reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Rozhovor: Andreas Lorenz z AOC

4.6.2010, Karel Polívka, rozhovor
Rozhovor: Andreas Lorenz z AOC
Máme tu vyhodnocení posledního rozhovoru série Ptáme se za vás, kde pokládáte otázky osobnostem ze světa IT. Tentokrát se týkaly společnosti AOC - odpovídal Andreas Lorenz, obchodní manažer.
Další rozhovor ze série Ptáme se za vás, v němž jste mohli pokládat otázky přímo vy - čtenáři Světa hardware, se týkal společnosti AOC. A kdo vlastně odpovídal?


Andreas Lorenz se představuje


Jmenuji se Andreas Lorenz, je mi 30 a pracuji v AOC téměř tři roky. V segmentu monitorů se však pohybuji již více než 10 let a pomohl jsem i dalším značkám získat dobrý tržní podíl v Evropě. Vystudoval jsem obchodní administrativu se zaměřením na export a jazyky. Mimo to jsem také studoval prodej a marketing.

Miluji cestování, které je také součástí mé práce. Ve svém volnu rád trávím čas s rodinou, jsem nadšený fotoamatér a velice rád fotografuji. Také miluji přírodu a lov. Jako kontrast k mé často sedavé práci rád běhám a jezdím na kole.


Andreas Lorenz, obchodní manažer společnosti AOC


O společnosti AOC


Posláním společnosti AOC je poskytovat hodnotné a vynikající služby za konkurenceschopné ceny. A my tak opravdu činíme. Poskytovatelé řešení a prodejci spoléhají na naše vysoce kvalitní a levné CRT monitory a LCD displeje již téměř 20 let.


Filozofie AOC

Značka AOC je synonymem pro špičkové výrobky v odvětvích informační technologie a spotřební elektroniky, kterým se trvale dostává velkého uznání a ocenění od odborných médií. Ve společnosti AOC se slovo SLUŽBA píše velkými písmeny, zatímco „cena“ je vždy malá. Cílem našich vývojářů a techniků je zkombinovat průkopnickou technologii tím nejspolehlivějším a nejsnadněji použitelným způsobem. Důkaz jejich úspěchu spočívá ve skutečnosti, že statisíce spokojených uživatelů v oblasti obchodu, průmyslu, výzkumu a vědy, ze soukromého i veřejného sektoru, volí měsíc co měsíc naši značku. Kdy objevíte všechny výhody značky AOC? Porovnejte naši nabídku s nabídkou naší konkurence. Vůbec nepochybujeme, že výsledky si vás získají.


Profil AOC

Historie společnosti AOC sahá až do roku 1934. V té době tato americká společnost vyráběla televizory pod názvem Admiral. V roce 1967 byla na Tchaj-wanu založena společnost Admiral Overseas Corporation. S uvedením značky AOC v roce 1979, spolu s otevřením prvního výrobního závodu v Číně v roce 1990, tato společnost brzy zahájila svůj rychlý průnik na světové trhy. Dnes je společnost AOC světovou veličinou v odvětvích informační technologie a spotřební elektroniky s hlavním zaměřením na technologii s vysokým rozlišením (HD). Sortiment výrobků sahá od monitorů LCD a LED (s běžným podsvícením a podsvícením diodami LED) přes LCD televizory až po televizní monitory.





Poptávka po výrobcích AOC mezi podniky i soukromými uživateli stále roste. Tento trvalý úspěch má více důvodů: na jedné straně je zde vynikající poměr mezi kvalitou, výkonem, designem, spolehlivostí, službami a cenou. Na druhé straně, ekologické aspekty nabývají stále větší důležitosti. Společnost AOC již dlouhodobě směřuje správnou cestou k „ekologické IT“. Stávající portfolio je složeno ze stále rostoucího počtu ekologicky vyráběných a balených výrobků, které dokáží prostřednictvím inteligentního hospodaření s energií snižovat její spotřebu a tím i provozní náklady. Společnost AOC umožňuje dokonalý vzájemný soulad životního stylu, technologie a závazků vůči ekologii.



