reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Přehled dění v oblasti hardware za červenec 2006

4.8.2006, Milan Šurkala, článek
Přehled dění v oblasti hardware za červenec 2006
Nemáte-li čas neustále sledovat dění v oblasti IT, ale přesto chcete být v obraze, pak vám pomůže přehled toho nejdůležitějšího, co se za právě uplynulý měsíc červenec stalo.

Další postřehy



Apple iMac: akce pro učitele a studenty

Pro učitele a studenty přichystala společnost Apple zajímavou akci. iMac, jehož cena je obvykle $1299, je jim nyní nabízen za velmi zajímavou cenu $899. Za tyto peníze dostanou 17" displej, 1,83GHz Intel Core Duo procesor, 512MB DDR2-667 paměti (rozšiřitelné na 2GB), grafiku Intel GMA950, 80GB SATA disk, combo mechaniku, webovou kameru. Normální verze (za $1299) však oproti této zlevněné nabízí větší pevný disk a DVD vypalovačku.

Společnost Apple jistě těší, že její notebooky MacBook a MacBook Pro, představenými v lednu, zaujímá na mobilním trhu v USA 12% podíl.


Mikromyš od LG

Společnost LG představila velmi zajímavou myš, která se pyšní opravdu malými rozměry. Obsahuje pouze jedno jediné tlačítko, to v přední části funguje jako tlačítko levé, v zadní části pak jako pravé. Na straně je rovněž rolovací kolečko.


Koncept iWatch: iPod ve formě hodinek?

Designér Peter Burns přišel s konceptem iWatch, což je vlastně známý iPod ve formě hodinek. Flash paměť má mít kapacitu 10GB. Podporují Bluetooth, takže bez problémů využijete bezdrátová sluchátka.


Sony Playstation 3 ve výrobě

Nová herní konzole společnosti Sony se objeví na trhu v listopadu. Ovšem už dnes se s předstihem vyrábí zásoby, aby byla společnost schopna plně pokrýt poptávku po konzolích.
Prvních 200 tisíc zkompletovaných kusů má na svědomí společnost Asus. V září a říjnu by však měl Asus poskládat po milionu kusů. V době uvedení by Sony chtěla mít k dispozici 2 milionů kusů konzolí, do konce roku jich chce prodat přes 4 miliony, do března 2007 by se pak mělo jednat o 6 milionů kusů. Pokud bude poptávka vyšší, než je očekáváno, do výrobního procesu se zapojí i společnost Foxconn Electronics. Prodej se spustí 11. listopadu v Japonsku, v Austrálii, USA a Evropě pak o necelý týden později, 17. listopadu. Levnější verze má stát $499, dražší $599.


MP3 ke stažení bez DRM ochrany

Yahoo! Music bude nabízet MP3 skladby ke stažení a to bez protivné ochrany DRM, která omezuje možnost poslechnout si píseň téměř na minimum. Yahoo! tak nabídne zákazníkům možnost stáhnout si skladby i bez této ochrany, přehrání na jakémkoli přehrávači pak nebude činit nejmenší problémy. Samozřejmostí je, že taková skladba bude trochu dražší, cena činí $1,99. Přesto si Yahoo! slibuje od služby velký úspěch.
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama