně EPUB, PDF, TXT, DOC, HTML. Umožní také zpracování více úloh najdenou (čtení, surfování po webu, využití jiných aplikací), podporují RSS a umožňují, aby si uživatel zobrazení dané knihy přizpůsobil. Uživatelské rozhraní je k dispozici ve 28 jazycích, kde nechybí čeština ani slovenština.

V současnosti PocketBook nabízí devět modelů s E Ink (360⁰ Plus, Basic, 602, 603, 612, 902, 903, 912, Touch) a dva s Androidem (A 10", A 7"). Liší se funkcemi, ovládáním a velikostí displeje. Poohlédnout se po nich můžete v obchodech Alza, CZC, SOFTCOM, HyperElektro, Datart, T.S. Bohemia či JoinMusic.

Zdroj: TZ PocketBook