Diskuze k článku: 2x 500 Wattů od Chieftecu
25.6.2007, Martin Šejnoha, recenze

V dnešním testu se nám sešla dvojice zdrojů od výrobce Chieftec. Jmenovitě jde o CFT-500-A12S a GPS-500AB A. Oba zdroje disponují výkonem 500W a také se nalézají ve velice podobné cenové relaci. Velkou odlišnost mezi nimi vytváří hlavně vzhled. Pokud vás zajímají detaily a také to, jak si zdroje vedly v zátěžových testech, čtěte dál.

reklama
...... | od: Martin Šejnoha (242)  9.7.200723:26
Ano vyrábí jej Delta­(mám od nich 150W zdroj ze značkového PC Compaq deskpro a to je panečku dělo! dnešní 400W by se mohly stydět­). Pozor, já nekritizuji konstrukci skříňky,ta je povedená ale pouze vzhled­(ta pasáž tam musí být­/bohužel?­/­).

Já osobně tedy samxon příliš nemusím, v mé hitparádě humusu sice neobsazují nejnižší pozice, ale vyskytují se v té nejlevnější elektronice a to cosi vypovídá. Já preferuji pouze Nippon chemi­-con, Nichicon a ten Tebou zmíňený Rubycon bude též OK.

Intersil­(bývalý Harris pokud mě paměť neklame­) to opravdu není:­)­)­) Datasheety nelžou­(většinou­).

Na začátku části s oscilogramy je vždy uvedeno nastavení osciloskopu.



Nippon KZG jsou velmi dobré kondenzátory. Sám vlastním Seasonic S12 430W a tam není nic jiného než Nippon. Pro rýpavé: s firmou Seasonic nejsem nijak svázán a pokud začnou šidit a vyrábět zmetky, tak se to samozřejmě dozvíte.
Jinak ­-HoNY­- vím o Tobě, že se vyznáš.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: ...... | od: -HoNY- (136)  10.7.200713:47
V čem si proboha viděl Samxon? Je o to, že se jedná o poměrně novou značku. Nějak se začínat musí, když jsem si kupoval svoje první DFI P5BV3+, tak na mě všichni plivali: ­"Seš snad úplná <->, ne woe... co sis to kuopil za mrdku... ­" a pod :DDD Je to z období kdy DFI snad nikdo neznal. :­)

Na Samxony jsem recapoval na 3 deskách ­(GC a GA série­). První jede někdy od prvního léta, zbylý 2 jsem pájel od vánoc. Díky nim jsem se dostal prakticky na nulový zvlnění na vcore => výrazně lepší OC. Mimochodem 3300uF­/6.3V GA má 6.5mR, což je spec. Nichikonu HZ. Parametrově je díky tomu lepší než většina polymerů. Najdi si na badcaps jejich honoceni, popř. se podívej na fórum co má Trodas ­(rozumí tomu opravdu dobře; VAROVÁNÍ: nedoporučuju číst jeho názory na svět politiku a tak vůbec :­) ­)

KZG Chemikony jsou morálně zastaralý začaly se používat v době MBZ Rubyconů ­(poslední S370 desky a první pro P4­). Vlastně má stejnou spec jako základní série GD od Samxonu. Nevidím důvod proč dneska používat ve zdroji KZG, když několik let máme na trhu KZJ. ;­-­)

K oscilogramům: Vím, ale nikdy si to moc nepamatuju a musím to hledat. Stačila by malá stupnice do rožku.

Chtělo by to nějaký test zdrojů po roce v provozu. Velmi zajmavé výsledky podávají EC, co mají na vstupu HEC kondíky ­(vysychají prakticky na polovičku­). Dočkat se od takového zdroje jakéhokoliv rozumného výkonu je témeř nemožné :DDD
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
ad Samxon, kritika a chvaleni recenze | od: -HoNY- (136)  30.6.200712:47
1. Ten první Chief je kvalitní protože ho vyrábí Delta. Nevím, co se ti nelíbí na zpracování plechů. Je Podle mě daleko hezčí, nemám rád TUZING s lesklým lakem deseti modrýma diodama... to ať si výrbci strčí, ... no však víš kam :­)­)­)
Tenhle plech je 1mm kvalitní prolysy a to se cení. Navíc neserveš závity při montáži.
2. Mrkni se na datasheety Samxon kondíků. Na badcaps . net je srovnaváji s Rubyconama. Některý se ­"údajně­" vyrábí ve spolupráci Panasonikem. GC série jsem viděl na pár středně drahých Asus deskách a na několika grafikách od Leadteku.
3 Jsi si na 100% jistý, že mosy jsou od Infineonu a ne značky Intersil? Mají dost podobný logo :­)­)­)
4. Ke grafům by se hodilo naspat časovku :­)
5. V příoští recenzi bych rád viděl tabulku použitých mosů + třeba odkaz na datasheet, to samý se vstupníma a výstupníma kondíkama. Člověk si takhle může hezky porovnat spec.. třeba takový morálně zastaralý KZG Chemikon ­(spec mají velmi dobrý­), který jsou v Seasoniku proti suxoznímu Tepau v tom druhým HI­-END Cheifovi :DDD

I přes tyto drobné chyby na kráse bych recenzi díky vhodné metodice testování hodnotil 95% ze 100.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
skutocny vyrobca | od: _br4n0  26.6.200721:17
vyrobcom lacnejsieho modelu ­(a zrejme aj starsich modelov­) je delta ­(pokial viem, ma dobru povest­). drahsi A12S vyraba sirtec ­(niektore thermaltake, high power, yesico­). vysledok ma celkom prekvapil, kedze v teste na http:­/­/www.xbitlabs.com­/articles­/other­/display­/atx­-psu5_16.html nevyhorel. taktiez prakticky rovnaky yesico A12C v teste computer­-u nezhorel. uvedene testy vsak pouzivaju odlisnu metodiku testovania..

p.s.: prosim o detailnejsie fotky s vyrobnym stitkom, ul kod sa da len hadat.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Zklamání | od: Jezevec (104)  26.6.20079:45
Děkuji za recenzi, výsledkem jsem bohužel dost zklamán, čekal jsem od zdroje Chieftec více. Sám je dlouho stavím, nikoliv výhradně Chieftec, ale jsou podstatnou částí zdrojového portfolia. Sám mám 560W Chieftec a jsem s ním spokojen, hlučnost je relativně nízká, stabilita proudově dosti náročné sestavy je naprosto bezproblémová. Přimlouval bych se za další testy, protože o Chieftecu toho zatím bylo napsáno dosti málo.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Křížové zatěžovací charakteristiky | od: Iguaner  25.6.200722:03
Nechtěli byste testovat také základní křížové zatěžovací charakteristiky ­(jako že se zatěžuje jedna větev víc a druhá míň a měří se jak se mění jejich napětí­)?
Také by mě zajímalo, co rozumíte pod pojmem ­"flyback­", protože IMO zdroje ­"flyback­" se dají použít max. do 250W a výše se musí použít tzv. MOST.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
samxon | od: Miroslav Jindra (221)  25.6.200720:51
so mas proti samxonum? imho je to teda spis ta lepsi pulka vyrobcu :)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Hm | od: mT3  25.6.200720:44
Tak mam tenhle zdroj CFT­-500­-A12S mysel jsme ze je kvalitni uz predtim jsem mel 360W od chieftecu a ten uz bezi ted u brachy a bezi uz cca prez 3 roky naprosto v poradku ventilator neni nejtizzsi ale to se po ty dobe da cekat ale z5 k tomuhle 500W nemam zadne vyhrady co se tyce napajeni mam rekneme hodne nadupanou masinu a vsechno zvlada na 1 jen se mi asi po pul roce proste podelal ventilator zjevne se uvolnil z hridelky nebo tak neco a zacal drncet coz jsem chtel reklamovat bohuzel marne ­(uz u nich nic nekoupim­) sice pomohlo ze jsem zdroj proste otocil vhuru nohama tak ze je ted ventilator nahore a prestalo to drncet ale moc tomu neverim neroztoci se totiz jen jednou ale celkove to tomu zdroji pomohlo bo do nej ted netopi procesor takze je zdroj chladnejsi a tissi vetrani v case mi to nijak neznicilo mam od chiftecu Bigtower kterej ma vzadu dalsi dva ventilatory 120x120 takze tah je porad dostatecnej nemel by ale nekdo zkusenosti s vymenou toho ventilatoru je pripajenej napevno nebo jak vidim tam nejaky konektor na obrazku nedalo by se to nejak vymenit ci tak neco jen pro jistotu aby nahodou neodesel uplne?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Hm | od: jenil (1)  25.6.200722:22
normalne ten stary ventilator vypajis a pripajis novy, pripadne muzes pripajet do desky konektor pro pristi snadnejsi vymenu, tak sem to udelal ja ve svojem zdroji. pokud se necitis na to pajet to do desky, tak proste ten vetrak ucvakni a novy pripajej na ty draty, neni to zadna veda, no samozrejme prijdes o zaruku...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Hm | od: Prasox  14.8.200921:11
Hmm, tak mě tenhle zdroj drnčí občas při zátěži taky a to je dneska nový!Tak sem zvědavej jak mi dlouho vydrží.Ale musim říct,že sem měl od Chieftecu 450wzdroj a naprostá spokojenost­-stabilita,tichounkej...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
12V vetve | od: pcmaker (111)  25.6.200719:30
Zajimalo by mne jestli ty samostane 12V vetve maji skutecne kazda svoji tlumivku, usmernovaci diodu a filtracni kondik, nebo je to jen rozdeleny do 3 kabelu. Jinak si myslim, ze je zbytecne jakkoliv laborovat, kdyz jsou tady zdroje FORTRON. Pro mne to je jedina pouzitelna znacka s ohledem na vyber soucastek, kvalitu provedeni, parametry a cenu. Cokoliv jineho je bud sunt, nebo tahani penez z kapes zakazniku.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
zkusenosti s chieftec 410W - nizka ucinnost, jiny vyrobce | od: amper99  25.6.200712:14
Asi pred rokem jsem koupil chieftec ATX­-410­-212 410W za neco okolo 1450 Kc. Zdroj mi beha dodnes ­(athlon xp 3200, radeon 9700 pro, 4 hdd, dvd, gbit NIC­) a nemam s nim problemy. Casem jsem ale zjistil na zaklade recenze na silentpc, ze zdroj nevyrabi Chieftec, ale firma Sirtec. Napis sirtec jsem nasel i na plosnaku.
Ackoli ma zdroj moderne rozvrzene napajeci vetve a na 12V vetvich nesetri, je elektricky resen konzervativne ­(nizsi spinaci kmitocty, pasivni PFC, ..­) a dosahuje nizke ucinnosti.
Primo zdesenim pro me bylo srovnani chieftecu proti 4 roky staremu noname 350W ­- zatimco s onim noname mela sestava slabsiho PC trvaly prikon 65W, po zkusme vymene zdroje dosahla s chieftecem 74W ­(udaje o spotrebe jsem ziskal pomoci digi merice spotreby­). V obou pripadech byly podminky mereni stejne.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: zkusenosti s chieftec 410W - nizka ucinnost, jiny vyrobc... | od: v0cas (59)  25.6.200719:24
co se tyce meraku, udaji bych moc neveril, ze to ukazuje nizsi hodnotu muze byt diky znacne jinemu uciniku ktery muze zpusobit u podobnych meraku rizdil v hodnote i v desitkach procent.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: zkusenosti s chieftec 410W - nizka ucinnost, jiny vyrobc... | od: anonym321  5.9.201121:11
a léta běží.
Měl jsem také stejný zdroj a i při vypnutém PC byl stále víc teplý než plech casu. Takže spotřeba v idle byla zřejmě vysoká.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Zkusenosti s hlucnosti Chieftecu Chieftec CFT-620-A12S 620W | od: tombomino (4)  25.6.200710:41
Vlastnim ­"Chieftec CFT­-620­-A12S 620W­", coz je pokracovani v rade zmineneho recenzovaneho ­"CFT­-500­-A12S­" a osobne bych jej nedoporucil dale. Pocitac jede vcelku stabilne, ale vetracek je opravdu hlucny. Pokud neni pocitac zatizen, tak jede tise ­(neslysne­), ale staci zatizit procesor, grafickou kartu a hluk, ktery zdroj produkuje je hodne rusivy. Nekdy zcela nelogicky taktez zacal zvysovat otacky, byt pocitac jel bez zateze. Nekonec jsem to vyresil tak, ze jsem zdroj rozmontoval a vymenil vetrak za jiny. Ted je to v poradku. Pokud ale netihnete k takovemu to reseni, tak urcite pridejte par stovek navic a kupte si neco ticheho.
zdravi Tom
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Chieftec GPS-400AA-101A 400W | od: Jiří Mrázek (89)  25.6.200710:34
Tento nový zdroj jsem koupil za 1050Kč a je v pohodě. Co mě ale nesedí je, že autor poukazuje na vysokou hlučnost, to u mé 400ky nemohu potvrdit, zdroj je tichej, někdy se mi zdá, že ani nefouká, ale fouká :­-)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
for bobbob | od: xxxcubes  25.6.200710:26
jmenují se stále seasonic a mají je třeba na czech*omputer
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Vytecny clanek. | od: Geo22  25.6.200710:14
Vytecny clanek. Recenzi gr. karet je vsude jako nas*ano a vsechny jsou stejne. Prestoze zdroje jsou dulezitou komponentou PC a jejich ceny se vyrazne lisi, fundovanou recenzi tezko najit. Pokracujte prosim dale. S levnymi s drahymi zdroji, at clovek vi kde je rozdil.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Kvalitní zdroj | od: J D  25.6.20079:06
Co říkáte na tenhle zdroj, pokud pominu že je to jen 430ka ?

http:­/­/www.alza.cz­/zdroj­-seasonic­-s12­-430­-d68268.htm
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Kvalitní zdroj | od: Bezy (66)  25.6.20079:12
CO se týče Seasonicu, tak sem zatím slyšel jenom chválu. Konektorově je vybaven slušně. Takže jedinnej zápor zůstává cena, ale za kvalitu se platí.
BTW: Někde už jsem viděl za cenu kolem 1600 s DPH 400W Seasonic OEM, zajímalo by mě jestli jsou na tom s kvalitou stejně jako jejich běžné zdroje...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Kvalitní zdroj | od: PaJja (10)  25.6.200710:06
Seasonic dela OEM zdroje stojej o dost min a kvalitou sou na tom naprosto stejne akorat maj abycejnou šedivou šasi a nemaj zadny flexo a mensi prislusenstvi ale za tu cenu se vyplatej.Ja sem si koupil zdroj Cheaftec 560W a ted si taky nadavam kvalitou i stabilitou na tom neni spatne ale ten vetrak hroznej hucak.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Kvalitní zdroj | od: Bobbob  25.6.200710:16
Můžete naznačit, kde se ty OEM Seasoniky dají koupit a jak se jmenují ­/chápu že Seasonic ne, když je to OEM­/? Kupoval jsem zatím 6 originálů různých výkonů a naprostá spokojenost, teda krom ceny. A jestli je OEMko za lepší cenu při stejné kvalitě, není co řešit.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Kvalitní zdroj | od: Logout (78)  25.6.200713:11
Ahoj,
jmenujou se opravdu Seasonic OEM. Mam ho doma, a uplne s nim spokojenej nejsem, trosku mu obcas drnci vetrak. Ale jinak je
bezproblemovej a napeti ma stabilni ­(C2D@3.4, 2GB ram, 2xdisk, 1950GT­). Zatim jsem od ostatnich neslysel, ze by jim taky zlobil vetrak, tak myslim, ze mam smulu na kus.
Matyas
Matyas
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Kvalitní zdroj | od: J D  25.6.200714:29
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Kvalitní zdroj | od: Logout (78)  25.6.200722:45
No, kousek vedle, tendle
http:­/­/www.alza.cz­/zdroj­-seasonic­-ss­-500ht­-d68416.htm
(je to jen petiskovka misto ctyrstovky ­- ale ma trochu jine typove oznaceni ­- 400ET x 500HT ­- cim se to lisi jsem ale nevycetl ani ze stranek Seasonicu­). Myslim, ze ale do normalniho kompu staci i ctyrstovka, ja na tom pocitaci pracuju, tak jsem si rek, ze ho radsi jeste naddimenzuju...
Matyas
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Kvalitní zdroj | od: Logout (78)  25.6.200722:46
a jo jeste ­- daji se sehnat o dost levnejc nez v alze, ale to asi vis....
Matyas
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Kvalitní zdroj | od: Teuzz (2)  25.6.200711:45
Mám Seasonic S12 430 asi měsíc a jsem nadmíru spokojen, vůbec o něm nevím, dokonce jsem musel vyměnit zbytek chlazení v PC, protože zdroj je tak tichý, že všechno ostatní hned bylo slyšet.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Kvalitní zdroj | od: Miko (231)  25.6.200714:31
mám půl roku a našel jsem jen jediný zápor ­- moje verze nemá sledování otáček ventilátoru. Jinak jsem po srovnání se starým EC co jsem měl spokojen, sice stojí mnohem víc, ale efektivita šla podle měření UPSky nahoru v řádech 15­-20% a tedy úspora za energii. Nemluvě o tom, že máte větší šanci přežít s ostatníma komponentama než u EC v případě havárie co jsem tak slyšel.
Do EC ač jsem měl předtím 3 různé už bych nešel.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Kvalitní zdroj | od: bTw (1)  25.6.200717:56
Já vlastním Enermax L 500W a nejvetsi spokojenost.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
a ten o 400 dražší a kvalitnější... | od: funda (11)  25.6.20078:35
to má být kterej? Nějakej Enermax???
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Bohužel mám také jeden kus v křemíkovém nebi. | od: Mireček  25.6.20076:12
Se chieftecem mám také špatní zkušeností. Před nějakým rokem jsem za velký peníz kupoval cas od chieftecu nemám dones výhrad masivní, perfektní provedení, super odvod tepla. Bohužel zdroj po roce oděšel do křemíkového nebe nejdřív mu trvalo asi 15 vteřin než po stisknutí tlačítka zapnul a pak už umřel uplně. Nyní přemýšlím o novém kompíku šel bych znova do case od výrobce ale bez zdroje a to nenabízí :­-)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Bohužel mám také jeden kus v křemíkovém nebi. | od: Mireček  25.6.20076:14
Nečetl jsem to po sobě. Sorry za překlepy a hrubky.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Bohužel mám také jeden kus v křemíkovém nebi. | od: mastermind (217)  25.6.20076:41
V lepší prodejně ti prodají skříň i bez zdroje ­(za nižší cenu­), nebo se zdrojem dle tvého výběru ­(obvykle s doplatkem­).
Chce se to jenom zeptat na tuto možnost.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Bohužel mám také jeden kus v křemíkovém nebi. | od: mbart001  25.6.20078:18
Jo,a to chieftec třeba na czechcomputeru vychvalují a doporučují.Spíš je to dneska s elektronikou tak,že je všecko na jedno brdo,stejně má většina stejné vnitřnosti a vše je vyrobeno v Číně­-platíš jen za nálepku značky.Já mám poměrně tichý Eurocase 450w který táhne x1950pro a bez problému­(téměř2 roky­)­-příště beru zas,jen nějaký ještě výkonější­-za ty peníze...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Bohužel mám také jeden kus v křemíkovém nebi. | od: FrantaXX  25.6.200710:29
No tak na 1950Pro není potřeba něco extra ne? Já stavěl počítač s 1950Pro se zdrojem 400W Fortron a zatím běží přes půl roku bez jakýchkoliv problémů, za tu dobu to prej ještě ani jednou nespadlo ­(WinXP Pro­).
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Bohužel mám také jeden kus v křemíkovém nebi. | od: gigik (81)  25.6.200710:58
ja ho s1950pro postavil na 350w fortron a jeste ma rezervu i pri pretoceni c2d na 3ghz, uz slape pul roku v poho
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Bohužel mám také jeden kus v křemíkovém nebi. | od: mbart001  25.6.200713:12
Na krabici­/msi­/ je uvedeno od 450w výše!
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Bohužel mám také jeden kus v křemíkovém nebi. | od: Miko (231)  25.6.200714:34
hmm a na krabici od zdroje ti nakecaj cokoliv ­(viz i minulé testy zdrojů­). Není 450W od EC to samé jako od Seasonicu...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Bohužel mám také jeden kus v křemíkovém nebi. | od: mbart001  25.6.200715:09
Nemyslím zdroj ale požadavek graf.karty na zdroj,samozřejmě...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Bohužel mám také jeden kus v křemíkovém nebi. | od: Miko (231)  25.6.200715:18
právě to jsem měl na mysli. Těch 450W totiž 450W EC zdroj neutáhne a s poměrně solidní šanci pohoří :­) Samozřejmě je to bráno s velkou rezervou výrobcem grafiky právě proto je to doporučené a přestřelené zřejmě o desítky procent...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Bohužel mám také jeden kus v křemíkovém nebi. | od: Miko (231)  25.6.200715:59
pardon za chyby :(
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Bohužel mám také jeden kus v křemíkovém nebi. | od: mbart001  25.6.200721:09
Já su taková pííí@a samozřejmě všeobecně doporučují FORTRON a ne Chieftec,a co se týče fortronu tak na ten jsem slyšel jen chválu,takže asi tak..
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Bohužel mám také jeden kus v křemíkovém nebi. | od: FrantaXX  25.6.200710:31
Taky jsem kupoval case Chieftec i se zdrojem, zatím nějaký 3 roky beží ­(360W­), akorát už trochu píská. Do novýho upgrade plánuju koupit Seasonic S12­-500.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Bohužel mám také jeden kus v křemíkovém nebi. | od: Jiří Mrázek (89)  25.6.200710:55
Prosimte jakej mas? Ja mam take CHIEFTEK 360W a pri plnem zatizeni tak jako ­"prska­", ale uz takhle jedu 2 roky a furt v pohodě :­-)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Bohužel mám také jeden kus v křemíkovém nebi. | od: FrantaXX  25.6.200712:00
Už nevim přesně jak se ta skříň jmenovala, už jí mam docela dlouho, teď jsem to zkoušel hledat a zjistil jsem že je to cca z 2003, takže už mi běží 4 roky. Je to bigtower s takovýma odklápěcíma dveřma, černá barva myslim se ta série jmenovala Dragon nebo tak něco. Zdroj neni nějak popsanej, dalo mi i dost práce jenom zjistit wattáž. Každopádně neni z nejtišších ­(je tam 8 cm větrák vzadu­) ale zas to neni tak hrozný. Rozhodně ale jsem si poslední dobou všimnul že docela píská, je to slyšet obzvlášť když má člověk ucho blízko u zdroje, jinak to moc nevnímam ­(no ael zjistil jsem že podobně mi píská i nabíječka na mobil :­) ­). Asi nějaká volnější cívka. Taky mi dřív relativně často vyhazoval při zapnutí jistič, ale to přičítám spíš slabším 30 let starým hliníkovým rozvodům. Teď ho zapínam přes UPS a už to vyhazuje málokdy.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Bohužel mám také jeden kus v křemíkovém nebi. | od: FrantaXX  25.6.200712:03
Jo a co se týče ­"plnýho zatížení­", tolik jsem ho ještě asi nezatížil, top spotřebu jsem naměřil něco okolo 180W. Ale rozhodně mi přitom neprská.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
reklama
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste vpravo nahoře. Pokud nemáte profil, zaregistrujte se.