reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
1.2.2019, Jan Vítek, aktualita
Příznivci nadace Raspberry už netrpělivě čekají na to, až konečně přijde na trh nový Pi 4, čili nová generace základního a ikonického modelu. V tomto roce jsme se dočkali zatím jen Raspberry Pi Module 3+, ale Pi 4 zatím v nedohlednu. Nebo ne?
piross (1) | 22.3.201911:57
Videa z Youtube v HD zvláda Rpi 3 b+ plynule?
Už dlhšie pokukujem po multimediálnom centre a vždy nájdem niečo čo sa mi nepáči. Raspberry bude asi tá najlepšia voľba aj kôli tomu, že si tam nainštalujem čo ja chcem.

Takže ako je to s tým youtube?
Odpovědět0  0
tomil2002 (74) | 3.2.20199:23
Raspberry pi je jedna z opravdu super věcí poslední doby .Na těch malých destičkách mi už funguje téměř veškeré audio video doma .Ani poměrně výkonný počítač mi nepřehraje m2ts soubory s kamery tak dobře jako raspberry pi ve spolupráci s OSMC např.
Odpovědět1  1
Docik (104) | 4.2.20198:47
já si na něm postavil arkádový automat, emuluju tam hry od commodoru, Atari, NES,SNES DOS, AMIGA a všechny možný arkádový automatový hry. Je tam dokonce PS1 a moje raspberry 3b to zvládá celkem v pohodě. Ale emulace některých her ji dává zabrat, takže se těším na 4ku, vypadá to že můžeme čekat velký výkonostní posun. Je to fakt pecka zařízení za 900,­- a co dokáže
Odpovědět0  0
Majlen (44) | 4.2.20199:32
Takéto využitie ma už dlhú dobu láka, ale neviem sa k tomu stále ­"dokopať­".
S emuláciou Amigy som ani nepočítal, stačila by C64, ale po vašom príspevku pozerám že to možné je. Paráda. Len či to dám...
Odpovědět0  0
Docik (104) | 4.2.20199:40
Jo to dáte v pohodě, já byl taky nějakou dobu na vážkách až po operaci žlučníku když jsem ležel, tak jsem projížděl videa na youtube ohledně stavby. No a vlastně největší problém jsem viděl dřevo. Tak jsem začal shánět a našel jsem na amazonu už předřezané dřevo. V ten moment už mi bylo jasné, že ostatní je hračka. Stavba vyšla asi na nějakých 5 500,­- i s polepy. Monitor 19 4:3 dell repasovany za 700,­- :D repráčky za 200 atd.
Jinak bych doporučil koupit rovnou krabičku s větráčkem na raspberry a koupit rovnou B+ a je lepší mít šukalku ­(jig saw­) a vrtačku, ale asi by se to obešlo i bez nich.
Jinak na hraní DOS her není ten automat nutný, protože musíte připojit myš a klávesnici, ale ty automatovky s tím automatovým ovládáním jsou úplně o něčem jiném, hlavně jsou to takové hry všechno, že i člověk jako můj táta co nikdy nic nehrál přijde a může hrát.
Tady mám nějaké foto ze stavby: https:­/­/imgur.com­/a­/UIywGOq
Odpovědět2  0
tomil2002 (74) | 4.2.201910:04
Doplnil bych 1080p .Například Hp elitebook 8440p Corei5 4gb ram mi nepřehraje 1080p m2ts video tak dobře a plynule jako rpi a to nemluvím o přeskakování v časové ose kde ntb nestíhá vůbec a taky potom přehrávat si něco v televizi přes ntb je trošku masochismus . K rpi mám klasický ovladač a samotná destička je schovaná za televizí .Data můžou být v pc , domácím nas servru a nebo prostě na HDD připojeným přes USB.Funguje mi prakticky stejně rpi 3b i 3b+ , chladit není ani třeba i když ventilátor tam mám větší 12v s pomalými otáčkami díky napájení na 5v a zapíná se pouze u delšího používání ,mám jej spíš jen tak pro jistotu.
Původně jsem si koupil nějaký androidí výrobek ­- tv box , ale ten jsem ještě ten den byl vrátit .Špatně se obsluhoval a celkově mým pohledem pro mě byl k ničemu. Byl tam tuším Nugat tj.v7 a nějaká Kodi nástavba.Stejně tak audio v pracovně rpi , RuneAudio 7­" displej , karta a zesík. K tomu hdd a když se do toho pustí internet tak docela fajn rádio .Samotné OSMC zvládá taky obojí . Funkce on­-line filmů nepoužívám , nejsem tv divák , mám tyhle hračičky pro své videa.
Odpovědět1  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.