reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Acer Aspire M3: ultrabook pro hráče

27.6.2012, Jan Vítek, recenze
Acer Aspire M3: ultrabook pro hráče
Dnes přichází řada na ultrabook od Aceru s označením Aspire Timeline Ultra M3. Ten nám slibuje vysoký výkon procesoru, grafického čipu i úložného systému a také úhlopříčku 15,6". To není u ultrabooků zrovna obvyklá velikost a takový jsme u nás ještě neměli.
Ultrabook Acer Aspire Timeline Ultra M3 je celkem rozporuplný produkt. Oproti pojetí jiných modelů, jako jsou třeba nedávno představené ZENBOOK Prime od Asusu je to pouze štíhlý notebook využívající procesor Intel Core i7 se sníženým napětím a SSD. Jinak nemá ani celokovové tělo a není ultramobilní.




- klikněte pro zvětšení -


Leckdo jej také ihned zatratí, hned jak se dočte o 15,6" TN displeji s lesklým povrchem a rozlišením 1366 x 768. Ten totiž nabízí i ty nejlevnější notebooky dané velikosti a k přístroji s jinak výtečným procesorem, rychlou grafikou NVIDIA architektury Kepler a výkonným SSD to vůbec nesedí. Zvláště když s tímto hardwarem získáme také energeticky velmi nenáročný počítač s reálnou výdrží až osmi hodin na jedno nabití baterie.

Co se týče fyzického zpracování, pak zde jsem osobně nemohl být moc spokojen. Tělo je až na povrch víka z plastu a v kombinaci s jeho tenkým profilem to znamená, že se leckde výrazně prohýbá. To poznáte třeba když zatlačíte na klávesnici - tam, kde se obvykle u notebooku prohne její podklad, se u tohoto ultrabooku prohne celé tělo. Vedle toho jsou zde i poměrně vysoké klouby, jež by mohly být tužší a rozhodně by měly být schopny přidržet displej v zavřeném stavu, což zde neplatí.

Umístění veškerých portů a rozhraní (až na čtečku karet a mechaniku DVD Super Multi) na zadní hranu bylo dle mého názoru dobrým tahem. Trošku to ztíží zapojování periferií a kabelů, ovšem pak shledáme, že za to dostaneme daleko volnější prostor po stranách, což samozřejmě platí pro leváky i praváky. Také jsem byl spokojen se silným a na poměry přenosných počítačů kvalitním zvukem i s velkým touchpadem s dobrou odezvou tlačítka, ovšem jde o celkem nový typ s celou aktivní plochou (není zde žádné vyhrazené tlačítko), na což je třeba si zvyknout.


Plusy


+ Velmi slušný výkon
+ Nízká spotřeba a dlouhá výdrž na baterie
+ Dobrá ergonomie (až na detaily) a zvuk
+ Obstojná reprodukce zvuku
 
 

Minusy


- Zpracování těla ultrabooku a klouby
- Displej TN pouze s rozlišením 1366 x 768
 
 
Cena v době testování: cca 32.500 Kč s DPH, záruka 2 roky
 
 
Za zapůjčení Aspire Timeline Ultra M3 děkujeme Aceru.


Jak hodnotíte ultrabook Aspire Timeline Ultra M3?
V anketě šlo hlasovat od 27.6.2012 do 7.6.2013. Počet hlasujících: 13
Výborný0 %
Průměrný31 %
Špatný69 %
reklama