reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
30.12.2015, Jan Vítek, aktualita
Na Kickstarteru se o naše peníze uchází nový projekt, jehož cílem je nabídnout na trhu herní ovladač pro airsoftové zbraně. Ty tak budeme moci použít pro ovládání FPS her podobně, jako se využívá systém Freetrack pro ovládání pohledu ve 3D.
JUWARE (489) | 31.12.201512:33
Ve spojení s monitorem, nebo jakýmkoliv statickým obrazem je to naprosto nepoužitelné. Leda by ten obraz měl 360° a hýbal se jen hud, ale nikoliv okolní prostředí při otáčení. Prostě jako v reálu, ale s normálním monitorem, televizí, nebo projektorem je to úplně k ničemu. S Oculus Rift apod. je to taky kravina, protože se obraz promítá přímo před očima a tak není vidět samotná zbraň. Takže VR nepřipadá v úvahu. Co by snad trochu dávalo smysl by byla rozšířená realita, jakou prezentuje Microsoft se svými Hololens.
Pokud má něco smysl, tak jedině, když se to bude vyvíjet společně, aby byla zajištěna 100% kompatibilita a funkčnost.
Tohle má víc problémů, které se musí vyřešit, než si možná spousta lidí uvědomuje.
Zkuste si představit samotné míření s něčím před očima, co vám bude promítat obraz a vy budete mířit vlastně do prázdného prostoru.
Muselo by zde být ještě nějaké velmi přesné čidlo sledující oči, které by zjišťovalo kam se hráč dívá.
Ono totiž střílet z virtuální pistole a skutečné je jako hrát závodní hru a jet skutečný závod. Bude se to blížit realitě, ale stále to zdaleka nebude skutečné. V reálném světě totiž hraje roli mnohem víc faktorů, než ve hře.
Takže to je jen hračka a ne něco, co má nahradit zbraň a simulovat její používání. Takové hračky tu už byly dávno. Proč podporovat vývoj něčeho už vynalezeného?
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.