reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AOpen Aeolus G325: herní kostka

9.6.2006, Jan Vítek, recenze
AOpen Aeolus G325: herní kostka
Firmu AOpen jsme co se týče skříní trochu zanedbávali, tudíž to teď napravujeme recenzí jedné zajímavé novinky – skříně Aeolus G325. Písmeno G v tomto případě znamená Game PC, což nám více než jasně napovídá, že je určena pro herní účely. Zajímavé jsou i její rozměry. Je totiž určena výhradně pro MicroATX desky a to z ní dohromady činí výrobek hodný pozornosti.
AOpen Aeolus G325 je jistě zajímavá a pěkně zpracovaná skříňka, ale kvůli své velikosti i hodně omezující. Zde je rozhodně vidět, že funkčnost ustoupila designu, protože ten rozhodně hraje prim. Tímto ji ale nehaním, však dnes je každá nová a vzhledově originální skříňka velmi ceněna. Navíc, dílensky je celá skříň zpracována kvalitně, 1mm SECC je pevný a při instalaci komponent jsem také neodhalil žádné zádrhely,které by se nedaly očekávat již z pouhého pohledu.



Ač výrobce označuje Aeolus jako herní skořápku, nedá se říci, že by byla určena pro výkonné sestavy. Její design v sobě také nese nutné potíže s chlazením, protože komponenty musí téměř bezezbytku využívat nabízený prostor, a tím už na vyřešení chlazení moc možností nezbývá. Nedá se ale říci, že kdyby se výrobce nesnažil, tak by žádnou nenašel; například se přímo nabízí zřízení tunelu k procesoru. To ale není všelék, protože chladiče již dnes mají všelijaké tvary a proudění vzduchu. Pak by ještě stály za úvahu ventilátory umístěné v bočnicích, například u procesoru, ale tam by zase omezoval jeho chladič. Proto bych se při koupi této skříně daleko více zabýval výběrem komponent z hlediska nároků na chlazení, jeho způsob, ale samozřejmě také rozměrům a provedení – především napájecí zdroj a chladič procesoru jsou klíčové komponenty.

Celkově však tuto skříň hodnotím spíše kladně. Co vidíte, také dostanete, a to ve slušném provedení. Aeolus G325 tak musí zaujmout především vzhledem, bez kterého její ostatní vlastnosti, jako pohodlí instalace a výkon, towerům nestačí. Naprosto poslední hledisko, čili cena, není až tak vysoká na výrobek tohoto typu, ale přesto patří k tomu dražšímu v nabídce AOpenu.


Originální vzhled
Snížená kompatibilita s komponentami
Kvalitní zpracování - 1mm SECC
Horší chladicí předpoklady
V dodávce eurokabel se zalomeným konektorem
Ikona Odkaz na databázi
Cena: 2365 Kč s DPH

Za zapůjčení skříně AOpen Aeolus G325 děkujeme firmě JSC Computers


reklama