reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ASUS MyPal A716 - Ze stejného rodu

18.6.2004, Petr Hájek, recenze
ASUS MyPal A716 - Ze stejného rodu
Nedočkavý recenzent trhá na kusy krabici s ASUS MyPalem A716 a hle, co to vidí? Pokud volně parafrázujeme známou dětskou hádanku o kočce, pak zjistí, že to má hlavu jako LOOX 610, má to uši jako LOOX 610, má to tělo jako LOOX 610, má to ocas jako LOOX 610, ale není to LOOX 610, co je to? To je přece ASUS MyPal A716 postavený na stejném referenčním designu. Máme tak výbornou příležitost se přesvědčit, jak si se stejným železem poradily 2 různé firmy.
Vlevo pohled na Today Screen A716 s Bluetooth manažerem a ikonkou aktivující ASUS Launcher (více viz níže).

Přístroj má vedle hlavního LiIon akumulátoru pro bezpečné výměny vestavěný i kus záložní, trochu neobvykle byla zvolena citlivost ukazatelů v řádu 10 %.



Přítomných 64 MB RAM již dnes nikoho neohromí, zvlášť po zjištění, že volných je pouze 55,79 MB.

O to více radosti ale způsobí Flash Disk, tvořený zbytkem z 64 MB flash ROM, tedy pěknými 25,05 MB.



Po nahlédnutí do technických detailů v ASUS Settings zjistíme, že použit byl procesor Intel PXA255 a že displej zobrazí 65536 barev.



Společnost ASUS se rozhodla vyřešit problematiku nastavování nanejvýš neobvykle, namísto tradičního rozstrkání pod několika různými ikonami je nyní veškeré nastavování pod jedinou - ASUS Settings.

Nalezneme zde naprosto vše - nastavování citlivosti mikrofonu, hlasitosti a vyvážení (plynule), výšek i basů (pouze skokem), podsvícení, zda automaticky spouštět program z vložené paměťové karty, v jakém rychlostním módu hnát procesor a i nastavení maximální rychlosti infraportu.







Mezi systémovými programy je i i trojice přímo od ASUSu.




První z nich zastupuje ASUS Backup, schopná zálohovací utilitka.




Další je ASUS Launcher, jednoduchý launcher pro základní třídění a práci se zástupci.





A poslední je WiFiME, program, který se zabydlí v liště a poskytuje přístup do Wi-Fi menu. Povšimněte si, že WiFiME pracuje pouze s Wi-Fi a Bluetooth má samostatného manažera v liště - přístroj totiž důsledně trvá na využívání pouze jednoho bezdrátu, pokud se např. se spuštěným Bluetoothem pokusíte nahodit Wi-Fi (a naopak), systém Vás lakonicky informuje, že musíte nejdříve vypnout druhý z bezdrátů.



A ještě něco screenshotů z konfigurace Wi-Fi skrze WiFiCFG.





reklama