reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AOC G2460PQU: 144 Hz pro hráče!

16.7.2013, Pavel Kovač, recenze
AOC G2460PQU: 144 Hz pro hráče!
Pokud si hodláte pořídit herní monitor, nejspíše narazíte na diskuze ohledně nutnosti 120/144Hz monitorů. AOC si pro nás připravil rovnou 144 Hz, ovšem standardně je vybaven TN maticí. Dokáže překvapit?

AOC G2460PQU: celkové hodnocení


A co říci o monitoru, který se snaží prosadit u hráčů? Zjednodušeně řečeno, jde o trefu do černého. Monitor je totiž rychlý, má tradiční design, bez zbytečných "vychytávek" a dobrou ergonomii. Zkrátka jde o produkt, který si koupíte, posadíte na stůl a dostanete přesně to, co výrobce sliboval. Nenajdete zde žádnou závažnou chybu nebo nedodělek. Jsou zde však drobnosti, které náročnějšího uživatele budou trápit. V první řadě je to absence USB 3.0. Vzhledem k tomu, že jde o horkou novinku, tak je nepřítomnost nového USB trošku zarážející. Navíc u hráčů, kteří sice dokáží strávit spoustu času hraním hry, ale čekat dvě vteřiny navíc na kopírování jsou prostě nuda.

Jistou nepříjemností může také být barevné podání. Pokud patříte mezi onu užší skupinu hráčů co vidí více než šestnáct barev, tak si budete monitor lehce proklínat. Ruku v ruce s barvami jdou také pozorovací úhly. Ty jsou zkrátka zcela v souladu s technologií TN a tedy podprůměrné. Naštěstí se jedná o matný monitor a také má vysoký jas. I za slunného dne je tedy obraz dobře viditelný.


AOC G2460PQU základní pohled


Pokud se zaměříme na číselné hodnocení, tak to patří k takovému průměru. Je však nutné jedním dechem dodat, že v žádné disciplíně nepropadl. A to je na dnešní dobu až nezvyklé. Dokonce podsvícení v řeči čísel dopadlo velmi dobře. Bohužel pokud se podíváme na cenu, která je kolem 7 800 korun, tak nás jistě úsměv přejde. Za o málo vyšší cenu lze pořídit například EIZO FS2333, které sice není 144 Hz, ale díky slušné odezvě a prakticky nulovému inputlagu je na hry více než vhodný. Navíc má obrazovku IPS. a tak se hodí i pro nenáročné grafické práce. Je zkrátka univerzálnější.

Přesto je dnešní AOC dobré. Pokud cena spadne k 6 500 až 7 000 Kč, tak to bude jedním slovem skvělé. Zatím je tento monitor zkrátka drahý.


AOC G2460PQU hodnocení


Monitor je vhodný pro:


1) Hraní her
2) Hraní her
3) Hraní her

Asi všem je jasné, že se monitor hodí hlavně na hraní her. Je k tomu předurčen, jeho zařazení tak zní a není důvod, proč jej na hraní nevyužívat. Zkrátka pokud si koupíte letadlo, asi s ním budete létat. Když si koupíte AOC G2460PQU, budete jej využívat pro hraní her.


Plusy


+ Nízký inputlag
+ 144 Hz
+ Slušná odezva
+ Sice PWM regulace, ale velmi rychlá
+ Dobrá ergonomie
 
 

Minusy


- TN obrazovka
- Nízké pozorovací úhly (ale matný povrch)
- Vyšší cena
 

Cena v době testování: cca 7.800 Kč s DPH
 
 
Za zapůjčení monitoru AOC G2460PQU děkujeme AOC.

Jak hodnotíte monitor AOC G2460PQU?
V anketě šlo hlasovat od 16.7.2013 do 15.7.2014. Počet hlasujících: 6
Výborný17 %
Průměrný50 %
Špatný33 %
reklama