reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Pohřby by kvůli koronaviru mohly být vysílány online, uvažuje Velká Británie

7.3.2020, Milan Šurkala, aktualita
Pohřby by kvůli koronaviru mohly být vysílány online, uvažuje Velká Británie
Koronavirus 2019-nCoV má někdy docela nečekané důsledky. National Association of Funeral Directors (NAFD) ve Velké Británii totiž zvažuje, že by se v zájmu prevence šíření viru mohly pohřby streamovat online.
Někdy člověka až překvapí, jaké důsledky a opatření může mít šíření koronaviru 2019-nCoV (a nemoci COVID-19). Bylo odvoláno mnoho veletrhů, sportovních akcí (příp. se konají bez diváků), omezuje se vycházení a sdružování více lidí na jednom místě. Takovými akcemi mohou být i pohřby, které začali řešit ve Velké Británii. National Association of Funeral Directors (NAFD) totiž spolu s vládou zkoumá, jak by se tyto smutné události měly řešit v případě, že problém přeroste v opravdu závažnou pandemii. A jedno z řešení je kupodivu "elektronické".
 
Pohřeb
ilustrační foto, autor: Shane T. McCoy / Public domain, přes Wikimedia Commons
 
Asociace totiž zkoumá možnost toho, že by se v takovém případě pohřby mohly streamovat a vysílat online. Někteří lidé se nyní bojí chodit na větší akce, mezi lidi, jiní budou zase proti takovým nápadům, nicméně některé evropské státy už i zakázaly konání velkých akcí. Např. Francie zakázala akce nad 5000 lidí, Švýcarsko nad 1000 lidí a některé švýcarské regiony dokonce už nad 50 lidí. Výjimkou jsou v takových případech např. restaurace, galerie nebo prozatím právě také ony pohřby. Pokud jde o pohřby v Británii, prozatím je vše při starém a jen se zkoumají nové možnosti. Vedle online streamování z krematoria je to např. vykonání skutečného pohřbu hned, ale obřad pro truchlící by se posunul a konal někdy jindy.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama