Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
Diskuze k článku: Poznámky (jedině) v cloudu
6.3.2013, Radan Tuhý, článek
Psaní poznámek je pro většinu lidí běžnou prevencí zapomínání úkolů, nákupních seznamů nebo webových adres. Poznámky v elektronické podobě můžete mít neustále po ruce, tedy v počítači, tabletu, nebo třeba chytrém telefonu.
DeerDance (7) | 6.3.201311:55
opera ma sikovne poznamky a cez opera­-link je to cloud storage
Odpovědět0  0
bedo. (9) | 6.3.201311:01
mal som z toho spočiatku obavy, ale napodiv sa ukázalo, že na bežné používanie je 60MB­/mesiac tak akurát, asi to nebolo zvolené náhodne. Ako u každej služby zadarmo platí, že ak chce fungovať dlhodobo, musí mať minimálne vyrovnaný rozpočet ­- to sa dá docieliť reklamou, obmedzením výdavkov u bezplatnej verzie ­(za prevádzku serverov aj prenos dát sa platí­) alebo ponúknutím platenej verzie s rozšírenými možnosťami. Evernote využíva všetky tieto možnosti, takže je vyššia šanca, že nezakape ako iné nádejné startupy ­(po tom čo vyčerpali venture capital­).
Odpovědět1  0
odb (533) | 6.3.20139:51
Nutnost pripojenia do internetu povazujem za velke minus cloudov ako takych. Druhe velke minus je verejny cloud ako taky ajeho povaha. Su to dva body, ktore ked zlyhaju ­(budu nedostupne­), tak to cele padne.
Mam pocit, ze sa to dost podcenuje. Na megaupload sa uz zabuda, bezny smrtelnik tomu nerozumie. Hacknutie Evernotu postrehlo este menej ludi.

Nemozem suhlasit s a utorom. Citujem ­"Na druhou stranu, bez inovací a nových postupů k provádění dnes standardních úkonů, jako například psaní poznámek, bychom příslušný vývoj pozastavili, případně dokonce degradovali úplně, protože dřív nebo později by se určitě našel někdo, kdo by dospěl k závěru, že jednodušší, než psát poznámky, je žádné poznámky jednoduše nedělat.­"
V urcitych oblastiach dalsi vyvoj nieje potrebny. Minus dnesnej doby je snaha silou­-mocu vsetko inovovat, zavadzat nove postupy, nasilna revolucia­(evolucia­) aj tam, kde to nieje potrebne.

Poznamky v cloudu nenahradia klasicke, len ich doplnia. Na osobne a jednoduche poznamky s kratkou zivotnostou su stale lepsie a jednoduchsie. Nepisat poznamky je tiez riesenie.
Odpovědět4  2
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.