reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMILO Pi 1536 - levný DualCore

20.4.2006, Josef Brož, recenze
AMILO Pi 1536 - levný DualCore
AMILO Pi 1536 je nový dvouprocesorový notebook společnosti Fujitsu Siemens. Jeho srdcem je dvoujádrový procesor Intel Core Duo T2300 a čipová sada Intel 945PM. Výkon v oblasti multimedií zaručuje grafická karta ATI Radeon X1400 a širokoúhlý 15,4“ displej.
Několik dní testování a používání nového AMILa ve mě zanechalo velmi dobrý dojem. Jedná se o poměrně vyvážený výrobek, který přináší vysoký výkon za velmi rozumnou cenu. AMILO tak lze směle označit za ideální multimediální notebook, který může směle konkurovat domácím počítačům. Vysoký výkon zaručuje především dvoujádrová platforma Intel Core Duo T2300.

K jeho přednostem notebooku dále patří kontrastní 15,4“ displej s podporou technologie CrystalView. Širokoúhlý displej je velmi vhodný pro pohodlné sledování filmů. Při běžné práci je AMILO poměrně tiché. Ke zvýšení hlučnosti dojde pouze při vysokorychlostním čtení a zápisu DVD disků. Použitá mechanika NEC DVD+-RW ND-6650A však určitou hlučnost vyvažuje svými skvělými parametry a především podporou dvouvrstvých médií.


Mezi slabší místa AMILa Pi 1536 patří nízká mobilita, hmotnost a výdrž na bateriích. Nedostatkem je i poměrně chudá výbava notebooku (brašna, myš atd.). Trochu zarážející je absence rozhraní Bluetooth, které považuji u notebooku této kategorie za standard.

Závěrem lze AMILO Pi 1536 doporučit uživatelům, kteří netouží po reprezentativním notebooku s omračujícím designem. Ale především po přístroji, který nabízí výkon, moderní technologie a multimedia. Cena notebooku se pohybuje kolem 35 000 Kč.


Výkon
Výdrž na bateriích
WiFi
Výbava
Širokoúhlý 15,4" displej
Rozlišení displeje
Cena
Bez Bluetooth
NEC DVD+-RW
Profily a power management
Orientační cena 35 000,- Kč včetně DPH, záruka 2 roky

Za zapůjčení modelu AMILO Pi 1536 děkujeme společnosti Fujitsu Siemens Computers
reklama