reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus M9V – multimédia na cestách

1.2.2006, Josef Brož, recenze
Asus M9V – multimédia na cestách
Posledním modelem notebooků Asus je typ M9V. Zástupce vyšší střední třídy patří k řadě Portability, která spojuje výkon s ergonomií a bohatou výbavou. Notebook je vybaven procesorem Pentium M 740J s pracovní frekvencí 1,73 GHz, dále tenkým 14,1“ displejem a mobilní verzí Radeonu X600SE s 256 MB paměti.

Testy grafické karty



V následujících testech prověříme výkon grafického adaptéru. Převahu v testu měly grafické čipy společnosti ATi, nejslabším účastníkem byl dle předpokladu integrovaný čip Intel GMA 900 se sdílenou pamětí.



Z výsledků je jasná převaha grafického čipu Radeon X700, který byl použit v noteboocích Asus A6Va a Acer 4101WLMi. Přesto lze výkon slabšího Radeonu X600 SE s 256 MB paměti považovat za poměrně dobrý. Zajímavé je srovnání PCI Express grafických čipů se starším Radeonem 9700 v Prestigiu 159W.







Na závěr jsme ponechali test postavený na proslulém 3D programu Maxon Cinema. Tento benchmark prověřuje výkon CPU a grafického subsystému (OpenGL). Výsledky testu „OpenGL Software Lighting“ ovlivňuje výkon procesoru.


Testy výdrže



Asus M9V je vybaven 4800 mAh Li-Ion baterií, která by podle reklamních materiálů měla zařízení napájet až 5 hodin. V reálném provozu, který byl simulován běžnou prací (Word, internet) v profilu Office vydržel Asus na baterii cca 3 hodiny a 30 minut. Další dva testy následují:

Test výdrže I. - 3:30 hod
Kancelářské aplikace

Test výdrže II. - 2:45 hod
Přehrávání filmu v XviD

Test výdrže III. - 1:36 hod
Herní zatížení - 3DMark05

Doba nabíjení je při vypnutém přístroji přibližně dvě hodiny. V běžném provozu se notebook příliš nezahřívá, ventilátor zvyšuje otáčky pouze při stoupajícím zatížení. Kupodivu i v tomto režimu je notebook relativně nehlučný.
reklama