reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Prezident Blizzardu sestoupil, firma řeší sexuální skandály a odchází sponzoři

4.8.2021, Jan Vítek, aktualita
Prezident Blizzardu sestoupil, firma řeší sexuální skandály a odchází sponzoři
V poslední době bylo vedení společnosti Activision Blizzard kritizováno za to, jak přehlíží a někdy dokonce aktivně kryje či podporuje případy sexuálního obtěžování na pracovišti. Firmu začali už i opouštět sponzoři.
Zaměstnanci společnosti Blizzard Entertainment byli nově informováni o tom, že ze své pozice prezidenta studia sestupuje J. Allen Brack, jenž bude nahrazen dvěma spolupracujícími vedoucími zaměstnanci. Bude to jednak Jen Oneal, dosavadní výkonná viceprezidentka vývoje a pak Mike Ybarra sloužící od roku 2019 coby výkonný viceprezident a generální manažer platforem a technologií. Ani jeden z nich však neponese titul prezidenta Blizzardu, což můžeme vidět jako příležitost pro šéfa Activisionu. CEO Bobby Kotick tak má možnost ovládnout i Blizzard, ale to se teprve ukáže.
 
 
Dle vyjádření společnosti budou mít Oneal a Ybarra nyní za úkol vytvořit z Blizzardu bezpečné a vřelé pracoviště pro všechny lidi a zvláště pak pro ženy, jichž se coby obětí týkaly dosavadní skandály především. 
 
Od Blizzardu se už přitom začali distancovat obchodní partneři, a to včetně sponzorů. Firmu bude bolet především ztráta firmy T-Mobile, která dříve sponzorovala Call of Duty League a Overwatch League.
 
Očekává se také, že nové vedení bude muset udělat něco s celou firemní kulturou, která je označována spíše za "uzavřené bratrstvo se silně maskulinním prostředím". Dozvídáme se rovněž, že ve firmě už nepracuje také Jesse Meschuk, dosavadní šéf lidských zdrojů, což se dle jeho pozice dalo čekat.
 
Bobby Kotick také nedávno uvedl, že vedení společnosti odmítá a odsuzuje diskriminaci a sexuální obtěžování a že viníci budou potrestáni. To ovšem až poté, co svá pracoviště opustilo na 1500 zaměstnanců, kteří požadovali férové jednání a prošetření jednotlivých případů. Kotick se poté omluvil a najal právnickou firmu WilmerHale, která přezkoumá firemní politiku.  
 


reklama