reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Požadavky na Gears of War 4 jsou pěkně detailní

18.8.2016, Jan Vítek, aktualita
Požadavky na Gears of War 4 jsou pěkně detailní
Obvykle nám tvůrci her předkládají nepříliš podrobné specifikace týkající se minimální konfigurace a doporučené konfigurace PC. Microsoft se ale rozhodl, že to nestačí a přinesl podrobnou tabulku.
Tato tabulka je rozdělena na systémy založené na hardwaru AMD a Intel/NVIDIA a Microsoft se také nespokojil se dvěma konfiguracemi, ale předkládá rovnou tří: minimální, doporučenou a ideální. Můžeme se sice pozastavit nad tím, proč si Microsoft myslí, že uživatelé s grafickými kartami Radeon budou mít ve svých PC i procesory od AMD a ti s kartami GeForce budou zase fanoušci Intelu, ale na druhé straně by pak byla tabulka se čtyřmi různými sestavami pro každou kategorii nepřehledná.




- klikněte pro zvětšení -


Že jde o dílo Microsoftu, pak je jasné, že bude doporučována nejnovější verze Windows 10 s Anniversary Update a pak budeme v každém případě potřebovat alespoň 80 GB volného prostoru na disku a 8 GB operační paměti. Co se týče procesorů, Gears of War 4 není zrovna nenáročný, neboť bude vyžadovat alespoň AMD FX-6300 nebo Intel Core i5-3470 a jako grafická karta nám poslouží alespoň Radeon R7 260X nebo GeForce GTX 750 Ti.

Do doporučené sestavy patří osmijádro od AMD nebo výkonný čtyřjádrový Core i5 z generace Haswell a k tomu Radeon R9 290X, GeForce GTX 970, nebo nové karty Radeon RX 480 či GeForceGTX 1060. Ideální sestava prostě a jednoduše kopíruje to nejlepší, co AMD, Intel a NVIDIA aktuálně hráčům nabízí, pokud tedy v případě Intelu zůstaneme u desktopových procesorů a generace Skylake. Zde tak není žádné překvapení, že bychom si měli připravit ideálně nejvýkonnější procesor AMD FX či Intel Skylake a grafické karty Radeon Fury X, GeForce GTX 980 Ti či 1080. Vedle toho se bude hodit i 16 GB operační paměti a pro herní data také SSD.

Co se týče doporučovaných Windows 10 s Anniversary Update, to může Microsoft obhájit novou funkcí ‘Play Anywhere’, která umožní si zakoupit hru buď na PC, nebo Xbox One a hrát ji na obou zařízení.


A abychom mohli vidět, jak bude tato hra na nadupané sestavě vypadat v rozlišení až 4K, připravil pro nás Microsoft video přímo z jejího prostředí. Můžeme se tak podívat na cca deset minut akce a pokochat se i tím, jak ta působí neohrabaně a pomale, když pro ovládání někdo evidentně nevyužívá klávesnici a myš, ale nejspíše gamepad.

Gears of War 4 přijdou pouze na PC a Xbox One jako střílečka z pohledu třetí osoby, a to dle dosavadních informací 11. října.

Zdroj: KitGuru

reklama