reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

První fámy o palmOne Zire 31 a Tungsten E2

8.1.2004, Petr Hájek, článek
První fámy o palmOne Zire 31 a Tungsten E2
Na populárním čínském message-board portálu TomPDA se na chvíli objevila a stejně rychle ztratila zpráva o dvou údajně chystaných novinkách firmy palmOne. Zatímco první část oznámení informovala o palmOne Zire 31 s modrou kastlí, barevným displejem, SD slotem a 200 MHz procesorem firmy Intel, druhá zmiňovala první detaily o bezdrátovém palmOne Tungstenu E2.
Dle neověřených čínských zdrojů (které se mimochodem nemýlili v případě Palm Tungstenu T2, Palm Zire 71, ani Palm Tungstenu T3, ...) chystá bývalá společnost Palm, nynější palmOne daší lowendový model pro prvouživatele (palmOne Zire 31) a také další bezdrátový kus pro pokročilejší zákazníky (palmOne Tungsten E2).

Palm Zire 31

Podobně jako předchůdce Palm Zire 21 (který se u nás mimochodem doposud neobjevil), má novinka nabídnout displej rozlišení 160 x 160 pixelů, který ale bude po vzoru dvou posledních lowendů od Sony (Sony Clié PEG-TJ25 a Sony Clié PEG-TJ35) barevný.

Co se týče vizáže palmOne Zire 31, tak PDA je vzhledem velmi podobné originálnímu Palmu Zire i Zire 21, tj. 2 aplikační tlačítka a Up/Down rocker button. Zire 31 ovšem navíc nabídne SD slot, Palm Universal Connector zde opět nenalezneme (palmOne si jej vcelku pochopitelně šetří pro dražší modely). palmOne Zire 31 bude pohánět 200 MHz procesor z dílen Intelu, zatím ovšem není jisté, na jaké verzi Palm OS PDA poběží, je možné, že na Palm OS 5.x, můžeme se ale samozřejmě dočkat i překvapení v podobě Palm OS 6. Zdroj ještě zmiňuje přítomných 16 MB RAM a pravděpodobně 4/8 MB ROM.




Palm Tungsten E2

Portál dále naznačil několik detailů o následníkovi modelu Palm Tungsten E určeném podobně jako jeho předchůdce do střední cenové třídy. Bohužel, známých detailů je zatím mnohem méně.

Dle fám by palmOne Tungsten E2 měl být velmi podobný nynějšímu Palm Tungstenu T3, bude tedy mít displej rozlišení 320 x 480 pixelů a rovněž se má za to, že v přístroji bude zabudován Bluetooth. I zde použitý procesor by měl být ze stáje Intelu, jeho takt je ale zatím pouze předmětem spekulací.

Jak to tak v podobných případech bývá, cena ani datum oficiálního vypuštění nejsou známy, za malé zamyšlení ale možná bude stát známý fakt, že palmOne má ve zvyku svoji produktovou řadu inovovat na jaře a na podzim.

Zdroj: Brighthand
reklama