reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Průvodce koupí cenově výhodného PC pro říjen

25.10.2007, Milan Šurkala, článek
Průvodce koupí cenově výhodného PC pro říjen
Jednoho dne zjistíte, že vaše mašina už není to, co bývala, a je nutno ji vylepšit, nebo rovnou vyměnit. Máte-li tento problém, snad vám pomůže náš cenový přehled komponent s jejich stručným popisem. Najdete zde i vzorové sestavy pro 3 cenové kategorie.

Počítač do 20000Kč - Shrnutí



Do 20000Kč včetně DPH lze sehnat velmi výkonný počítač. Nezestárne jen tak rychle a dost dlouhou dobu vám všechno pěkně rozjede bez toho, aniž byste se museli nějak omezovat. Navíc lze stále mluvit o skvělém poměru cena/výkon.


Cenové shrnutí



Dříve než začnete jakkoli komentovat výběr komponent, přečtěte si prosím vysvětlení pod tabulkou ať to v diskuzi nemusím několikrát vysvětlovat. Děkuji.



Nesehnatelný Radeon HD 2900 Pro zde pro tento měsíc již být nemůže, proto jsem zvolil GeForce 8800 GTS. Je to sice velmi výkonná grafická karta na mainstream, nicméně hodně dlouho dobře poslouží. Můžu-li radit, počkejte s koupí ještě dva týdny, představí se GeForce 8800GT, ta by měla mít ještě trochu vyšší výkon při nižší ceně. Starší SATA disk Samsung byl nahrazen jeho modernější variantou. Chybu neuděláte ani velmi dobrými disky Western Digital. Místo operačního systému Windows XP Home je nyní použit Windows Vista Home Premium,
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama