reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Překvapí nás i NVIDIA VR headsetem?

9.6.2015, Jan Pánek, aktualita
Překvapí nás i NVIDIA VR headsetem?
Podle uniklých zpráv o patentech to vypadá, že i NVIDIA chystá headset pro virtuální realitu. Výpočetní čip by měl být umístěn v něm a také by měl obsahovat kamery. Odhalí toto zařízení NVIDIA už na E3?
Podle obrázků celé zařízení vypadá velmi podivně, v první řadě je mnohem menší než headsety od konkurence. Dále zaujmou i kamery, které podle nákresu snímají okolí uživatele. To připomíná headset SteamVR, který taktéž snímá okolí, aby připravil ještě lepší herní zážitek a interaktivní prostředí. Nicméně by se nemělo jednat o zařízení pro rozšířenou realitu.





Tomu by nasvědčovaly spekulace, že kamery budou sloužit k rozpoznávání gest, případně by se k zařízení dodávaly podobné herní ovladače, jaké můžeme vidět třeba u konzolí. Protože se v uniknutých materiálech hovoří o tom, že kamery dokáží sledovat pohyby s méně než milimetrovou přesností.

Možná se ani nedá mluvit o zařízení jako o VR headsetu, ale spíše se dá označit jako brýle. Je samozřejmě možností, že se bude jednat o projekční brýle pro streamovací službu od NVIDIE, když lze streamovat do TV, proč by to nešlo do brýlí?





Tuto spekulace ale může zničit fakt, že brýle budou obsahovat vysoce výkonný výpočetní čip, v tomto případě by se mohlo jednat o procesor od NVIDIE, a to konkrétně o Tegru X1. Takže zde je možnost, že zařízení bude funkční samo o sobě, a dokonce nebude potřebovat ani počítač.

Více se bohužel neví, ale o to více se můžeme těšit na oficiální představení, protože již teď je zřejmé, že NVIDIA zkouší něco odlišného než konkurence.

Zdroj: VRFocus
reklama