reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
9.2.2021, Jan Vítek, aktualita
Zatímco těžaři se chlubí celými stohy krabic s výkonnými modely karet GeForce RTX 3000, na trhu určeném pro běžné zákazníky je zle. Ten, kdo čekal, že od nového roku se dodávky zlepší a ceny snad klesnou, může zatím na něco takového rovnou zapomenout.
Diwiak (112) | 9.2.202121:09
..nie su bezni zakaznici?? Tak to je na grc..
Odpovědět0  2
Sir_Jacobus (5) | 9.2.202119:10
Opět těžaři ­- jediná kryptoměna, která má do budoucna nějaký globální smysl je Bitcoin. Už jen z toho důvodu, že z principu fungování kryptoměn v podstatě stačí jen jedna jedniná, zbytek je balast, sloužící leda tak osobnímu obohacení. Nemá to žádný globální smysl. O to směšnější to celé je, když těm velkotěžařům jsou vlastně smysl a ­"dobro­" té kryptoměny obvykle úplně ukradené, dělají to jen proto, aby si nahrabali normální peníze.
Navíc Bitcoin normálními GPU už dávno ­"těžit­" nejde ­- a tak je to správně. Už jen z toho prostého důvodu, že veškeré aktuálně vyráběné GPU jsou primárně určeny k naprosto jiným věcem ­- ať už se jedná o průmyslové­/vědecké výpočty nebo hry.

Druhá věc: neřešilo se již před lety za do Ethereové krize, že výrobci samotní, ve spolupráci s klíčovými dodavateli toto masivní hromadné vykupování zatrhnou? Vždyť byly na stole konkrétní kroky k omezení těch těžařských idiotů, kteří se těmi ­"tělocvičnami­" plných grafik ještě vesele chlubili. Jakoby nestačilo, že již od konce minulého roku je globální nedostatek čipů a výroba nestíhá. Jsem rád, že jsem předminulý rok stihl RX 5700 XT, ale co ostatní? Zase se bude milostivě čekat do léta, než hodnota těch dotčených kryptoměn spadne?
Odpovědět4  0
odb (514) | 9.2.202119:27
Preco prave bitcoin?
Do buducna nepotrebujeme ziadnu kryptomenu, co vieme ale vyuzit je blockchain.
Bitcoin sluzi tiez len osobnemu obohateniu. Rovnako aj maly taziarom alebo vlastnikom je dobro a zmysel krypta ukradnuty. Pozri aj na zakladatela Satoshiho. Jednoducho a lacno vytazil kopec prvych bitcoinov a za chvilu bude najbohatsi clovek na zemi. To iste Elon. Myslis, ze jemu ide o dobro krypta?
Bitcoin bol prvy ale urcite nieje najlespia kryptomena. Bitcoin nieje ziadna mena a nikdy nou nebude. Je na to vyslovene nevhodna.

Dnesny stav zavinilo viacero veci. Vecsina vychadza z Covidu ako povodcu. Ludia chcu niekde ulozit svoje peniaze, druhy na tom zarobit a k tomu staty tlacia do obehu dalsi kopec penazi a zapornymi urokmi nuti abanky aby ich tocili. Tak sa tie peniaze tlacia kde sa da aj do totalnych absurdnosti.

Ked tot vsetko ustojime bez velkeho prasknutia bubliny, tak budeme velmi radi.
Odpovědět1  1
tobiasekll (8) | 10.2.202111:02
Tyhle slova o tom, ze vlastne potrebujeme blockchain a ne Bitcoin uz slysim hodne let, ale nikdo s nicim zajimavym neprisel. Zatim se osvedcilo, ze Blockchain je nejhodnejsi prave pro krypto.

Bitcoin sice ted jako mena neni uplne super funkcni ­(celkem pomale transakce, drahe poplatky­), ale i tohle se resi. Viz Lightning Network.

Bitcoin pouze neslouzi k osobnimu obohaceni. Muze slouzit jako ochrana majetku pred inflaci ­(a ze se ted dolary tisknou jak nikdy predtim­) nebo treba k tomu byt panem svych penez. Bitcoin vam jen tak nekdo nezabavi, nikdo vam platbu v Bitcoinu nezamitne a kdyz poslete pul milionu do zemi 3. sveta, nikdo se vam nebude volat a vyptavat se na to, za jakym ucelem jste ty penize poslal. Bitcoin je o svobode a ochrane sveho majetku a moznosti decentralizovat svet financi a udelat ho dostupnym pro temer kazdeho.

Asi jste poznal, ze ja Bitcoinu fandim, podle me prinasi hodne revolucnich myslenek a moznosti. Problem je, ze tyhle nepochopite z toho, ze si budete par hodin cist o Bitcoinu. A ano, neni to dokonale a jsou lepsi kryptomeny.
Odpovědět0  0
Dal_1 (3) | 9.2.202117:32
Kde ty karty kupuji tezari, kdyz nikdo jiny neni schopen zakoupit alespon jednu kartu????
Odpovědět1  1
Bespi (159) | 9.2.202119:08
Rovnou z distribucniho retezce a ti nejvetsi rovnou od vyrobce.
Odpovědět2  0
Sir_Jacobus (5) | 9.2.202119:12
Hlavně že se před lety řešilo, jak těmto praktikám předejít... Sliby a očividně nic z toho ­(viz můj komentář výše)
Odpovědět1  0
Riede (17) | 9.2.202115:17
Jestli to takhle bude vypadat i ke konci roku což asi jo tak tu mojí zkusim střelit za 35­-40 na bazoši a počkam na 4080 :D
Odpovědět1  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.