reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Rozhovor: Aleš Pícl z D-Linku

12.8.2009, Karel Polívka, rozhovor
Rozhovor: Aleš Pícl z D-Linku
Máme tu vyhodnocení posledního rozhovoru série Ptáme se za vás, kde pokládáte otázky osobnostem ze světa IT. Tentokrát se týkaly společnosti D-Link, výrobce a distributora síťových prvků - odpovídal Aleš Pícl, manažer prodeje pro ČR a SR.
Další rozhovor ze série Ptáme se za vás, v němž jste mohli pokládat otázky přímo vy - čtenáři Světa hardware, se týkal společnosti D-Link, výrobce a distributora síťových prvků. A kdo vlastně odpovídal?


Aleš Pícl se představuje


Jsem zodpovědný za obchod v České republice a na Slovensku. Společně s mým výborným týmem pomáhám partnerům v prodeji širokého portfolia produktů D-Link. Ve volném času se věnuji mushingu, což jsou závody se psím spřežením. V současnosti vlastním 13 psů.


Aleš Pícl – manažer prodeje společnosti D-Link


O společnosti D-Link


D-Link je světovým lídrem v oboru síťové konektivity pro malé, střední i velké podniky. Společnost je oceňovaným konstruktérem, vývojářem a výrobcem síťových, širokopásmových, digitálních, elektronických, hlasových, datových a obrazových komunikačních řešení pro digitální domácnosti, malé a domácí kanceláře (SOHO), malé až střední podniky (SMB) i pro prostředí velkých firem.





S miliony vyrobených a prodaných síťových a komunikačních produktů je D-Link dominantním hráčem, který udává tempo vývoje poměru cena/výkon na síťovém a komunikačním trhu.



Jak šlo pokládat otázky?


Po dobu 7 dní bylo možné pomocí jednoduchého formuláře psát otázky do odpovídajícího tématu na našem fóru, kde je mohli ostatní registrovaní čtenáři hodnotit (Zajímavé/Nezajímavé). Pod každou otázkou se zobrazovalo i její aktuální skóre a kdo ji hodnotil. Po uplynutí jednoho týdne bylo téma uzamčeno, redakce vybrala 10 otázek s nejlepším skóre, přidala případně vlastní otázky a zaslala je k zodpovězení.

Pokud chcete nahlédnout na všechny navržené otázky pro tento rozhovor, přejděte na:
https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/37162-ales-picl-manazer-prodeje-d-link




1. otázka od: Zdeněk Spíchal


Proč u Vašich levnějších wifi routerů (např. model DI-524) chybí funkce client? Je to čistě jen z finančního hlediska (pokud chci tuto funkci, tak si musím připlatit a ne málo) nebo je příčina jiná?

Doplňující komentář:
Jsem s těmito routery vcelku spokojen, používám je často, ale tentokrát jsem byl nucen hledat jiného výrobce.

Aleš Pícl: Router s funkcí klient máme pod označením DAP-1160. V portfoliu máme mnoho zařízení postavených velmi variabilně, aby si zákazníci mohli vybrat. Vím, že funkce klienta je velmi specifická hlavně pro naše země a proto se ji také nepodařilo prosadit do více produktů. Mimochodem DAP-1160 byl vyvinut na požadavek českého trhu.



2. otázka od: Barton


Ako sa staviate k alternatívnym firmvérom (Linux based - DD-WRT, OpenWRT, etc.) a k reklamáciam D-Link zariadení s týmito firmvérmi?

Doplňující komentář:
Výdete zákazníkom v ústrety aj v tomto prípade alebo je reklamácia neplatná?

Aleš Pícl: Některé produkty jsou postavené na Linuxu a ke stažení dáváme i zdrojové kódy pro další uživatelské úpravy. Reklamace takovýchto zařízení vyřizujeme bez ohledu na používanou verzi firmware.



3. otázka od: valin


Proč si vybrat právě router vaší firmy? Co mi můžete nabídnout oproti konkurenci, v čem vaše výrobky vynikají?

Aleš Pícl: Na tomto trhu nabízíme velmi dobrou poprodejní podporu pomocí hot-line v českém jazyce. Vzhledem ke změnám ve firmware nelze dělat kompletní překlady manuálů a tuto cestu nabízíme jako variantu pro naše uživatele. Nabízíme velmi ucelené portfolio produktů, takže je z čeho vybírat. Výhodou je také jednoduchá instalace s českým průvodcem. Základní instalaci včetně zabezpečení pak zvládne každý.



4. otázka od: najx


Neplánujete zlepšit sekciu technickej podpory na Vašej web stránke dlink.cz?

Doplňující komentář:
Pre najnovší firmware musím navštevovat nemecký dlink.de, kde majú vlastnú ftp zložku (ftp.dlink.de) pre každý produkt s manuálom, !aktuálným firmwarom! a dokonca aj archívny firmware. Taktiež prevádzkujú forum forum.dlink.de na podporu zákazníkov. Tieto veci mi na Vašej stránke chýbajú.

Aleš Pícl: Ano, chybí nám jednotná správa ftp serverů a správa firmware. Za poslední dobu jsme zlepšili hlavně sekci „Nejnovější technická varování“, kam jsou pravidelně každý měsíc doplňovány informace o nových firmware. Využijte naši technickou podporu a napište si o nový firmware na support@dlink.cz, rádi Vám poslední firmware zašleme.



5. otázka od: husky14


Jaké pevné disky (typ, výrobce) dodáváte ke svým síťovým úložištím DNS-323-1TB (DNS-323-2TB)?

Aleš Pícl: Používáme disky HDS721010KLA330 Hitachi



6. otázka od: husky14


Jak je řešena reklamace v případě poruchy HDD zakoupeného společně s DNS-323?

Doplňující komentář:
Musím reklamovat celé zařízení (kde je případně druhý disk v pořádku), nebo stačí reklamace samotného vadného HDD?

Aleš Pícl: Můžete reklamovat HDD zvlášť anebo dohromady jako celé zařízení.



7. otázka od: Petr S.


Jak se stavíte k řešení typu RouterBoardů společnosti Mikrotik, které nabízí uživateli až přímo neskutečný komfort a možnost nastavit takřka cokoliv? Myslíte, že představují pro vaše routery reálné riziko?

Aleš Pícl: Řešení D-Linku je postaveno vždy na konkrétním uceleném produktu s odladěným firmware. Mikrotik vše postavil na variabilitě a možnosti kombinace. Pro uživatele, kteří vědí, jak na to, je to výhoda, ale běžný uživatel ani neví, co má správně koupit.



8. otázka od: lord G


Je možné na vaše síťová úložiště získat NBD záruku?

Aleš Pícl: K těmto produktům nelze NBD dokoupit.



9. otázka od: Fanthomas88


Jaká zařízení D-link sám používáte?

Aleš Pícl: Bál jsem se, že se někdo zeptá, jaká konkurenční zařízení používám :-). Z D-Linku samozřejmě DNS-323, Power-Line DHP-301, switch DGS-1216T green ethernet, telefon DPH-303 (škoda, že už se nevyrábí), Wi-Fi DAP-2553. Pravidelně pak testuji vše, co přijde.



10. otázka od: Fanthomas88


Mohl byste uvést, jaké zařízení D-link je v současnosti nejprodávanější?

Aleš Pícl: Bestsellerem je domácí router DI-524.



Závěrem


Tímto děkujeme panu Píclovi za zodpovězení všech otázek.

Redakce Světa hardware
reklama