reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Polsko zařadilo do školních osnov počítačovou hru This War of Mine

24.6.2020, Jan Vítek, aktualita
Polsko zařadilo do školních osnov počítačovou hru This War of Mine
Počítačové hry se ve školních osnovách zpravidla nevyskytují a Polsko by mělo být dle tiskové zprávy vůbec první zemí, která se k takovému kroku odhodlala, a to v případě titulu This War of Mine. Čím si to vysloužil krom toho, že jde o polskou hru? 
Měřítkem pochopitelně není popularita hry, neboť to by musel být titul This War of Mine bez debat nahrazen Zaklínačem 3. Jde pochopitelně o něco jiného, i když svou roli také hraje vysoká kvalita a oblíbenost dané hry. This War of Mine bude k dispozici zdarma pro učitele sociologie, etiky, filosofie a historie na středních školách v Polsku, a to od příštího školního roku, čili 2020/2021. Zároveň se tak stane doporučeným materiálem pro studenty středních škol, a objeví se tak jako první hra po boku knih vybraných autorů.
 
 
This War of Mine od 11 bit studios zaujme také už svou unikátní pseudo-2D grafikou s velice živě zobrazenými a věrně animovanými postavami. Polskému Ministerstvu školství jde ale pochopitelně především o náplň této hry, která se točí kolem osudů obyčejných lidí v době válečného konfliktu. Na rozdíl od většiny jiných válečných her se totiž zaměřuje právě na osudy civilistů ocitajících se v předních liniích, kteří musí činit životně důležitá rozhodnutí, přičemž tvůrci se inspirovali moderními konflikty na Balkánu. Jde tak o žánr survival, čili hru o přežití. 
 
 
Hra byla vypuštěna na trh už na konci roku 2014 pro Microsoft Windows, OS X a Linux, následoval port pro Android a také iOS, takže jde o skutečně multiplatformní titul, který si tak může užít mnoho zájemců i bez herního PC či konzole. V roce 2016 pak následovala expanze This War of Mine: The Little Ones pro Windows, PS4 a Xbox One a verze Complete Edition přišla v roce 2018 pro Nintendo Switch. K dispozici je také dokonce v deskové podobě. 

Zdroj: ISFE.eu


reklama