reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Acronis True Image 11 Home: zálohování pro nezkušené

22.7.2008, Jan Vítek, recenze
Acronis True Image 11 Home: zálohování pro nezkušené
Dnes se zaměříme na software True Image 11 Home od Acronisu. Jde o balík softwaru, který se stará především o bezpečí vašich dat a programových nastavení ať už před jejich zneužitím nebo ztrátou. My se zaměříme především na nové funkce, které nabízí verze 11.
Acronis True Image 11 Home je zcela jistě použitelný software, jenž se svou filozofií blíží především nepříliš zkušeným uživatelům, kteří jistě ocení to, že je téměř každá akce realizována pomocí průvodce. Ten navíc každý krok dobře popisuje a kdyby ani to nestačilo, je vždy po ruce obsáhlý lokalizovaný materiál. V aplikaci užitečné funkce jako klonování pevného disku, bezpečné mazání dat či nastavení aplikací a především zálohovací operace, jež si můžeme snadno přizpůsobit svým potřebám.


Nároky na paměť a spuštěné úlohy Acronis True Image 11 Home

Pak jsou zde funkce jako připojení a naformátování nového pevného disku a ty pouze nahrazují či vylepšují již standardní nástroje operačního systému Windows. Co se týče spolehlivosti práce s True Image 11 Home, po dobu testování jsem pouze jednou zaznamenal, že program musel být ukončen, tedy respektive jedno z jeho vláken. Po opakování operace již vše proběhlo v pořádku, takže je otázkou, kde byla chyba. Zapracovat by se také mohlo na české lokalizaci. Manuál obsahuje tiskové chyby, někde si neodpovídá s překladem v aplikaci a některé přeložené věty nedávají smysl. To ale přesto nelze považovat za velkou chybu, protože i tak je možné s touto verzí velmi pohodlně pracovat.

Nyní přichází na řadu poslední téma - cena. U nás je možné zakoupit českou či anglickou verzi buď jako plné, nebo upgrady z verzí Acronis True Image 6 až 9 a True Image 10 Home. Plná verze vyjde na 1099 Kč bez 19% DPH a upgrade 839 Kč bez DPH.


Užitečné funkce pro zálohy a správu dat
Menší chyby a nesrovnalosti v CZ lokalizaci
Jednoduché použití
Ikona Odkaz na databázi
Plná česká lokalizace
Ikona Odkaz na databázi
Prodejní cena: 1099 Kč bez DPH (839 Kč bez DPH upgrade)


Za zapůjčení Acronis True Image 11 Home děkujeme firmě Acronis




Za zapůjčení disků Western Digital WD3200AAKS děkujeme společnosti Czech Computer



---------------------------------- English translation of the conclusion ----------------------------------

Acronis True Image 11 Home is certainly a highly usable application which is due to its philosophy suitable for normal or inexperienced users who will certainly appreciate, that almost every action is done via a wizard. Moreover, each and every step is thoroughly described, but if this was not enough, there is still a detailed printed manual. In the programme we can find very useful functions such as disk cloning, safe data removing and especially backup operations which may be easily adjusted to one's needs.

Next, there are other functions such as new HDD connecting a formatting, but these only replace or improve well known Windows system functions. Considering the reliability of Acronis True Image 11 Home, only once i registered a problem when one of the programme's threads failed to finish its job properly and the action needed to be restarted. After I tried again, there was not a single problem, so it is hard to say where the problem was. Then there are some issues with CZ version regarding errors in printed manual, language discrepancies between the manual and the programme, etc. However, these problems cannot be considered serious, it is just one thing to be mended.

And the last topic is the price. We may buy a CZ or EN version, either full or upgrade from Acronis True Image 6 to 9 or True Image 10 Home. The full version costs 1099 CZK and upgrade 839 CZK (both excl. 19 percent tax).
reklama