reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Rdio nově nabídne streamování hudby zdarma, konkuruje Spotify

4.9.2014, Radan Tuhý, aktualita
Rdio nově nabídne streamování hudby zdarma, konkuruje Spotify
Internetová služba Rdio existuje již delší dobu, ale pokulhávala možnostmi, funkcemi a celkovým dojmem. Nyní ale změnila strategii a nabízí možnost přehrávání hudby zdarma za podpory reklamy. Podobně jako Spotify.
Služba Rdio není na poli internetových hudebních služeb tohoto typu zrovna novinkou. Komplikací byla absence konkurenceschopných funkcí a možností. Loni Rdio spustilo nově možnost poslouchat internetová rádia zdarma (s podporou reklamy), což byla ale jediná možnost. Pro přehrávání specifické hudby či konkrétních interpretů bylo potřeba zaplatit.





To se ale nyní změnilo, protože provozovatel služby přehodnotil strategii a slibované se stalo skutečností - platit není nutné, pokud nám nevadí přítomnost reklamy. Je to tedy velmi podobné, jako u konkurenční služby Spotify.

Souběžně s novými možnostmi dostala služba nový jednoduchý a použitelný design. Podstatnou novinkou je také fakt, že máme možnost poslouchat hudbu bez předplatného nejen v internetových prohlížečích, ale také mobilních aplikacích.

Pokud se rozhodneme pro některou z placených variant, můžeme si vybrat hned z několika možností. Za necelých 83 Kč / měsíc získáme předplatné pro webové prohlížeče s možností stáhnout si aplikaci pro desktop, díky které získáme přístup ke všem funkcím a možnostem. Předplatné zahrnující mobilní zařízení získáme za 165 Kč / měsíc.

Zajímavou variantou je rodinný balíček, který zvýhodňuje větší množství uživatelů. Se dvěma účty získáme slevu 19 %, s více účty ještě o něco málo vyšší.

Zdroj: Gizmodo
reklama