reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ASUS MyPal A620 - Opravdový dříč

16.12.2003, Petr Hájek, recenze
ASUS MyPal A620 - Opravdový dříč
Přístroj značky ASUS, jenž se nám dostal do rukou a na který se v dnešní recenzi podíváme, je skutečně velmi překvapivým kouskem hardware. Pod jeho poměrně nenápadnou slupkou se totiž skrývá doposud nejvýkonnější Pocket PC na dnešním trhu, které v testech převálcovalo naprosto všechny konkurenty, a to prosím včetně těch nejdražších highendů.
Kapitoly článku:
  1. ASUS MyPal A620 - Opravdový dříč
  2. Screenshoty a Systém
  3. Výkon a Výdrž
  4. Závěr
Model A620 z dílen firmy ASUS, proslulého to výrobce spolehlivé elektroniky, náš redakční tým skutečně velice příjemně překvapil, bez dlouhého otálení proto přejděme rovnou k vlastní recenzi.

Na dvou dodávaných CD s programy nalezneme vedle MS Outlooku 2002 a ActiveSync 3.7 ještě tyto aplikace (roztříděno dle kategorií):
  • Mobility (CD1) - AvantGo
  • Entertainment (CD1) - Microsoft Windows Media Player 9 Series for Windows XP, Windows 2000, Windows Me, and Windows 98 Second Edition, Pocket PC Games
  • General Tools (CD2) - IA Presenter, IA Album, IA Zip
  • Games - Zera, Boyan's Crystal, PocketSwap, Dung Cleaner
  • Free Goodies - Pocket Themes
  • Trials - IA Phone Manager, IA ScreenShot, X Ranger, Dizzy, Saffron, P-World, FlipSide
Dodávaného softu sice není příliš, mezi tituly ale najdeme některé skvělé věci typu IA Zip (Pocket PC verze komprimační utility Zip známé z desktopů), která má pro průměrného uživatele přínos 10x větší, než všechny aplikace pro IP telefonii na světě. Pozor - plné verze přibundlované k A620 si hlídají, zda je skutečně spouštíte na PDA značky ASUS, jinak se spustí v Trial verzi!



S ASUS MyPalem A620 uživatel získá naprosto obvyklou sadu příslušenství - manuál, instalační CD, kolébku, nabíječku a futrál.

Kolébka A620 vypadá na první pohled velmi nenápadně, má ale v záloze dva trumfy - jednak neklouže díky pogumovanému spodku po stole a pak, A620 do ní při zakládání naprosto dokonale sedne, dokonce ani naprostým začátečníkům, kteří PDA v životě neviděli, nečiní potíže do ní Pocket PC hned napoprvé zasadit, ujišťuji Vás, že když zkusíte tentýž test třeba s kolébkou u H5450, budete se velice divit a začátečník taky.



Ještě se na chvíli zastavíme u pouzdra - je totiž poměrně vydařené, chrání displej a působí lehce sportovně-outdoorovým dojmem. Pravda, není to kožený Krusell, ale jistě se shodneme na tom, že najít pouzdro již v dodávce je vždy příjemné překvapení, které je o to větší, když zjistíme, že se pouzdro vůči PDA nechová agresivně a dokonce je i použitelné!

Zadní strana odhalí místo, kde se již zjevně šetřilo - akumulátor je napevno vestavěný, takže bohužel žádné prohazování na cestách.



Ovladač je u A620 výborný, stisknutelný, tedy 5cestný, a s tou správnou mírou citlivosti, hmatová odezva je taktéž výborná. Aplikační tlačítka jsou také bez výraznějších zádrhelů a fungují tak jak mají. Mimochodem, hráče příliš nepotěší, že si při hře budou zakrývat palcem reproduktor, který je jako naschvál na pravé straně. Jediná moje výtka týkající se přední části směřuje na 54 minidírek pod tlačítky a ovládacím kurzorem. Shluk dírek sice vypadá docela efektně, při práci ale působí trochu rušivě, obzvlášť, když se v nich lomí světlo dopadající z bočního zdroje. Spodní část skrývá kolébkový port a konektor pro AC adaptér.

Na fotografii vpravo zleva šachta na stylus, CF II slot a audio jack. Přítomen je překvapivě výhradně Compact Flash Type II slot, který se doposud vyskytoval takřka bez výjimky pouze v páru s SD/MMC slotem, zde nikoliv, ASUS podporuje pouze CF karty a tím pádem i periferie.



Na levé straně nalezneme pouze podezřele umístěný infraport, při pohledu na pravou stranu je vidět ještě kousek hůře viditelného sila pro stylus, jenž se u A620 standardně nachází v útrobách PDA.





Na čelní straně se nahoře zleva nachází indikační LEDky, On/Off tlačítko a velmi diskutabilně umístěný REC button společně s mikrofonem.

Použitý displej patří mezi ty kvalitnější kousky, je třeba u něj ale zdůraznit jednu velice důležitou věc - ASUS zvolil tepleji laděné barevné tóny, takže prohlížené obrázky i fotky obsahující mnoho barev a jemné přechody sice vypadají velice pěkně, na druhé straně ale již při sebemenším nahnutí displeje chytají jednobarevné plochy jiný odstín.
reklama