reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Acronis True Image Home 2011: ještě jednodušeji

3.12.2010, Jan Vítek, recenze
Acronis True Image Home 2011: ještě jednodušeji
Na trh dorazila nová verze domácího zálohovacího software Acronis True Image Home 2011, a to v české lokalizaci. Pojďme se tedy podívat na to, jaké funkce tento software nabízí a také co přináší nového oproti předchozí verzi.

Try&Decide


Samostatně prezentovaná funkce Try&Decide se dá přeložit jako Vyzkoušej a rozhodni se. Jeho funkci stručně a výstižně popisuje text v hlavním okně. Tato část je samostatně spustitelná, takže má vlastního zástupce a funguje naoko nezávisle na hlavní aplikaci. Nemůžete ji ale provozovat tehdy, když zrovna běží nonstop zálohování, což je pochopitelné. Není ale nic jednoduššího, že nonstop zálohování jedním klikem pozastavit.



Funkčnost a prostředí tohoto režimu se od minulé verze viditelně nezměnila. I zde se tedy ukáže po zapnutí upozornění, abychom se nepokoušeli využívané disky defragmentovat ani kontrolovat. Že je nesmíme převádět, formátovat a jinak významně upravovat, to by snad mělo být jasné už z principu.



Po zapnutí se hlavní obrazovka změní a stejně tak, jako jsme režim Try & Decide zapli, jej můžeme i vypnout. Při jeho běhu ale nelze měnit nastavení upozornění, které nám dá avízo v případě, že v průběhu klesla volná kapacita disku pod zvolenou mez (výchozí je 500 MB) nebo uplynulo moc času (výchozích je 10 minut).



Acronis nám přitom dá na výběr tři následující možnosti. Zotavení se ze změn trvá podle toho, jak moc se toho v systému změnilo. Pokud nic, můžeme pokračovat dál okamžitě a pokud jsme třeba něco nainstalovali, může být rychlejší systém restartovat. Pokud se ale odhodláme změny zrušit, je restart nevyhnutelný.



Po zkušebním nainstalování třech aplikací v režimu Try&Decide a opětovnému návratu ke starému pořádku mohu říci, že tato funkce je funkční. Zda je i užitečná, tak to už záleží na individuálních potřebách.
reklama