reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ASUS MyPal A716 - Ze stejného rodu

18.6.2004, Petr Hájek, recenze
ASUS MyPal A716 - Ze stejného rodu
Nedočkavý recenzent trhá na kusy krabici s ASUS MyPalem A716 a hle, co to vidí? Pokud volně parafrázujeme známou dětskou hádanku o kočce, pak zjistí, že to má hlavu jako LOOX 610, má to uši jako LOOX 610, má to tělo jako LOOX 610, má to ocas jako LOOX 610, ale není to LOOX 610, co je to? To je přece ASUS MyPal A716 postavený na stejném referenčním designu. Máme tak výbornou příležitost se přesvědčit, jak si se stejným železem poradily 2 různé firmy.
Abychom věc uvedli hned v úvodu na správnou míru, bude se dnes hodně srovnávat právě s Fujitsu Siemens Pocket LOOXem 610 BT WLAN, což je vzhledem i hardwarem naprosto identický model lišící se v jediné věci - má celkem 128 MB RAM.

Základní ASUS MyPal A716 Companion CD obsahuje Outlook 2002, ActiveSync 3.7 a dále tento soft dle kategorií:
  • Mobility - AvantGo
  • Entertainment - Pocket PC Games
Společnost ASUS ještě dodává tzv. ASUS Bonus CD V1.0, jež obsahuje (viz též náhledy níže):
  • PaPaGO5! (mapa Taiwanu), Map King (mapa Hong Kongu), Pocket Painter (kreslicí program), PresentationDX (konvertor a přehrávač PowerPointových prezentací), Money Tracker (přehled výdajů), Engineering Calculator (kalkulačka), RealOne Player (přehrávač), Acrobat Reader (zobrazovač PDF dokumentů), Pocket Book (nástroj na čtení), hry Dung Cleaner, Reversi, Guess Color a Gobang, Monster SIP a Monster Chinese (podpora čínštiny).





Již z letmého pohledu na tituly je zřejmé, že jsou zaměřeny na asijského uživatele, mapa Taiwanu a Hong Kongu skutečně není věc, ze které bude našinec šílet radostí. Jestli jsem ale vše správně pochopil, vypadá to, že jde o plné verze, k CD je totiž přiložen leták nabádající k registraci na webu www.mmcode.com, kde bude majiteli na základě vyplněných informací a hesla v obálce vygenerován registrační kód pro všechny dodávané tituly, to je velmi slušné, nezapomínejme totiž, že většina výrobců mezi dvě plné verze nacpe desetinásobek dem.

Sunnysoft dodává ještě třetí CD s lokalizací, českými manuály a 30 demoverzemi nejrůznějšího softu.

Tučný centimetrový papírový manuál je jako obvykle narvaný informacemi, od toho, jak ASUS spustit, až po vysvětlení všech funkcí systému a vestavěných aplikací.





Součástí dodávky je mimo vlastní PDA a akumulátor ještě několik kabelů, kolébka, návody, 2 CD (to třetí dodává podle všeho pouze Sunnysoft) a pouzdro. Je to docela solidní outdoorový kousek na opasek vybavený zapínáním na magnety, rozhodně potěší.





Pocit dejá vu je opět zde, stejná boční tlačítka jako u LOOXe 610, stejný infraport, stejně umístěný port na AC adaptér a stejná anténa. Jednu změnu zde oproti LOOXu ale přece jen najdeme - tlačítko na boku nevyvolává menu, pouze potvrzuje zvolenou věc.





Provedení tlačítek i ovladače je unikátní - samotná tlačítka se díky povrchu broušenému do desítek miniaturních kružnic se společným středem skvěle tisknou, stejný umělecký kousek je i zabroušený ovladač, jehož povrch je velmi mírně zdrsněn, takže neklouže a je skvěle vybalancován, pohyby do stran jdou totiž mnohem snadněji než stisknutí. Velmi kvalitní...





Ač je přístroj skutečný macek, chybí mu REC button a i mikrofon je umístěn trochu nešikovně vpravo dole, co ale jistě ocení hráči, reproduktor je vlevo od ovladače, takže si jej nebudou zakrývat palcem.
reklama