reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
23.5.2006, Jan Vítek, recenze
Nabídka skříní pro domácí kina se začíná velmi rozrůstat, tudíž jistě nebude na škodu, když si dnes jednu takovou představíme. Jedná se o ulitu, ve které se pohodlně schová i Full ATX deska, ATX zdroj, tudíž se zdá, že se při výběru komponent nemusíme nijak omezovat. Přesto M-Station HT-1100 kvůli svým rozměrům skrývá jistá úskalí, na které se mrkneme pěkně zblízka.
necumte :) | 24.5.200610:50
No ja bych teda do HTPC rval jen a jen mobilni procaky. ktery maj nizkou spotrebu a tudiz i malou potrebu chlazeni..
Odpovědět0  0
PetrJ^^ | 26.6.200613:10
To me take prekvapuje, de fakto jedine zajimave zazireni by mohlo byt ­(krome VIA EPIA EN­) prave neco z notebooku...
Odpovědět0  0
Karel Neugebauer jr. | 24.5.200610:22
Clanek pomerne pekny, ale uvedomme si ze stavime HTPC kde je to NEJDULEZITEJSI co nejtissi provoz ­(o vykon vubec nejde­). Je zbytecne tedy spekulovat o tom, ze to spatne chladi spickove procesory, kdyz se pocita spis s temi co nejmene topi. Zkuste pri dalsim testu tedy spis stavet komponentove HTPC nez bezny stroj.
Odpovědět0  0
honza22 | 24.5.200612:52
Drive jsem tomu take veril, ale kdyz se nad tim zamyslim tak vlastne nevim proc by to mela platit povera ze u HTPC jde o tichy provoz uplne nejvice Kdyz srovnam pocitac pro domaci kino od ktereho je clovek alespon 2,3 metry daleko a obklopen temer deseti reproduktory s beznym pocitacem od ktereho sedi clovek pul metru a v noci kdyz je uplne ticho dela nejakou dusevne narocnou praci, tak si myslim ze bych byl na ticho daleko prisnejsi v tom druhem pripade. Samozrejme to taky nemuze to byt uplna stihacku se tremi 80tkami na 3000rpm, ale myslim ze z teto vzdalenosti a pri zvucich z nejakeho akcniho filmu jsou ty naroky na ticho preci jen trochu nizsi. Neco jineho to muze byt pri poslechu hudby pri nizke hlasitosti, ale myslim ze ten kdo to s poslechem hudby mysli opravdu vazne by si stejne nejake mp3 z pocitace na 5.1 bednickach nepoustel.

Na techto skrinich se dvema 60tkami bych se bal jedne veci, bude totiz asi docela tezke sehnat nejake kvalitni ventilatory teto velikosti. U nas se nabidka soustredi temer vyhradne na Primecooler a Titan, a v zahranici zase cena kvalitnejsi 60tky nejde pod 10­-12 euro. 60mm je navic jeste rozmer kde prevazuji typy s vyskou 10 nebo 15mm, ale 60x25 je spise vyjimkou.

Odpovědět0  0
Karel Neugebauer jr. | 31.5.200619:19
S tim nelze nez souhlasit, sam mam komlexne chlazeny stroj vodnikem ­(interni v ALU casu ­- vetsina veci na miru resena, je skoro neslysytelny­) ale o to vic chapu HTPC jako neco spis postavene na Pentium M co bude usnute v S3 ­(tzn. rychly nabeh­) vykonostne bude tesne nad to co budu realne v HTPC provozovat a bude hlavne absolutne tiche ­(ve filmech jsou i tiche sceny­) Proto cekam na recenzi OPRAVDOVEHO HTPC stroje a ne neceho co pak testuji 3Dmarkem a sepsujou to ze to je nevykonne :­-)
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 24.5.200614:29
Mobilni procesory uchladite i v papirove krabici, k tomu neni treba nic merit. Samozrejme, ze procesory, jako Athlony FX tyhle skrine nejspis v zivote neuvidi, ale aspon je videt jedna vec ­- chlazeni v teto skrini neni reseno idealne, za coz muze predevsim rozhodnuti vyrobce omezit jeji vysku. U jinych HTPC, ktera jsou dostatecne vysoka, aby se mohl dozadu namontovat ATX zdroj na vysku, jsou vyhody jasne ­- mohou se nad stitkem MoBa pouzit dva 80mm ventilatory, zdroj nezabira misto vepredu, lepe se podili na odvodu vzduchu ze skrine ­(resp. muze podilet­) a neni treba zadny vnitrni tunel, co zabira petinu interieru, ktera by se dala vyuzit daleko ucelneji. Jestli to stoji za snizenou vysku, to uz je individualni otazka.
Odpovědět0  0
Quakes (24) | 24.5.20061:14
Trochu mě tato skříň připomíná starší AV zesilovače značky Yamaha, ale uvnitř bych viděl spíše nějakou desku se socketem 479 s procesorem Pentium M nebo Core Solo­/Duo.
Odpovědět0  0
BiG FooT (17) | 23.5.200611:29
Dát sedm tisíc za skříň... To si raději vydlabu starý video a s trochou bastlení budu mít podobný case desetkrát levněší.
Odpovědět0  0
invalida_satan (5) | 23.5.200612:11
Tj..kdyz jsem to procital, tak jsem tipoval kolem 4­-5K Max, ale sedmicku ? :­/ Skoda te ceny.
Odpovědět0  0
N!GGA | 23.5.200614:13
No, priemerny clovek by za cas nutny k premysleniu a realizacii takto modnuteho stareho videa uz asi aj na takuto skrinu zarobil. Naviac, DO si nevyrobis, takze je to o prioritach.
Ak nemas na nu alebo mas more casu a nevies co s nim, tak prosim. Rob na kolene a kvalitny vysledok sa kazdemu urcite dostavi, vsakze ?
Odpovědět0  0
BiG FooT (17) | 23.5.200614:54
Nevim co si tim chtěl říct. DO není problém, dá se jednoduše vyrobit nebo i koupit ­(třeba i od Mrkvosoftu­). Prostě tahle skříň neni o prioritách, to jsou ztracený peníze.
Odpovědět0  0
Petr Štejnar | 23.5.200615:10
Souhlasím a navíc to až zas tak vzhledné není,ale to už zaleží na vkusu.
Odpovědět0  0
Pe Ell (20) | 23.5.200622:12
za tu cenu mam LIAN­-LI a stim se tahle skrin NEDA srovnavat
Odpovědět0  0
Radon | 23.5.200623:00
sedmička je fakt dost, takovej tuningovej fanda zase nejsem. Osobně bych šel nejspíše do skříní Thermaltake ­(Bach, Mozart ..­), které začínají na snesitelnějších cca 2.500,­-Kč. Nebo máte nějaký lepší tip ?
Odpovědět0  0
cz_max (1) | 23.5.20068:39
at hledam jak hledam, nikde jste neukazali diplay v cinnosti....
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 23.5.200611:16
diky za upozorneni, napravim...
Odpovědět0  0
snapcase (70) | 23.5.20062:15
skoda, ze ste to neskusili aj s microATX...to by sa tam pytalo viac ako fullATX...ale inak musim pochvalit, pekny clanok..
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.