reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Průvodce: Grafické benchmarky

9.2.2004, Martin Štěpánek, článek
Průvodce: Grafické benchmarky
Mnoho z vás, čtenářů se často dotazuje jak spustit některý z grafických testů nebo jak dosáhnout dobrých výsledků. Proto jsme dnes, jako reakci na časté dotazy, připravili popis nejčastěji používaných benchmarků. Článek má za úkol ukázat nejen jak benchmark spustit, ale také jak jej správně nastavit.
Jedná se o testovací benchmark, který ukáže zda vám hra Final Fantasy XI pojede na vašem počítači. Hra patří do kategorie MMORPG her. Nevýhodou je, že se jedná o hru vyvíjenou pro PlayStation 2 (která byla následně portovaná), proto nelze očekávat žádné moderní grafické technologie, ale je nutné si vystačit pouze s Pixel a Vertex Shadery ve verzi 1.1.

Benchmark se věnuje především průletu po mořské pláži a přilehlém okolí. Na kameru trochu přitrouble mávají dětičky ne nepodobné Tele Tubbies. Demo podle grafické karty trvá od 2-5 minut (na Radeonu 9200 s procesorem Pentium 4 2,4GHz 800MHz se čas blížil zmiňovaným 5 minutám).



Nastavení před samotným spuštěním je jednoduché, až bych řekl žádné. Na výběr je pouze rozlišení a to Low (640x480) a High (1024x768).

Obrázky z benchmarku:




(klikněte pro zvětšení)

Při běhu benchmarku se v pravém dolním rohu obrazovky počítá dosažené skóre. Pokud dosáhnete více než 4000 bodů, nemusíte se ničeho obávat a hra vám poběží bez problémů. Skóre 3000 až 4000 vám rovněž zaručí pohodové hraní, ale v případě výsledku mezi 1500 a 3000 body nebo dokonce méně byste měli začít přemýšlet o upgradu nebo si nezahrajete v rozumné rychlosti. Již zmiňovaná sestava dosáhla 2050 bodů.

Stahovat můžete ZDE nebo ZDE.
reklama