reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus MeMO Pad Smart: Androidí klasika

18.4.2013, Jan Vítek, recenze
Asus MeMO Pad Smart: Androidí klasika
Dnes se podíváme opět na jeden tablet, přičemž volba padla na zbrusu nový Asus MeMO Pad Smart. Jedná se o klasický dotykový tablet dodávaný bez zvláštního příslušenství za příznivou cenu. Těšit se můžeme na výkonnou Tegru 3 od NVIDIE a 10,1" displej.
Tablet Asus MeMO Pad Smart je typickým zástupcem svého druhu, i když dnes již cílí spíše na uživatele, kteří nepotřebují mít v ruce tu nejlepší techniku a raději hledají dobrý poměr ceny a výkonu. Za našich 8200 Kč nám MeMO Pad Smart nabídne 10,1" displej IPS s vysokým jasem a rozlišením 1280 x 800. Právě toto rozlišení už můžeme vidět téměř jako nevýhodu, však dnes už se prodávají modely s daleko vyšším rozlišením i nižší cenou.




- klikněte pro zvětšení -


SoC NVIDIA Tegra 3 je stále slušně výkonným řešením a pak tu máme průměrnou výbavu v podobě 1 GB RAM a 16 GB na eMMC pro data. Z výbavy můžeme za nadstandardní považovat GPS modul či možná i Bluetooth 3.0 a senzor okolního světla. Potěší také časově neomezená možnost využít 5 GB volného prostoru na online úložišti. Na druhou stranu je tu fakt, že k samému tabletu nedostaneme vůbec nic navíc, tedy ani kabely pro využití OTG funkcí USB portu, přestože jsou zde podporovány.

Zpracování samotného tabletu je velmi dobré a i když se nemůžeme těšit z odolného "gorilího" skla, tělo je celkově velmi pevné a tuhé. Rozmístění portů a ovládacích prvků také má svou logiku a velkou pochvalu si zaslouží dva reproduktory a ani zadní 5Mpix kamera není k zahození, pokud si tedy zvyknete na dodatečné úpravy vyvážení bílé.

Co se týče baterie, pak od ní můžeme očekávat lehce podprůměrnou výdrž kolem 7 až 7,5 hodiny při běžném použití (web, hudba, filmy). Nevýhodou je metrový kabel pro dobíjení, ovšem ten je univerzální (USB - micro USB), takže jej můžete případně snadno vyměnit, tím ale už nenapravíte dlouhou dobu dobíjení kolem 5 a půl hodiny. Snadno také nepůjde vyměnit systém Android 4.1.1, dokud tedy nebude k dispozici aktualizace na novější Android 4.2, jež by se dle českého zastoupení firmy měla v dohledné době objevit.


Plusy


+ Pevné a odolné tělo
+ Jasný displej typu IPS
+ Slušný výkon
+ Kvalitní zvuk z reproduktorů
+ Slušná kamera (až na vyvážení bílé)
+ GPS, senzor okolního světla
+ 5 GB online prostoru pro data
 
 

Minusy


- Pouze nejnutnější příslušenství
- Displej by zasloužil vyšší rozlišení
- Krátký kabel pro nabíjení, delší dobíjení baterie
 
 
Cena v době testování: cca 8.200 Kč s DPH
 
 
Za zapůjčení tabletu MeMO Pad Smart děkujeme Asusu.
Jak hodnotíte tablet Asus MeMO Pad Smart?
V anketě šlo hlasovat od 18.4.2013 do 28.4.2014. Počet hlasujících: 16
Výborný69 %
Průměrný31 %
Špatný0 %
reklama