Jak šlo pokládat otázky?


Po dobu 7 dní bylo možné pomocí jednoduchého formuláře psát otázky do odpovídajícího tématu na našem fóru, kde je mohli ostatní registrovaní čtenáři hodnotit (Zajímavé/Nezajímavé). Pod každou otázkou se zobrazovalo i její aktuální skóre a kdo ji hodnotil. Po uplynutí jednoho týdne bylo téma uzamčeno, redakce vybrala 10 otázek s nejlepším skóre, přidala případně vlastní otázky a zaslala je k zodpovězení.

Pokud chcete nahlédnout na všechny navržené otázky pro tento rozhovor, přejděte na:
https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/48143-andreas-lorenz-obchodni-manazer-aoc




1. otázka od: Ivo Mašek


Jsem šťastným majitelem LCD monitoru AOC. Sháněl jsem ho minulý rok, a to doslova. Požadoval jsem rozměr 4:3 a v prodejnách, kde nabízeli monitory od AOC (a věru, že jich bylo málo), bylo vždy napsáno: "Na dotaz". Po dotazu mi vždy bylo sděleno, že prodejna neví, kdy monitory budou k mání (někde si bohužel ještě myslí, že zboží přijde samo od sebe). Až teprve internetový obchod Mironet se začal opravdu starat a slíbil během 3 týdnů dovezení požadovaného monitoru z Berlína. To bylo minulý rok. Je i dnes tak obtížné sehnat monitory AOC na českém trhu?

Doplňující komentář:
Už řadu let jsem vlastnil klasický CRT monitor AOC. Dodnes ho mám uložený v mém "příručním skladu". Je vlastně stále funkční, pouze jsem potřeboval obměnit za LCD. Samozřejmě, padla volba opět na výrobek od firmy AOC.

Andreas Lorenz: Ivo, jsem rád, že jste spokojený s našim monitorem AOC. Ve skutečnosti více a více dealerů začíná s prodejem značky AOC. Pokud máte dotazy či potíže najít prodejce, můžete se vždy obrátit na 100MEGA Distribution (www.100mega.cz) a zde zjistit svého nejbližšího prodejce.



2. otázka od: czhunter


Máte čísla z průzkumů, jaké je obecné povědomí o značce AOC a kolik procent kupujících ji zvažovalo jako kandidáta ke koupi? Přestože je asi neprozradíte, jste s nimi spokojeni a pokud ne, jakými konkrétními kroky je chcete měnit?

Andreas Lorenz: Bohužel takový průzkum nemáme, ale stále zvyšujeme naši snahu dělat lepší produkty, rozvíjet design a přicházet s novými nápady.



3. otázka od: buml


Jak se vyvíjí situace kolem OLED displejů? Kdy se podle Vás můžeme těšit na první sériově vyráběné monitory s touto technologií?

Andreas Lorenz: Máme pochybnosti, že se v nejbližší době technologie OLED výrazně prosadí. Technologie LCD je obecně už velice vyspělá a spolehlivá. Například v televizním segmentu teď prodejnost LCD televizí postupně roste na úkor plazmových televizí. Myslíme si, že technologie LCD s LED podsvícením bude velmi úspěšná a z hlediska úspěšnosti na trhu jí nemá v dohledné době co konkurovat.



4. otázka od: pcmaker


Vlastním CRT monitor 7VLR již 10. rokem. Monitor běží cca 8 hodin denně. Uvažoval jsem o koupi nového monitoru, ale stávající pořád bezvadně funguje. Jsou i Vaše současné výrobky pořád tak kvalitní? Používáte nějaké výběrové součástky? (Jsem elektronik).

