reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Antec Mini P180: malý silák

17.9.2008, Jan Vítek, recenze
Antec Mini P180: malý silák
Novinka od Antecu s označením Mini P180 je sice určena pro základní desky MicroATX, ale to neznamená, že jde o jednoduchou a levnou skříň. Ostatně ti, kteří znají klasické Antec P180 či P182, už musí mít jasno. Podívejme se, co tento prostorový okleštěnec umí.
Tento malý borec je velmi zajímavou volbou pro ty, kteří si chtějí se svou sestavou vyhrát a potřebují k tomu dobrou výchozí pozici. Začneme ale zpracováním, kde nebyl vynechaný snad jediný detail důležitý pro komfort uživatele, i když to v závěru mělo nejspíše negativní vliv na funkčnost a především chlazení. Zpracování předního panelu patří k tomu nejlepšímu, co máme šanci u skříní pro MicroATX desky vidět. To ostatně platí i o ostatních částech skříně, která nabízí uživatelský komfort i vysokou pevnost díky kvalitním materiálům a bohatému vnitřnímu členění.



Vnitřek zde máme rozdělený na dvě samostatné komory, kde je ve spodní umístěn zdroj a dvě šachty pro mechaniky, zatímco nahoře máme vše ostatní včetně celého chladicího systému. Na tom můžeme pochválit, že téměř všude pamatuje na filtrování vzduchu od prachu, ale to na druhou stranu snižuje průtok vzduchu, stejně jako krkolomné nasávání. Tomu také nepomůže použití velkého 200mm ventilátoru, který by se se svými vlastnostmi hodil spíše do otevřenější konstrukce, jako je například Antec Nine Hundred a možná by se zde spíše hodily dva vysokoimpedanční 120mm ventilátory, jako je např. Noctua NF-P12.



Co musíme rozhodně pochválit, je systém vedení kabelů za trayem základní desky, který si nezadá s provedením u skříně Antec P182. Můžeme si tak ve skříni velmi pěkně a účinně uklidit, což se zvláště hodí, pokud chceme maximalizovat průtok vzduchu skrz ni. A když jsem si nakonec nechal jednu pochvalu, tak to také vyvážíme jednou námitkou, která se týká dlouhých grafických karet, jež se budou omezovat s dolní HDD šachtou. Zde si můžeme tedy vybrat - buď instalovat kratší karty, nebo oželet dvě HDD pozice.


Kvalitní a pevná konstrukce
Slabší systém chlazení (průtok vzduchu)
Výborný systém vedení kabeláže
Delší karty se omezují s dolní HDD šachtou
Filtrování nasávaného vzduchu
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: 3 070 Kč s DPH



Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Antec Mini P180 poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>


Za zapůjčení skříně Antec Mini P180 děkujeme společnosti JSComputers




---------------------------------- English translation of the conclusion ----------------------------------

This small chassis is a very interesting choice for those who want to tune their computer and need a proper basis to do it. Lets begin with the overall design and quality. Considering this aspect, the manufacturer did not miss a single point that is important for users' comfort, but on the other hand, it could negatively affect the case's functionality and cooling performance. The front panel is very well done and one could hardly find a MicroATX case with better one. This also applies to other parts of Mini P180. The manufacturer clearly thought about users' comfort and wanted to create a solid and tough case.

The interior is divided into two separate chambers. In the lower one is the PSU and two positions for optical drives, whereas the upper one hosts all the other components including the cooling system. This system uses practical dust filters, which is great to keep you case tidy, but it also lowers airflow through the case, and so does the breakneck suction system. Moreover, 200mm fan is great for more open case, such as Antec Nine Hundred, but it is not so great for cases like these, because here we'd rather need and high-impedance fan, such as Noctua NF-P12.

But what I really liked, was the cable management in this case. It uses the same system as Antec P182 does and one can use it to make his or her case as neat as possible, which is twice important in cases like this, especially when it is vital to maximize airflow. That was one final praise and now for one final objection. Long graphics cards require the user to remove the lower HDD cage, because it is not possible to use both.



Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama