Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
14.11.2006, Jan Vítek, recenze
Po delší době se podíváme na skříň určenou pro základní desky microATX. V té by mohli najít zalíbení počítačoví hráči, kteří potřebují malý přenosný počítač na lanparty nebo prostě ti, kterým se objemné skříně nezamlouvají a chtějí si pořídit něco kompaktního.
assasin-cz | 14.11.200622:27
sam mam skrin Aspire X­-Qpack v cernem provedeni bez pruhlednych bocnic ­(nemam rad komedii­) a nesouhlasi bych s autorovym tvrzenim o nedostatecne pevnosti skrine,zda se mi pevnejsi nez kdejaky eurocase,navic vzhled skrine je velice kompaktni a pusobi dojmem barbone systemu coz se mi velice zamlouva...omezeni velikosti chladicu je pravda ale ja mam Pentium D 945 a to topi jak das,presto ma Intel referencni chladice velice ucinne a docela tiche takze v plne zatezi mam na cpu 45­-48°C,dodelal jsem si tez 3x80mm intake vetraky ktere saji vzduch do skrine pomoci podomacku udelanych plastovych prepazek prez ventilaci v bocnicich,takze o zabavu pri uprave a o chlazeni postarano...mohu tu skrin jenom doporucit tem,kterym se velke skrine ala krava nelibi:­-)
Odpovědět0  0
michal dlouhý | 15.11.200619:52
taky mám černou variantu bez průhledných bočnic ­- asi rok, našťouchal jsem jí samými dobrými komponenty 4600+ s939, 2GB DDR, Gf7600GT ­(časem vyměním za Dx10 kartu­), Zalman 460W zdroj, acoustifan zadní větrák, Zalman CP8000 chladič CPU, tv karta analog­-digital PCI, X­-Fi xtrememusic, DVDRW, 160GB SATA2, bezdrát. internet řeším přes ethernet port s Access Pointem a zbývá mi jeden PCI a jeden PCIe x1 slot volný, takže ani to dvouslotové chlazení Dx10 karty by neměl být problém.. No, co říct, kabelama je to tak našťouchané, že se skříň pomalu nedá ani zavřít, ale kupodivu jsou kabely jen tam, kde nevadí proudění vzduchu, takže s teplotama nemám problém i když jedu na nejnižší otáčky jak u CPU chladiče tak i u zadního ventilátoru. GPU chladič ponechávám původní dokud si nekoupím tu Dx10, pak o chladiči GPU zauvažuji. To s tou sníženou traverzou nad GPU kartou je pravda, a takové pasivní chlazení co by vedlo přes vrch karty nenainstalujete, ani tower CPU větrák, proto jsem to řešil tím nízkým Zalmanem. Ale jsou i jiné možnosti. Skříňka je super, cestovala se mnou i v autobuse z anglie spolu s LCD, ani jedno se nerozbilo a to spolu jely v zavazadlovém prostoru busu :­-­)­). Fotky tady ­- http:­/­/www.misadlouhy.estranky.cz­/fotoalbum­/hraju­-si­-na­-pc­/jak­-jsem­-stavil­-pc . Tahle skříňka je už tak okomentovaná ­(na PCT a teď i SVH, ale i anglicky­) že nemá smysl cokoliv dodávat. Doteď mně nemrzí že jsem si ji vybral. Všechno jsem tam nacpal, ještě toho můžu nacpat víc, a sdkříni se nedělají boule po stranách, jen trochu.
Odpovědět0  0
Trollik (17) | 14.11.20068:55
:­-)
Odpovědět0  0
mastermind (217) | 14.11.20066:57
Pěkná recenze na rozporuplnou skříň.

A teď hádanka pro autora, kde je chyba?
...
Pouze si můžeme všimnout čtyřech černých gumových nožek...
Můžeme si na něm všimnout čtyřech kovových šroubů...
...modrým podsvícením pomocí čtyřech LED...

:)
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 14.11.20069:47
Hmhm, mate pravdu, ale takhle mi narostla papula a toho se pak clovek tezce zbavuje :)
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 14.11.200610:23
a preci jen nemate :­) http:­/­/pravidla.cz­/hledej.php?qr=%E8ty%F8i

respektive mame oba
Odpovědět0  0
mastermind (217) | 14.11.200612:21
:­) Tak to se omlouvám. Ale stejně mi to tam mluvnicky moc nesedí.
Odpovědět0  0
eraser (344) | 14.11.20060:59
V poslednej dobe sa mi miniaturizácia PC začína moc páčiť...
Odpovědět0  0
631275 (287) | 14.11.20061:30
já zas rád prostor :­) mám rád ten pocit, že za své peníze dostanu kus něčeho
miniaturizace... treba taková gf8800 :­) kde sehnat na tuhle věc skříň?
Odpovědět0  0
guzii (375) | 14.11.20062:45
Mojim favoritem je CM Centurion v provedení pro mATX. Teď jsem do jedné poskládal pc ... mno lahoda. Sice má svoje muchy, ale z malých casů co jsem zatím viděl asi nejlepší.
Odpovědět0  0
eraser (344) | 14.11.200614:44
Má ten CM Centurion presné modelové označenie?
Odpovědět0  0
LudaL | 14.11.200617:04
Odpovědět0  0
eraser (344) | 15.11.20060:03
To nebude ono...
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.