reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

První fotografie komunikátoru Motorola Droid 2

11.6.2010, Jakub Doležal, aktualita
První fotografie komunikátoru Motorola Droid 2
Americká společnost Motorola se ještě nedávno pohybovala na hranici bankrotu, avšak poté byl na trh vypuštěn komunikátor Droid, který výrobce vrátil zpět do hry. Popularita Droidu byla v Americe tak velká, že v prodejích dokonce překonal...
Americká společnost Motorola se ještě nedávno pohybovala na hranici bankrotu, avšak poté byl na trh vypuštěn komunikátor Droid, který výrobce vrátil zpět do hry. Popularita Droidu byla v Americe tak velká, že v prodejích dokonce překonal iPhone 3GS.



Mezitím, co se první Droid prodával a lámal rekordy, pracovala Motorola na nástupci s pořadovým číslem 2. Nyní se na stránkách droid-life objevily první fotografie nového komunikátoru včetně specifikací. Veškeré informace je však potřeba brát s rezervou, neboť se k nim Motorola zatím nevyjádřila.



První fotografie nového Droidu naznačují, že se výrobce nepustil do žádných velkých zásahů v oblasti designu. O to důsledněji se však zaměřil na klávesnici, která prošla kompletní „rekonstrukcí“ a nyní postrádá D-pad. Uvolněné místo dovolilo zvětšit některé důležité klávesy. Drobné změny proběhly také v zadní části telefonu. Kryt baterie je nyní bez otvoru pro otvírání nehtem.



Podařilo se také zjistit několik málo informací o hardware, kterým bude Droid 2 disponovat. Dotykové LCD s úhlopříčkou 3,7“ je doplněno o blíže neurčený procesor s frekvencí 750 MHz. Pro uživatelská data je připravena 8GB vnitřní paměť a v balení nalezneme také 8GB SD kartu. Na fotografie je určen 5MPix snímač v zadní části telefonu, avšak přední kamera prý chybí.



Dalším zklamáním je absence HDMI portu. Operační systém je samozřejmě Android, který je zatím ve verzi 2.1 a ve spolupráci s operátorem Verizon bude nabídnut update na verzi 2.2. Velkou neznámou je zatím cena a datum uvedení na trh. Zákulisní spekulace hovoří o konci tohoto měsíce.

Zdroj: droid-life
reklama