reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Přehled dění v oblasti hardware za leden 2007

16.2.2007, Milan Šurkala, článek
Přehled dění v oblasti hardware za leden 2007
Nemáte-li čas neustále sledovat dění v oblasti IT, ale přesto chcete být v obraze, pak vám pomůže přehled toho nejdůležitějšího, co se za právě uplynulý měsíc leden stalo.

Základní desky, chipsety



Gigabyte GA-N680SLI-DQ6

Čipová sada nVidia nForce 680i SLI slibuje velmi vysoké výkony a možnosti taktování. Toho chce využít nová deska společnosti Gigabyte, která nabídne také polymerové kondenzátory s delší výdrží. Ty už mají dokonce i svého maskota, Mr. Ultra Durable. Základní deska nabídne firemní technologie typu Quad Core Ready, Quad SLI, Quad Gigabit LAN, Quad-Triple Phase, QuadBIOS a Quad eSATA2.


VIA uvádí čipovou sadu VN896

Pro procesory VIA C7-M se objevila nová čipová sada VIA VN896. Integrované grafické jádro podporuje DirectX 9.0 a plně podporuje operační systém Windows Vista. Maximální frekvence sběrnice činí 800MHz, kromě procesorů VIA C7-M jsou podporovány i procesory Intel Pentium M, Core Solo, Core Duo a Core 2 Duo. Paměti mohou být typu DDR2 až do frekvence 667MHz nebo DDR do frekvence 400MHz. Podporován je také jeden PCI-Express x16 slot. Je možno použít jižní můstky VT8237A/VT8237R.


VIA Epia PX

Nová platforma Epia PX velikosti Pico ITX (99×71mm) přináší při svých miniaturních rozměrech 1GHz procesor VIA C7-M, integrovaný grafický čip i zvukovku, další podrobnosti však známy nejsou. Cena základní desky by měla být $250.
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama