reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

PornHub bojuje proti koronaviru, prémiový přístup pro každého zadarmo

25.3.2020, Milan Šurkala, aktualita
PornHub bojuje proti koronaviru, prémiový přístup pro každého zadarmo
Zatímco většina streamovacích služeb se snaží snižovat datové toky, server PornHub s klipy pro dospělé se na boj s koronavirem snaží jít opačně. Aby lidé nechodili ven a nešířili nákazu, nabídne prémiové předplatné zadarmo.
V posledních dnech jsme tu měli několik oznámení streamovacích služeb, které si daly za cíl snížit objem dat přenášený přes Internet. Cílem je, aby se dalo lépe pracovat z domova. Naopak server PornHub hodlá Internet zatížit mnohem více než obvykle. Aby lidé nešířili koronavirus a nechodili ven, nabízí jim do 23. dubna předplatné Premium úplně zadarmo (normálně vyjde na $9,99 měsíčně). Cílem je snížit počet nově infikovaných lidí koronavirem SARS-CoV-2 a zbavit se nemoci, která významně ovlivnila život takřka celé planety.
 
Belladonna
ilustrační foto, zdroj: Belladonna Entertainment LLC. [Public domain]
 
Doposud byla tato akce vyhrazena pro Itálii a později také Španělsko a Francii, nicméně nyní se rozšiřuje do celého světa. Jediné, co musí člověk udělat, je slíbit, že se bude izolovat a nebude chodit ven. Pokud už ven musí, tak musí slíbit, že si bude pravidelně mýt ruce a respektovat osobní prostor ostatních. Při registraci není potřeba zadávat platební kartu. Nyní je tak otázkou, co to udělá s internetovým provozem, který se všichni ostatní snaží snižovat. Nezdá se však, že by tato nabídka výše zmíněným zemím, kde byla zavedena nejdřív, moc pomohla. Server PornHub rovněž pomohl získat zdravotníkům v New Yorku 50 tisíc masek a daroval 50 tisíc EUR evropským organizacím k nákupu dalších masek. 
 
Pro zajímavost, server zaznamenává 115 milionů návštěv denně (42 miliard ročně), za rok se tu objeví 6,83 milionů nových klipů a je to 169 let záznamu za jeden rok. Jak říká sám server, kdybyste v roce 1850 začali sledovat všechna videa, která zde byla nahrána v roce 2019, sledovali byste je ještě teď. Denně je přeneseno 18073 TB dat (ročně 6597 PB), což znamená 209 GB/s.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama