Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
9.8.2011, Jakub Doležal, recenze
Stereoskopické zobrazení je tu s námi již notnou řádku let, ale až nyní nám jej vnucují skoro na každém rohu. Na trhu najdeme 3D filmy, televize, monitory, mobily a mnoho dalšího. Pojďme se podívat na vývoj a současnou situaci.
gutman (3) | 14.1.201222:27
Bohužel nám tu funguje spirála. Když si budu chtít dnes koupit TV větší než 42­", musím koupit 3D. Marketingoví guru to ze statistik vyhodnotí s tím, že všichni chtějí 3D. Televize musí něco vysílat a když všichni chtějí 3D, potřebujeme nové filmy ve 3D, aby podpořily prodej. A protože hry vypadají ve 3D prý dobře, je jasné, jak má nový film vypadat, tedy co bude většinový divák posuzovat. Všimli jste si, jak mnoho posledních filmů kopíruje komiks nebo hru ­- a hlavně, jak jsou si podobné?
Shodou okolností právě běži v TV film Absurdistan. Takže hlasuji ­- ANO, 3D je naše budoucnost.
Odpovědět1  0
tesla15 (27) | 14.1.201214:29
a vidění. Měli jsme zůstat u ČB vysílání. Proč ? Téměř 40 % mužů snížen barvocit ­( oproti 2 % žen ­). Ale, dohromady žen a mužů s viděním průměrného pozorovatele je 79 %. Za barevnou TV poděkujme ženám a jejich barevné vdění. NEBUĎME SOBEČTÍ. Technika nás stejně předstihne.
Odpovědět1  0
danielllaaa | 25.10.20119:49
Já kupoval podle http:­/­/www.digitalnik.cz­/video­/nove­-3d­-monitory­-s­-technologii­-lg­-cinema­-3d­/ a jsem spokojen LG CINEMA technologie je super
Odpovědět0  0
Boda2 | 18.8.201110:46
Mám osobní skušenost s nVidia 3D Vision, který vlastním cca půl roku. Takže přidám pár poznatků.

Hry jsou perfektní, nechápu, proč si recenzent vybral to, co si vybral, ale následující hry jsou ve 3D úžasné: Age of Empires 3, Anno 1404, Crysis 2, Far Cry 2, Duke Nukem Forever, Half Life 2 Cinematic mod ­(no,tady je trochu problém s odlesky vody­), Burnout Paradise, Tomb Raider Underworld, Metro 2033, Unreal Tournament, Mass Effect 1+2.

Určitě jsou i další hry, zmíněný seznam obsahuje jen ty, které jsem hrál a byl jsem nadšen z výsledku.
Filmy mne tak moc nenadchly, pouze pokud šlo o nativní BluRay 3D, konverze 2D­-3D nejsou nic moc. Zato ve hrách jde o naprosto jiný zážitek. Upřímně, nerozumím dnešní módě, kdy je 3D v každé diskuzi shazováno ­- obvykle lidmi co byli jednou v nějakém pochybném kině na jednom filmu a nezdálo se jim to dostatečně dechberoucí. Sám jsem viděl Avatar v IMAXu a byl jsem nadšen, pak jsem byl v kolínkém kině na Harry Potter 3D a nijak úchvatné mi to nepřišlo.

Nicméně zážitek z hraní je někde úplně jinde, než 3D kino. Neodsuzujte to, dokud to nezkusíte.
Odpovědět3  1
lalapala | 18.8.201114:33
Ono je taky rozdíl mezi kinem a 3D TV o kterých je zde řeč. Takže jste asi nepochopil podstatu diskuze. Ta je zaměřena na 3d v TV a použití pasivní či aktivní technologie.
Odpovědět1  1
Boda2 | 18.8.201114:52
Dobrý, dobrý, jen jsem si říkal, že si někdo rád přečte i názor někoho, kdo aktivní 3D aktivně používá ;­-)
Odpovědět2  0
prenda | 17.8.201115:24
Myslim si že je to slepá ulička. Mám tupozrakost a vidím 3d jen co používá IMAX, jiné technologie nevidím a nevím co by měly dělat ty miliony lidí s nějakou oční vadou jako mám já. Nemají vyřešenou ani únavu očí. Výrobnci doporučují po sledování odpočinek, takže to asi nebude moc košer na oči :­). Je to jen kapitola, která se nechytne stejně jako tablety.
Odpovědět1  2
hudsonstan (64) | 22.8.20118:28
Motorky jsou taky slepá ulička. Co mají dělat ty spousty lidí ochrnutých od pasu dolů. Na ty vůbec výrobci nemyslí... Takhle jste to myslel? Když máte postižené oči tak holt budete v něčem omezen. 2D obraz vám to ukáže vždy i z 3D.
Odpovědět2  0
prenda | 23.8.201116:49
To je nesmyslné srovnání :­). Zváštní myšlenková konstrukce. Takto ochrnutých lidí je mizivé procento, ale lidí, kteří mají oční vadu je mnoho. Zkuste si o tom něco zjistit. Proč by měl člověk nevyužívající 3D nést dodatečné náklady na zobrazení 3D obrazu? IMHO 3D zůstane na okraji zájmu pro lidi, kteří jej chtějí využívat, tak si připlatí. A další věc. Né každé 3D dokáže zobrazit i 2D.
Odpovědět0  1
hudsonstan (64) | 24.8.20117:14
Nesmyslné je především mluvit o 3D jako o slepé uličce jen kvůli tomu, že vy a pár dalších to nevyužijete.
Proč byste měl nést náklady na 3D? Pokud to opravdu nevíte, tak ten důvod je zřejmý. Většina 3D chce a v dražších TV očekává. Bez něj by byl výrobek proti konkurenci značně znevýhodněn. Vzhledem k tomu, že 3D u kvalitní TV už nestojí tolik navíc, nevyplatí se výrobci vyrábět a distribuovat speciální verzi 2D only jen pro vás. Zkuste si něco zjistit o ekonomice výroby.
Odpovědět2  0
andre_zzzzzzz | 14.1.201213:33
Heh... z vaseho prispevku cisi cosi hodne negativniho a zavistiveho... Zkracene receno, ja mam spatne oci, tak proc by mneli byt Ti s dobryma ocima ve vyhode... Nic pro nevymyslet, kdyz ja nemuzu tak Vy ostatni take ne...!!!

Clovece vzpamatujte se!!!

Ubehla nejaka doba od sepsani tohoto clanku a co bylo hitem letosnich vanoc??? 3D televize, vetsinou aktivni...

Takze holt mate smulu, ale treba za par let nekdo vymysli neco na ty Vase oci... ;)
Odpovědět1  0
sonorus | 16.8.201123:09
Zvlastni, byl jsem v kine kde byly krom dabingu i dodatecne titulky, myslim ze zrovna v Avatarovi kdyz mluvily svoji reci a titulky by normalne citelne. Takze nevim proc autor pise ze titulky do obrazu nejdou a hlavne nevim proc by nesly, ostre titulky bez 3D rozmazani budou v obraze vzdy citelne.
Odpovědět2  0
kuban (123) | 21.8.201116:14
přesně, byl jsem na Beowulfovi v IMAXu, originál s titulkama, čitelnost výborná, přítelkyně taky bez potíží četla

titulky byly sice ­"na jednom místě­", jakoby kousek za plátnem, ale ani když byla scéna ­"před plátnem­" nebo naopak hodně ­"za plátnem­", tak nebyl problém ­- aspoň pro mě ani náhodou
Odpovědět0  0
jjppss | 16.8.201116:38
dle mého názoru nemá šanci. Rozhodně ne s použitím brýlí tím totiž přicházejí o dost podstatnou část trhu jelikož v populaci je obrovské procento lidí s nějakou tou oční vadou a tato technologie není pro ně! Opravdu je to slepá ulička. Myslím že v budoucnosti se dočkáme holografického zobrazování. Ale to je opravdu asi ještě vzdálená budoucnost a tak marketing všech výrobců musí do té doby vymyslet nějakou tu přechodnou variantu a tou je právě 3D. A snad již brzo laserová technologie.
Odpovědět3  1
andre_z (155) | 14.1.201213:45
Noo prozatim je spousta zdravych lidi a kde je receno, ze do budoucna u novejsich technologii, se nebudou delat i specialni bryle pro Vas... At uz dioptricke, nebo jine podle vady... Ted take asi neco na nose nosite...

Ale kratkozrace tvrdit, ze je spousta lidi s ocni vadou a tak 3D nebude mit uspech je neskutecne smesne...

A nepredpokladam, ze do nekolika let bude nejaka nahrada... ono se toho proste zatim moc vymyslet neda, tedy ne pro masivni levnou vyrobu... A zatim neni nikdo kdo by se priblizil k nejakemu bezbrylovemu reseni, aby bylo pro vice jak 1­-2osoby sedici presne uprostred pred televizi....
Odpovědět1  0
gutman (3) | 14.8.201122:21
Býval doba, kdy film byl černobílý, nebyl širokoúhlý a měl obsah. Takové filmy, jako ­"Who­'s Afraid of Virginia Woolf?­" nebo ­"Nebezpečné známosti­" R.Vadima člověk mohl vidět 20x a pořád znovu. Zkuste se podívat na současný film podruhé, není tam drama, už ani obsah, jen efekty.
Odpovědět3  1
Petr03 | 11.8.201123:44
Zrovna vybíráme tv a snad 90% modelů je už 3D, které nás vůbec nezajímá, chceme co nejlepší obraz ve 2D ­(koukat jen na 2D tv by znamenalo silně si omezit výběr typů­). Jakou tedy vybrat tv­/technologii? Nějak mi z článku vychází, že tv pro aktivní brýle, protože tam jsou jednotlivé pixely jako bývaly a cloní tv, u pasivní a bez brýlí se bojím, že přidané vrstvy tvořící clonění­/polarizaci­/.. mohou obraz ­"mrvit­" ­- minimálně se psalo o sníženém jasu.
Odpovědět1  0
Petr03 | 11.8.201123:47
oprava: cloní tv ­-> cloní brýle
Odpovědět0  0
hudsonstan (64) | 12.8.20118:02
Většinou mívají 3D TV i lepší obraz ve 2D. např. Panasonic TX­-P50G30E vs. TX­-P50GT30E. Na druhou stranu nebývá to tak výrazné jak výrazně je vyšší cena.
Odpovědět2  0
Petr03 | 12.8.201113:53
Jak vidím, ten Panasonic je 3D TV pro aktivní brýle, tzn. to co jsem si myslel. 3D TV pro pasivní brýle ­/ bez brýlí by měla být teoreticky ve 2D horší, právě kvůli těm přidaným vrstvám. My nemíříme tak vysoko, bude to TV pro mamku převážně na seriály, zprávy a další nenáročné koukání, takže jsem myslel na něco jako SAMSUNG UE40D6100 ­- nahrávání podmínkou ­(to kdyby chtěl někdo poradit jinou TV :­))
Odpovědět1  1
Pavel Batko | 10.8.201118:34
Odpovědět1  0
jijirka10 | 10.8.201116:10
Kdyby se výrobci zaměřili raději na kvalitní zobrazení 2D obrazu a momentálně hlavně na 2D obraz s rozlišením PAL nebo nahrávky MKV a AVI.
Po x­-letech vývoje TV vypadá obraz na většině TV jako vyblitý. I moje letitá 100HZ tv má lepší obraz než je dnešní standart. A ještě do toho cpou něco tak nepoužitelnáho jako 3D.
No fuj tajbl.
Odpovědět3  0
Martin1548 | 10.8.201116:00
3D má smysl a velký, je to jako přechod od černobílému filmu k barevnému, ale dokud nám výrobci budou předkládat hračky, tak se nikam nehneme. Tradiční 3D technologie jako barevné brýle nebo střídavé promítání obrazu pro levé a pravé oko jsou k ničemu a leda tak z toho bolí hlava. Budoucnost je v horizontální a vertikální polarizaci, v každém pixelu v TV bude obraz jak pro levé tak pro pravé oko současně a na očích budeme mít levné polarizační brýle. Jedině tak lze dosáhnout že se na 3D půjde dívat bez újmy na zdraví a patřičně si to vychutnat. Tohle ale bude trvat ještě dlouhou dobu, než to výrobci zvládnou.
Odpovědět1  6
prenda | 17.8.201115:30
Vůbec ale nemyslíte na lidi, kteří ten obraz nevidí, jako třeba já. A takových lidí je spousta. Jednou až budete mít jedno oko slabší než druhé, tak to pocítíte sám. Jedině že by 2D obraz nechali jako kompatibilní kód.
Odpovědět2  3
prenda | 17.8.201115:31
oprava mód
Odpovědět0  0
hudsonstan (64) | 22.8.20118:24
2D lze samozřejmě z 3D udělat kdykoliv velmi jednoduše. Pustíte jen obraz pro jedno oko. Na to není potřeba žádný kompatibilní mód.
Odpovědět1  0
Martin1548 | 23.8.201112:28
A proč bych na tebe nemyslel ? Normálně si dáš na oči brýle a uvidíš 2D obraz tak jak si zvyklý z reálného života.
Odpovědět0  0
PetrP7 (113) | 10.8.201114:36
Zatím jediné 3D, které OPRAVDU funguje, jsem viděl v IMAX. A to je setsakra jiná technologie, než jakou kdy bude mít v obejváku i pracháč. Navíc filmy pro IMAX jsou takto tvořeny a na 3D efekt zaměřeny od počátku. Co se oku jeví v reálu prostorově, to ve filmu není tak jednoduché, oko se dá snadno ošálit, ale ve filmu se budete stále prát s hloubkou ostrosti. Tak nakonec nebude hlavní aspekt ten, aby film byl O NĚČEM, jako spíše aby se co nejvíce projevil 3D efekt, takže nějací další Avataři..:­-­(­(­(
No přijde mi to ­"reálné­" jako s lahváčem v ruce z lednice tvrdit, že jsem na pivku... Ale jasně, je potřeba lidem nakukat, že jejich 2 roky stará ultrahypersuper FULL HD TV je už vlastně ­"out­":­-DDD
Odpovědět4  1
Doyl2kX (1) | 10.8.201112:29
spíš to dopadne jak stereokotoučky, upadne v zapomění. Pochybuji že si někdo na paneláku bude pořizovat 80­" 3D TV a kvůli tomu probourá zed. A když už tak budou za sebou sedět, jak slepice na hřadě, aby dodržely ten samý úhel pozorování... Bohužel lidi z vadou oka at už je na jednom více dioptrii či jsou již starší a trpí degnerací různých typů zákalů atd. mají smůlu. Opravdu nevidím v tom budoucnost, hlavně ne pokud budou muset být brýle , ale i tak. Raději si na to zajdu do kina na velké plátno.
Odpovědět3  1
Mr.GO! (95) | 9.8.201122:20
Zajímalo by mě spojení 3d tv a PC , a PC a 3dvision s Tv která umí pracovat s 200 hz ­(a více­) zobrazováním.
První varianta by neměla být moc problémová jelikož po hdmi kabelu se 3d obraz posílat dá ­/záleží, jak se na to tváří ovladače grafických karet­/ , jenže u druhé varianty s nvision by mohlo docházet k problému doby zpracování obrazu elektronikou TV, a následnou desynchronizací obrazu a brýlý.
Učinil někdo z vás nějaké pokusy tímto směrem? O 3d uvažuji, a nejlevnější variantou pro mě by byla právě kombinace PC, a TV 200 hz, kde mi stačí jen dokoupit nvidia 3d sadu brýlí.
Odpovědět0  0
hudsonstan (64) | 10.8.201111:53
Na to zapomeňte. Pochybuji, že máte TV která opravdu 200Hz ZOBRAZÍ. Takové ty marketingové 200­-600Hz, to je pouze vnitřní zpracování.
Odpovědět2  0
Mr.GO! (95) | 10.8.201123:24
A zkoušel někdo variantu PC jako zdroj 3d signálu?
Odpovědět0  0
hudsonstan (64) | 25.10.201110:56
Zkoušel a překvapivě to funguje i s grafikami AMD­(s ovladači TriDef­). Video ve formátu SBS není žádný problém a třeba taková FIFA12 vypadá ve 3D velmi dobře.
Odpovědět0  0
kuban (123) | 21.8.201116:22
HDMI 1.4 umí jenom 1920x1080 při 24Hz, nebo 1280x720 při 60Hz
jestli náhodou nějaká TV má+umí na DVI 1920x1080 při 60Hz, by mě taky zajímalo
a nevím, že by existovala TV, která má DisplayPort ­( natož DP 1.2 )
Odpovědět0  0
Luk Skywalker (510) | 9.8.201121:14
Podle mě je to na nic. Jak vyplývá z článku omezená doba hraní či sledování ­- ne že bych velký pařan, ale když si chci zahrát, tak pořádně, ne abych to za chvíli vypnul s bolestí hlavy. Navíc je to nedokonalé, sice je technologie bez brýlí, ale OPRAVDOVÉ 3D to bude až to bude vypadat jako ve seriálu Smolíkovi. Jinak technologii bez brýlí jsem viděl a moc se mi to líbilo, ale nějak se nedovedu představit sledovat všechno takto. Jednou za čas si na to zajít do kina je pěkné, zvlášť když to nebude ve filmu jen na efekt, ale bude to s 3D lepší, ale takto je to na nic.
Odpovědět1  1
xmarek (63) | 9.8.201114:31
Měl jsem x­-krát možnost vidět 3D v provedení od různých výrobců. Co mě bezpochyby zaujalo bylo řešení od LG. Pasivní technologie má cosi do sebe. Žádné baterie, žádné drahé brýle a blikání jsem si nevšiml. Nikde jsem taky neviděl auru, kterou byli zejména v minulosti proslulí zejména výrobci LCD. Ale domů? Začátkem roku jsem se rozhodl si koupit novou televizi. Požadavky? Kvalitní obraz a co největší plocha. 3D? Bohužel co mě odradilo byla cena. Jelikož jsem si vybral panáka, tak rozdíl 15k byl pro mě nepřekonatelný. Takže jsem si položil otázku kolik 3D filmů zhlédnu ­(co do kvality­) a výsledkem byla klasika ve 2D. Ani svého rozhodnutí nelituji. Když 3D tak jak bylo uvedeno, až budou nějaké rozumné tituly a ne jen jeden či dva, které stojí za podívání v dnešní době.
Odpovědět3  0
kuban (123) | 9.8.201114:20
"Nicméně 3D je datově rozhodně minimálně 2x náročnější ­(zvlášť obraz pro levé a pravé oko­)­"

ano, 3D je skutečně 2x náročnější, ale protože HDMI 1.4 nenavyšuje datový tok ­- ten je totožný s verzí 1.3 ­(10Gbit­/s­) ­- tak jsou pro 3D možné režimy pouze

1080p @ 24 Hz
1080i @ 50­/60 Hz
720p @ 50­/60 Hz

klidně můžete zapomenout na hraní ve 3D ve fullHD přes HDMI 1.4, rozumně si zahrajete jen 720p ­( a na to není potřeba aktivní blikající .... ­)
a kabely pro 1.4 budou až na nálepku a ­(možná­) cenu totožné s kabely pro 1.3
Odpovědět0  0
Martin1548 | 10.8.201116:03
Můžeme si ale zahrát přes DualLink DVI­-D, to zvládá 1920*1200 120 Hz již dnes, tedy 3D 1920*1200 60 Hz zcela bez problémů.
Odpovědět0  0
kuban (123) | 12.8.20118:22
nechci hrat na malinkatym LCD, hraju na 42­" plasme, nic mensiho uz ne ...
a jakakoli TV ma jenom HDMI :­(
btw DisplayPort 1.2 je na tom lepsi, ma 21 Gbit­/s .... jenze zadna TV zatim DP nema, kdo vi, jestli nekdy mit bude
Odpovědět1  0
Martin1548 | 12.8.20119:53
Na TV profesionální pařan nehraje, protože TV mají až na výjimky idiotské 16:9 a není tak vidět kdo po tobě střílí zespodu a z vrchu. A normální LCD monitor má DVI­-D vždycky.
Odpovědět0  4
hudsonstan (64) | 12.8.201110:32
Na TV hraje dost profi pařanů. Nějak jsem si nevšiml, že by po mě někdo střílel zespodu třeba v Live for Speed nebo ve FIFA.
Odpovědět4  0
Martin1548 | 12.8.201113:44
A teďka tu o Budulínkovi.
Odpovědět0  4
kuban (123) | 21.8.201116:05
RPG jsou na TV super, s Heroes V taky nevidím problém, auta na plasmě taky skvělý, no a CSko ­- ne, nemám sebemenší problém s tím, že nevidím, kdo to do mě šije zespodu a z vrchu
a pochybuju, že Battlefield bude jinej ­( ale nezkoušel jsem ­)

možná, když se hraje na 22­"-24­", tak 16:9 nestačí .... 42­" PDP 1m daleko ode mě je je paráda, zorný pole mám stejně široký jako brejle ­( tzn. akorát ­), pixely při hraní nevidím ­( resp. vidím, když se na ně soustředím, ale nevnímám, neruší mě, když se je nesnažím ­"lovit­" ­)
doporučuju zkusit ­( hrát aspoň hodinu ­), pak kritizovat .o)
Odpovědět1  0
kuban (123) | 21.8.201116:31
ale jinak promiň, opravdu nejsem profipařan, nechtěl jsem se tě jako profesionála dotknout, o hraní za peníze vůbec nic nevím, to se přiznávám ­( i kdyz nechápu, proč profík nepoužívá 22­" 4:3 CRT bez inputlagu ... případně 24­" 16:10 CRT .D )
Odpovědět0  0
Mikyq (1) | 9.8.201112:45
Moc hezký článek, který mi objasnil spoustu otázek, jen mi chyběla informace o HD3D od AMD, to je škoda :­(, na tu jsem totiž byl zvědavý nejvíc. Taky by bylo dobré zdělit více informací o té 3D folii, ta byla zajímavá. Ještě jednou díky.
Odpovědět1  0
hudsonstan (64) | 9.8.201113:04
Plně souhlasím. Vyzkoušet 3 hry na lowres konzolích a úplně zapomenout na polovinu hráčů s PC grafikou od AMD??? Pokud chcete být průměrní budiž. Testů 3D od nVidie je po netu nespočetně.
Odpovědět1  0
hudsonstan (64) | 25.10.201111:20
Tak abych doplnil autory:
HD3D od AMD funguje i ve spojení s některými nepodporovanými TV. Moje konkrétní zkušenost je s ovladači TriDef, kde lze nastavit SBS­(dva obrazy vedle sebe­) výstup a na něj pak ručně přepnout televizi. Dokonce mi to funguje v kombinaci 2x6970 v CF + Panasonic TX­-P50GT30E.
Podpora her ale zatím není úplně dobrá. Korektně funguje jen každá druhá. Problém je většinou dost zásadní typu jedno oko 1­/4 světlost obrazu nebo celkově úplně tmavý obraz. Často se musí dost laborovat než docílíte použitelného výsledku.
Odpovědět1  0
Pavel Batko | 9.8.201112:36
Bylo by dobré porovnat s brýlemi s LCD.Normální člověk se k tomu nedostane
Odpovědět0  0
esmo | 9.8.20119:31
3D bude mít budoucnost až to bude všechno bez brýlí...teď je to děs a hrůza
Já si raději zajdu na 2D verzi filmu, než abych tam musel šaškovat s brejlema....navíc ten pojem třetí dimense je opravdu omezený a to velikostí plátna či TV :­) až bude 3D obraz bez brýlí a bude mě plně pohlcovat a nebude ořezán, tak to bude jiný kafe...teď dle mého je to na nic....
Odpovědět3  1
Bunik (60) | 9.8.20118:34
Něco podobného se dělo už před desetiletími v hudebním průmyslu.
Spousta nahrávek se začala mixovat do quadrofoního formátu a lisovat několika technologiemi na vinyl.
Bohužel nutnost dokupovat zadní bedny a přestavět nebo koupit nový gramofón ­(a cena jehel­)tomu formátu moc nepomohlo. Takže to zůstalo jen u pár nadšenců.

Jsem zvědavý jestli 3D obraz neskončí stejně.
Alespoň to vybavení není zas tak extrémě drahé. Spíš to zatím stojí na představivosti a ochotě tvůrců filmů a her a doladění technologií, které buď mají mouhcy a nebo diskriminují ­"čtyřokou menšinu­".
Odpovědět2  1
coulomb (5) | 9.8.20119:16
Mluvíte mi z duše. Jako člena někdejšího gramofonového a hi­-fi klubu, mne napadlo totéž. Myslím, že to skončí podobně na nedostatku filmů.
Odpovědět0  1
Hexer (4) | 9.8.201112:37
Neskonci na nedostatek... ale na nekvalitu... ke kamere holywood nepusti jen tak nekoho a bohuzel chlapci ze stare skoly nemaji ­(a asi ani nemohou mit­) cit pro 3D... v 90% filmu se 3D efekty smrsknou na padajici snih nebo nejakou scenu kde neco vystreli z obrazovky smerem k divakovi... a to je vse...

Mozna pokud by se nasli reziseri a kameramani kteri dokazi chytit 3D za pacesy a nebat se...
Odpovědět4  0
Martin1548 | 10.8.201116:10
3D efekty jsou skutečně hlavně na efekt, těch je ve filmu pár a může je natočit expert na efekty. Pro běžný film bude bohatě dostačovat kameraman ze staré školy, kamera vytvoří 3D obraz sama podle toho kam kameraman zaostří, tak jak je zvyklý ze 2D.
Odpovědět0  0
andre_z (155) | 14.1.201213:59
LOL a proto se dnes vsechny velke filmy toci uz primo na 3D HD kamery... :­-D :­-D :­-D
Odpovědět0  0
tesla15 (27) | 17.8.201117:53
Jeden z důvodů pro zánik quadro byl.... posluchači prohlašovali... nejsem zvyklý poslouchat hudbu jako v orchestru, ale v sále. Muzikantům toto nevadilo. Samo, i cena na onu dobu vysoká, vyžadovalo to výměnu zesil a pod. Měl jsem v onu dobu receiver MARANTZ 4400. ­/4 x50 W přepínatelný na 2 x 120 W.­/ Nyní je ozdobou a vzpomínkou.
Odpovědět2  0
Bunik (60) | 9.8.20118:13
Zajímavý komentář z toho youtube videa:
"Můžete si ji dokonce připlepit na přední sklo, aby jste si užili 3d pohled i při jízdě autem­" :D
Odpovědět0  0
Chluer (3) | 9.8.20112:31
Lze vyuzit technologii 3D zobrazeni pouzitou u mobilnich telefonu i pro vetsi zarizeni, napr. TV? Jestli ano, pak asi nema uplne smysl v tuhle chvili kupovat TV s aktivnimi brylemi...
Odpovědět2  2
Chluer (3) | 9.8.20112:32
btw. diky za hezky clanek....
Odpovědět0  0
tesla15 (27) | 9.8.201117:15
během dvou let se má vyrábět 86% TV 3D Oněch 14% si dovedu představit jako šunky.. Další,kdy koupit? Ono krom jiného záleží i na věku. Můžete stále čekat a nikdy se dočkat. Důležité, 3 D umí i normální 2D a řekl bych v lepší kvalitě standartních dosavadních TV. To neplatí pro profesionální monitory jakým byly monitor PIONEER používaných ve studiích, stále EX kvalitou.
Odpovědět3  0
samboush.com | 9.8.20110:44
U TV je to fakt pěkné pokoukání u těch pád dobře udělanejch 3D filmů, u 3D her to není zas tak složitá featura na naprogramování, více méně nakreslíte to a samé ze dvou úhlů. Tzn ještě bych to neodepisoval.
Odpovědět1  0
Jakub Doležal (143) | 9.8.20111:40
Jak jsem již napsal v článku: 3D má budoucnost, ale potřebujeme zábavnější a propracovanější obsah.

Mimochodem, očekával jsem, že v tuto noční dobu už jsou vzhůru jen redaktoři píšící recenze :­-)
Odpovědět0  0
Hexer (4) | 9.8.201112:41
U 3D her nemusis resit vubec nic :­) vzhledem k tomu ze vsechny 3D informace hra stejne posila na monitor :­)

(ve hre se pracuje s modely tedy s 3D objekty)
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.