reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
15.12.2022, Milan Šurkala, aktualita
QNAP představil dva nové NASy pro domácnosti. Ty potěší přítomnosti rychlejšího rozhraní 2,5GbE, nabídnout také nejmodernější grafický výstup v podobě HDMI 2.1. Uživatelé dostanou i podporu SSD cache a 10Gbps porty USB.
RedMod (7) | 15.12.202213:24
Ja pouzivam Synology DS216+II, na zalohu fotiek­/videi z telefonov a ich spravu­/konvertaz, synology drive ako cloud ulozisko, survelaince pre kamery a docker pre ostatne. Pamat som sice rozsiril ale musel som akceptovat stratu zaruky. A pre rychle operacie som pripojil ssd cez esatu, ale musel som upravit config aby bola vidiet ako interny disk.
Na Qnap NAS sa mi paci m.2 slot a rozsirenie pamati priamo pristupne. Dalsia vec ktora mi chyba na synology je hdmi ­- moznost pouzit ho priamo ako multimedialne centrum.
Odpovědět1  0
wattar (72) | 15.12.202222:01
U QNAPu to není jen o M.2 slotech ­(samozřejmě je super, že M.2 NVMe moduly dlouhodobě jde využívat jako datové svazky, takže na VMka luxusní ­) nebo HDMI, které se mi líbí, aleje to i o 2,5GbE, Thunderbolt, GPU­-passthrough, ZFS a spoustě dalších věcí, které konkurence v menší míře doplňuje až po několika letech ­(a to kolikrát ještě né úplně ideálně­).
Odpovědět0  0
HonzaIT (76) | 15.12.202210:31
Ještě doplním, že nastavení je jednoduché a plně v češtině, takže nastavení je intuitivní a rychlé. Hodí se nejen pro domácnosti, ale také pro menší sítě, kde potřebujete jedno místo pro centrální uložení dat včetně zálohy a ochrany proti výpadku HDD ­(platí pro NAS s 2 a více HDD­). Ideální pro sídlení dokumentů a pro zálohování všech PC ­(image HDD­). Takže kombinace třeba Acronisu a NASU je nejlepší možnost jak si zálohovat celý PC bezpečně a rychle. Pokud máte i rychlé internetové připojení, tak propojení s cloudem vše jen znatelně vylepší.
Odpovědět0  0
HonzaIT (76) | 15.12.202210:18
Tyto NASy jsou prostě super. Příští rok to bude 10 let co jsem si koupil první na jeden HDD. Pak jsem provedl upgrade na 2x HDD s Celeronem a ten běží dodnes bez chybičky. Automaticky jsem rozšířil RAM, protože je možné na NASu provozovat také virtuální PC. Pouze jsem po 5 letech vyměnil HDD, když začal jeden HDD zlobit. Nové HDD jsou rychlejší, takže znatelně stoupnul výkon ­/ rychlost zápisu na disk. Během celé doby se vlastnosti NASu postupně vylepšovaly díky novějšímu FW. Takže co dodat, prostě SUPER.
Odpovědět1  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.