reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Přehled dění v oblasti hardware za březen 2006

6.4.2006, Milan Šurkala, článek
Přehled dění v oblasti hardware za březen 2006
Nemáte-li čas neustále sledovat dění v oblasti IT, ale přesto chcete být v obraze, pak vám pomůže přehled toho nejdůležitějšího, co se za právě uplynulý měsíc březen stalo.

Microsoft, kapitola sama pro sebe



Microsoft odkládá co se dá

Tak se tento rok nového operačního systému Windows Vista nedočkáme. Podniková sféra jej sice bude mít k dispozici již v listopadu 2006, ale na pultech obchodů se objeví až v lednu 2007. Podle Microsoftu se jedná už jen o ladění systému, kdy chtějí na trh uvést řádně odladěný produkt. Vzhledem k tomu, že původně byl systém naplánován na rok 2004, a je neustále odkládán pro zajištění vyšší bezpečnosti apod., měl by snad být odladěn důkladně.

Opožděné vydání bude mít i Office 2007, ten ale pouze s ohledem na Vistu. Microsoft chce vydat oba produkty najednou. Office ale není oproti předpokladům na Vistě není závislý, poběží i na Windows XP. Odložením ale Microsoft zmešká vánoční nákupní horečku, kdy se prodá velké množství počítačů, ty ale budou muset být vybaveny Windows XP (resp. jiným systémem, ale to je nepravděpodobné).


Internet Explorer 7.0 už nebude napevno zabudován v systému

Mnoha lidem vadilo přílišné zakomponování internetového prohlížeče Internet Explorer přímo do systému, což se projevovalo především nižší bezpečností systému, přiznejme si, že IE na tom v tomto ohledu opravdu není nejlépe. Nový IE7.0 se už bude instalovat podobně jako Opera či Firefox, tedy žádné zásadní zásahy do systému.
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama