reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Acer Extensa 5610 - kvalitní low-end?

24.9.2007, Josef Brož, recenze
Acer Extensa 5610 - kvalitní low-end?
Nabídka notebooků Acer se rozrostla o novou řadu Extensa. Jedná se o modely, které osloví především příznivou cenou do 20 000 Kč,-. Neméně zajímavá je i hardware výbava, která obsahuje procesor Intel Core 2 Duo, integrovanou grafickou kartu Intel GMA 950, 1024 MB paměti a 120 GB pevný disk.
Nový model Acer řady Extensa ve mne zanechal dobrý dojem. Pro výkon notebooku je velkým přínosem použití procesoru Core 2 Duo T5500. Vzhledem k orientaci na kancelářské použití nepřekvapí přítomnost integrovaného grafického jádra Intel GMA 950 se sdílenou pamětí. Poměrně dobrý je i širokoúhlý 15,4“ panel notebooku. Jedinou komplikaci představuje přehnaná odrazivost leštěného povrchu displeje. Uživatele však rozhodně potěší S-Video výstup, který u notebooků s Intel GMA není často k vidění. Pochválit musím rovněž firemní utility, které značně usnadňují práci s notebookem. Poněkud diskutabilní je multimediální využití notebooku. Pominu-li absenci webkamery, je největší slabinou je nízká kvalita zvukové reprodukce.


Acer Extensa 5610

Poměrně mě překvapila dobrá kvalita plastů. Acer Extensa je po stránce dílenského zpracování na podstatně vyšší úrovní než stávající levné modely Acer Aspire apod. Pochvalu zaslouží i zakřivená klávesnice, velký počet funkčních tlačítek a touchpad se třemi tlačítky. Šestičlánková baterie udrží notebook v provozu cca 2 hodiny a 45 minut. V této kategorii se jedná o celkem dobrý výsledek. Mobilitě přístroje však rozhodně nepřidá hmotnost dosahující téměř 3 kg.


Acer Extensa 5610

Modely Acer Extensa představují levné řešení pro malé firmy nebo kanceláře. Své uplatnění však najde i mezi domácími uživateli, kteří využijí širokoúhlý displej, vysokou funkcionalitu a především dostatek rozšiřujících portů.


Cena
Špatná zvuková reprodukce
Výkon procesoru
Mobilita
4x USB, porty, FireWire
Integrovaná grafika
Zakřivená klávesnice
Ikona Odkaz na databázi
Doporučená koncová cena: 20 000,- Kč (včetně DPH)

Za zapůjčení notebooku Acer Extensa 5610 děkujeme společnosti Acer

reklama