reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Razer Ripsaw: externí USB modul pro záznam videa

31.3.2016, Jan Vítek, aktualita
Razer Ripsaw: externí USB modul pro záznam videa
Výrobce herního náčiní Razer si připravil zařízení Ripsaw, které označuje za externí kartu pro záznam videa vybavenou rozhraním USB 3.0. Schopná je zaznamenávat video v rozlišení 1080p, a to při 60 snímcích za sekundu.
Výsledkem by tak mělo být plynulé video v rozlišení Full HD, přičemž Razer slibuje, že při použití Ripsaw se nebudeme muset trápit zpožděním obrazu. Ten totiž budeme zachytávat nejlépe s využitím rozhraní HDMI, takže nejdříve přivedeme signál do Ripsaw a pak do jeho výstupu zapojíme samotný televizor nebo monitor. Je tedy zřejmé, že budeme moci zachytávat obraz jakéhokoliv zařízení, které disponuje výstupem HDMI. Výsledné video získáme právě pomocí rozhraní USB 3.0.





Razer Ripsaw ale může ripovat video také z komponentního vstupu, k čemuž je k dispozici příslušný adaptér pro Component AV a Component AV Multi, přičemž tu máme ještě audio vstupy AUX a MIC. Toto zařízení je tak přímo určeno pro hráče, kteří přenášejí živá videa nebo záznamy ze svého hraní, k čemuž mohou pomocí tohoto zařízení pochopitelně připojit i svůj komentář / hudbu a obraz z webkamery.





Celé zařízení má rozměry 130 x 86 x 17 mm a hmotnost 183 gramů a vypadá jako malý set top box. Výrobce k němu poskytne veškeré potřebné kabely pro USB 3.0. HDMI, komponentní video a 3,5mm audio jacky. Razer se také chlubí širokou kompatibilitou. Jde pochopitelně především o zařízení pro Windows PC, ale vedle toho můžeme zachytávat video z konzolí Sony PlayStation 4, Microsoft Xbox One, Nintendo Wii U a všeho ostatního, co disponuje tím pravým A/V výstupem.

Co se týče nároků na sestavu, tak budeme dle výrobce potřebovat procesor úrovně Core i5-4440 (3,1 GHz), 4 GB RAM a kartu o výkonu GeForce GTX 660 na streamování a záznam videa. V případě, že chceme využít notebook, tak Razer uvádí jako minimální hardwarovou specifikaci Core i7-4810MQ a GeForce GTX 870M nebo lepší, takže to vypadá, že se zařízení spoléhá především na výkon našeho PC než na své prostředky. Využít můžeme aplikace Open Broadcaster Software (OBS) a XSplit.

Razer Ripsaw už je v nabídce výrobce za cenu 179 eur.

Zdroj: Razer
reklama