reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Razer ustřihl kabely. Přináší tři bezdrátové novinky pro hraní

23.9.2020, Jáchym Šlik, aktualita
Razer ustřihl kabely. Přináší tři bezdrátové novinky pro hraní
Ani Razer nechce zůstat pozadu v oblasti bezdrátových herních periferií a představil tento týden bezdrátové varianty tří svých produktů: myši DeathAdder V2, klávesnice BlackWidow V3 a sluchátek BlackShark V2.
Bezdrátové příslušenství přestalo být mezi hráči naprosté tabu jako dříve, a většina herních značek má v nabídce alespoň jeden produkt z každé kategorie. Výjimkou není ani Razer, který pro tyto účely využívá svou bezdrátovou technologii HyperSpeed s odezvou 195 μs – to je údajně o 25 % méně než u konkurence. Razer tentokrát pomyslně ustřihl drátek u tří ze svých produktů a nabídl je v bezdrátové verzi. To by ovšem neměla být jediná změna, údajně také došlo k dalším vylepšením. V nabídce samozřejmě zůstanou i původní varianty periferií s kabelovým připojením.
 
 
Nejlevnější z novinek je myš Razer DeathAdder V2 Pro, která vychází z modelu DeathAdder V2. Ke spojení s počítačem lze využít 2,4GHz přijímač HyperSpeed, Bluetooth nebo dokonce kabel SpeedFlex. Myš si zachovala ergonomický design, kterým je řada DeathAdder proslulá. Používá optický snímač Razer Focus+ s rozlišením 20 000 DPI, druhou generaci optických spínačů s odezvou 0,2 ms a životností až 70 milionů kliknutí nebo vnitřní paměť, která poskytuje místo pro pět uživatelských profilů použitelných na různých počítačích.
 
Životnost baterie dosahuje 120 hodin v režimu Bluetooth, ale pokud vyžadujete nižší odezvu, v kombinaci s technologií HyperSpeed neočekávejte delší výdrž než 70 hodin. K nabíjení slouží kabel microUSB, přičemž lze myš používat a nabíjet zároveň. Pokud vyžadujete stylovější způsob nabíjení, můžete si dokoupit dokovací stanici s RGB podsvícením Chroma, kterou můžete znát z bezdrátových myší Viper Ultimate nebo Basilisk Ultimate.
 
 
Druhou bezdrátovou novinkou je mechanická klávesnice BlackWidow V3 Pro, která nabízí velmi podobný design jako BlackWidow V3. Podobně jako v případě výše uvedené myši si můžete vybrat, zda chcete klávesnici připojit pomocí technologie HyperSpeed, Bluetooth nebo kabelu USB-C. Vylepšená verze přináší kromě bezdrátového připojení také multimediální klávesy a multifunkční ovladač z modelu Elite, vylepšené mechanické spínače a klávesy Doubleshot ABS. Výdrž se může dostat až na 192 hodin při použití Bluetooth.
 
 
Nakonec tady máme bezdrátový headset BlackShark V2 Pro, který proti předchozímu modelu BlackShark V2 přináší absenci 3,5mm jacku a několik drobných změn. Výrobce slibuje dosah až 12 metrů a výdrž 24 hodin na jedno nabití, které probíhá přes konektor microUSB. Sluchátka by si měla zachovat design pro komfortní nošení, zatímco hmotnost se zastavila na 320 g.
 
Všechny tři novinky jsou již v prodeji na americkém trhu, do Evropy se nejspíš dostanou později. Myš DeathAdder V2 Pro stojí 130 dolarů (3 000 Kč bez DPH), klávesnice BlackWidow V3 Pro vyjde na 230 dolarů (5 300 Kč) a headset BlackShark V2 Pro dostal cenovku 180 dolarů (4 100 Kč).
 


reklama