reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Radiohead uvádí Public Library, veřejný archiv svého obsahu

21.1.2020, Milan Šurkala, aktualita
Radiohead uvádí Public Library, veřejný archiv svého obsahu
Zatímco spousta hudebních skupin si úzkostlivě chrání všechen svůj obsah, britští Radiohead ho už několikrát dali k dispozici všem zadarmo. Nyní spouští Radiohead Public Library, stránku obsahující i vzácný obsah.
Britská hudební skupina Radiohead už několikrát překvapila veřejnost svým přístupem ke svým posluchačům, kdy dala např. zdarma k dispozici celé album. Nyní v tom pokračuje a spustila Radiohead Public Library, což je jakýsi veřejný archiv obsahu skupiny, tedy tu najdete videoklipy i celé koncerty (tedy zdarma a legálně), obrázky i merchandise produkty, jako jsou např. trička. Zakoupit půjdou i samotná alba ve fyzické podobě (včetně vinylu), můžete si také stáhnout kartu člena klubu.
 
Radiohead Public Library logo
 
Jsou zde nově i písně, které doposud nebyly k dispozici na streamovacích službách. Příkladem může být první album Drill z roku 1992, charitativní píseň I Want None of This z roku 2005 nebo Tkol Rmx 8 z 2011. Pokud jde o hudbu, tak odkazy vedou na streamovací služby Apple Music a Spotify, takže je potřeba mít tu zřízený účet. Videa jsou přístupná přímo přes přehrávač na stránkách a na YouTube kanálu skupiny, na který byla přidána. Stránky mohou někomu připadat poněkud chaotické, ale to už jsou prostě Radiohead. Členové skupiny pak mají být každý den "knihovníkem" a vytvoří pro fanoušky playlist.
 
Thom Yorke - Lotus Flower
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama