reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
20.12.2020, Jan Vítek, aktualita
Dle serveru wccftech máme počítat s tím, že procesory Rocket Lake-S v podobě 11. generace desktopových CPU nám Intel představí už na CES 2021, čili v lednu. To navíc znamená, že se dočkáme i desek se Z590. 
Lukáš Petříček (282) | 21.12.20200:21
Aby si to ještě někdo v Intelu nerozmyslel. ;­-­) Nechci bejt škarohlíd, ale už v době uvedení to bylo překonané železo. Samozřejmě je pochopitelné, že Intel lepí díry na trhu s tím co má, a prostě spousta lidí si to i tak koupí, ale mě to přijde docela smutné. Tím myslím, kam až dřívější jednička, a dřívější leader na trhu s procesory, klesnul. Děravá CPU, lživý marketing, lživé PR, tlačení AVX i AI specializace v testech, proměnlivý wording vzhledem k tomu co a jak testovat, jak se jim to zrovna hodí aneb ať to všude neprojedeme na plné čáře, atd. a o tom, že se recykluje roky 14 nm a zákazníkům se prostě roky směje marketing do xichtu, aneb 4 jádra stačí všem, to je dobré trololo. Mám tu jednu starší Intel i5 a nedávno jsem přesedlal na AMD Ryzen a nemůžu si stěžovat. Časem tam dám třeba 5950X a dalších 4­-6 let nebude potřeba nic řešit. Ale víc výkonu prostě nepotřebuju. To bylo takové zamyšlení, otevřené a bez závěru. Já bych to teda nekoupil už čistě z principu, i pokud to bude mít rozumně nasazenou cenovku. A jednoznačně jsou lepší alternativy.
Odpovědět3  1
Pavel Matějka (1591) | 21.12.20209:56
Ještě nedávno se redaktoři radovali, že Intel vyřešil problémy 10nm procesu a že to bude skvělé. Časem a pomalu se dozvídáme, že 10nm proces Intelu ve třetí verzi částečně vyřešil jedinou věc ­- zvedl výtěžnost z cca 25% na cca 50%. Vlastnosti čipů se nezlepšily, ačkoli to Intel hlásal do celého světa hlasem trub z Jericha ­(spíš tedy hlasem trouby z Jericha, že...­).
Odpovědět3  0
Bison (814) | 20.12.202018:16
Intel ukončil výrobu Kávového Jazera, má vytvorený priestor na iné modely, Raketu má hotovú už od leta, je to len otázka načasovania pre trh, kedy bude k dispozícii. AMD muselo zvýšiť ceny procesorov a to je výhoda pre Intel, ktorý nemusí meniť ceny , naopak môže zlacniť a udržať si podiel na trhu. Stále platí, že lacná výroba dokáže Intel udržať na trhu aj bez toho, aby vedel konkurovať AMD. 14ka v podaní Intelu je ako manželka ktorej sa neviete zbaviť a nakoniec to bude ona ktorá vám podreže hrdlo.
Odpovědět0  7
EliWallace (57) | 21.12.20209:41
Bože to je zas výplod. Ještě se tu radujte že je Intel v pohodě i s obstarožní výrobou. AMD klidně může zlevnit také, Zen3 čiplet je jen malinko větší než Zen2, IO je stejné GloFo. Měli šanci naplnit kasičku, tak šli do ní. Pokud bude top Raketa za 7­-8k, tak proč ne, ale jinak nedává smysl. Spotřeba, chlazení a drahá deska od ní dost odrazují.
Odpovědět4  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.