reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Původní Nokia se chce pustit do VR, plánuje velké představení

23.7.2015, Jan Vítek, aktualita
Původní Nokia se chce pustit do VR, plánuje velké představení
Nokia, jejíž mobilní divize v uplynulém čtvrtletí přidělala vrásky na čele Microsoftu, který za její akvizici musel odepsat 8 miliard dolarů, plánuje vstoupit do světa virtuální reality. V příštím týdnu se tak máme dozvědět o jejím produktu.
Společnost Nokia sice odprodala Microsoftu svou mobilní divizi, ovšem sama o sobě samozřejmě nepřestala existovat a snaží se dále fungovat jako technologická společnost. Chce se opět vrátit na trh s chytrými telefony a také tablety, však značka Nokia ještě má svou velkou hodnotu. Nyní se ale objevila informace, že Nokia se chce věnovat také světu virtuální reality a na příští týden plánuje velkou událost v Los Angeles, na níž představí svůj VR projekt.





O tom informuje web Re/Code, dle nějž má Nokia stále svůj potenciál vyrábět moderní elektroniku díky skupině pracovníků, která zůstala v původní firmě na ocet, když mobilní divize přešla pod Microsoft. Právě tato skupina má na svědomí tablet Nokia N1, který byl představen v minulém roce, ovšem v našich obchodech jej budeme těžko hledat. Byl totiž představen pouze na čínském trhu a označen byl za variaci na iPad mini s operačním systémem Android s nástavbou Nokia Z.





Nokia tedy dle zainteresovaných osob chystá nějaký VR produkt, ale musíme si počkat na to, co to přesně bude. Zdroje mluví pouze o tom, že půjde o konzumní hardware, který už evidentně nebude určen pouze pro čínský trh.

Uvidíme tedy, zda se toto zmrtvýchvstání povede a zda Nokia Technologies prorazí. V současnosti jde ale o nejmenší ze tří divizí celé společnosti, která vydělává především na komunikačním a síťovém vybavení a pak tu je divize starající se o mapy HERE. Ta ale bude prý brzy odkoupena automobilovými výrobci Audi, BMW a Daimler za 2,71 miliardy dolarů.

Zdroj: Hexus.net
reklama