Andreas Lorenz: Naše požadavky na kvalitu produktů jsou stále stejně vysoké jako v minulosti, ne-li vyšší. Nicméně nemůžeme slíbit, že váš další monitor bude fungovat stejně dlouho jako ten první. Při výrobě děláme sami mnoho podstatných dílů, abychom snížili míru závislosti na dalších dodavatelích. Myslím si, že je to jeden z největších důvodů této vysoké kvality.



5. otázka od: Petr S.


V čem je podle vás budoucnost monitorů a dalších zobrazovacích zařízení? Bude to OLED nebo má vaše firma v záloze ještě nějakou další technologii?

Andreas Lorenz: Myslím si, že nyní je velmi těžké přebít LCD monitory s LED podsvícením v rámci výkonu a kvality. Panely s LED podsvícením se mohou stát důležité na dlouho dobu, nicméně tato technologie potřebuje více dospět. Představte si, že LCD je na trhu již více než 10 let. Bude obtížné jej rychle nahradit.



6. otázka od: husky14


Pro které světové výrobce TV a monitorů dodává firma AOC panely?

Andreas Lorenz: AOC je značka světově největšího výrobce monitorů TPV. Každý čtvrtý monitor prodaný v celosvětovém měřítku je vyroben námi. Z tohoto důvodu spolupracujeme se všemi největšími značkami, které znáte.



7. otázka od: husky14


O jaké typy monitorů je v současnosti největší zájem?

Doplňující komentář:
Jaké parametry (technologii, úhlopříčku, rozlišení, vstupy, ergonomii atd.) má podle vás dnešní ideální monitor k desktop PC?

Andreas Lorenz: Myslím, že teď jsou nejpopulárnější širokoúhlé LCD monitory s 19“ úhlopříčkou. Ideální monitor pro práci s desktopovým PC je mezi 21,5“ a 24“, s full HD rozlišením a digitálním vstupem (DVI nebo HDMI, dle vaší volby).



8. otázka od: kofr


AOC produktů je v ČR a SR k sehnání poměrně málo. Budete se na střední Evropu více orientovat? Plánujete např. vybudovat zastoupení v ČR?

Andreas Lorenz: AOC v posledních dvou letech v ČR a SR velmi rychle roste. Na obou trzích patříme mezi TOP 10 značky s rostoucí tendencí do budoucna. Věříme našim distribučním partnerům v České republice a zatím nemáme v plánu zde vybudovat zastoupení.



9. otázka od: husky14


Nehodlá se AOC více zabývat i ostatními technologiemi LCD?

Doplňující komentář:
V minulém rozhovoru (takřka přesně před rokem) jste řekl, že PVA a IPS technologie LCD jsou na ústupu a na okraji zájmu uživatelů i výrobců. Těchto monitorů přitom po roce spíše přibývá a jejich ceny příjemně klesají. Nepřehodnotili jste nějak situaci v oblasti neTN panelů?

Andreas Lorenz: Stále nevidíme potřebu nezbytnosti monitoru s IPS nebo PVA technologií. Nyní je TN technologie velice vyspělá a tudíž neplánujeme přejít na PVA technologii. Ceny jsou stále vysoké, a tedy poměr cena výkon je méně atraktivní než pro TN panely. Řešení IPS panelů však můžeme zvažovat u našich high-endových produktů.



10. otázka od: Carl


Co se firmě AOC v loňském roce nejvíce podařilo, co považujete za váš největší úspěch?

Andreas Lorenz: Z celosvětové perspektivy byl rok 2009 pro AOC perfektní, stali jsme se lídrem na trhu v mnoha zemích. Rok 2009 byl skvělý pro Evropu a zejména pro ČR, i když byl trh v těžké situaci a poklesl, tak AOC významně zvýšilo objem a podíl na trhu. AOC také kompletně obměnilo svou produktovou nabídku, což mělo nejvýznamnější vliv na náš úspěch.



Závěrem


Tímto děkujeme panu Lorenzovi za zodpovězení všech otázek.

Redakce Světa hardware
reklama