reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

PowerColor LCS R9 290X: přetaktovaný a vodou chlazený Radeon

18.12.2013, Jan Vítek, aktualita
PowerColor LCS R9 290X: přetaktovaný a vodou chlazený Radeon
PowerColor zařazuje do své nabídky grafickou kartu LCS R9 290X, která je vybavena nejvýkonnějším Radeonem, čili R9 290X. Zajímavé je na ní především chlazení realizované pomocí vodního bloku, díky němuž má i přetaktovaný pracovat s rozumnými teplotami.
Dle PowerColor má grafická karta LCS R9 290X i při nejvyšší zátěži udržovat teplotu svého grafického čipu pod 60 °C, ovšem to pochopitelně bude záviset především na tom, do jakého okruhu její vodní blok zapojíme. Především tedy na tom, jaký radiátor využijeme a jak kvalitní bude jeho chlazení. PowerColor se mimochodem o této kartě zmiňuje jako o první a jediné kartě svého druhu, která je opatřena vodním blokem.





Grafická karta LCS R9 290X nám přitom dá možnost využít v podstatě jakékoliv vodní chlazení, neboť výrobce k němu dodává 3/8" a 1/2" fitinky. Samozřejmostí pak je, že vodní blok zabírá celou kartu, a tedy poslouží i k chlazení napájecí oblasti a pamětí.





Co se týče specifikací pak PowerColor LCS R9 290X pracuje na 1060 MHz, čili o 60 MHz nad rámec referenčního taktu a je vybaven 4 GB paměti GDDR5 na 1350 MHz, což je o 100 MHz více než u klasické verze (s ohledem na efektivní takt pak o 400 MHz).





Krom toho s touto kartou dostaneme i 'Gold Power Kit', což je jakási obdoba Ultra Durable u komponent firmy Gigabyte. Jde o digitální napájení s DirectFET a cívkami s feritovým jádrem. Na závěr zbývá jen dodat, že Radeonu R9 290X může vodní blok velmi pomoci, protože tento čip se může v zátěži blížit i teplotě 100 °C, přičemž referenční chladič není zrovna znám svým tichým provozem.

Zdroj: Hexus.net
reklama