reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
29.3.2006, Karel Polívka, recenze
Při testování desky GA- G1975X jsme přišli do kontaktu s modelem Asus P5N32-SLI Deluxe (čipová sada nForce4 SLI x16 pro Intel), který disponuje dvěma plnohodnotnými sloty PCIe x16. Díky jeho zpracování jsem se rozhodl na něj podívat i podrobněji, jelikož chlazení je zde vyřešeno pasivním způsobem s využitím dvou heatpipe a navíc využívá v desktopu neobvyklý 8-mi fázový stabilizátor napětí.
[aMd]Mica | 30.3.200610:58
jj, recenzia je to velmi dobra ale opravte si tam tie chybicky krasy ;­) Inak skoda, ze vykon a ticho idu cim dalej tym horsie dokopy. Onedlho uz vzduchove chladenie nebude jednoducho stacit a zacneme pouzivat standardne vodne. Konecne by sa dosiahlo skutocne ticho a navyse by sa eliminovali nadrozmerne chladice ci uz na CPU alebo GPU ­-> viac miesta pre ine komponenty. Najlepsi vodnici su vsak vzdy robeni podomacku presne na mieru a to nie kazdy moze. Sice nepatria medzi seriovych krasavcoch ale vykonovo ako aj pomerom cena­/vykon firemne riesenia s prehladom prevalcuju.
Odpovědět0  0
BurnerTom (43) | 30.3.20068:46
"Cílení této základní desky je jasné ­- absolutní high­-end pro desktopovou oblast platformy AMD­" ­- nie je tá doska náhodou pre INTEL?
Odpovědět0  0
Mlha | 30.3.200610:05
Tak tak ­- a co třeba ­"nepomohlo ani snížení frekvence sběrnice HyperTransport­" Taky dobrý...
Odpovědět0  0
Karel Polívka (1065) | 30.3.200610:53
"Tak tak ­- a co třeba ­"nepomohlo ani snížení frekvence sběrnice HyperTransport­" Taky dobrý...­"

Můžu prosím vědět, co je na tom ­"taky dobrý...­"? Jak si myslíte, že spolu čipy C19 a CK804 komunikují?

Za překlep v podobě cílení pro platformu AMD se omlouvám a děkuji za upozornění.
Odpovědět0  0
morfcz12 | 30.3.20068:25
no ja treba nemusim stale poslouchat hudbu a proto vitam vyrobce a desky s pasivem. jelikoz ventilatory chipsetu neskutecne rvou.
a ticho je proste ticho.
Odpovědět0  0
dww | 29.3.200619:09
pasivni chlazeni je na nic
Odpovědět0  0
Zumik (63) | 29.3.200619:58
a to jako proč????
tobě vadí že to nedělá ten správnej rámus co? :­-)
Odpovědět0  0
kaso02 (75) | 30.3.200610:11
hej hej aspon 10 coolerov na doske aby som vedel ze mi tam v bedni nieco ide!!!
Odpovědět0  0
snajprik | 29.3.200620:49
No ak pocuvas stale hudbu pri PC alebo nieco take tak fakt ti to je jedno :)
Odpovědět0  0
babi01 (2) | 29.3.200619:06
Nemohli byste prosimvas udelat recenzi na tuto dwsku protoze si myslim ze procesory AMD jsou u hernich sestav vice rozsirene nez Pentium sice nic proti Pentiu nemam ale kdyz uz bych si tuhle desku chtel koupit tak jen pro AMD.
Odpovědět0  0
masakr | 29.3.200619:39
Nikde nemáš psáno, že je to recenze zaměřená na hry... A stejně je to ve hrách jedno +­- 1­-5fps to je fakt rozdíl...
Odpovědět0  0
babi01 (2) | 29.3.200619:47
a uz vidim nekoho kdo si koupi desku za 5 litru da do todo dual­-core procesor a ten comp bude mit v kancelari na ucetnictvi nevim ale ve sejnej cenovej relaci bych si vzal radsi tuhle desku se soketem 939 pro AMD
Odpovědět0  0
deif | 1.4.200620:05
Já tuto desku mám a zajímalo by mě taky jak si stojí v testech!! Jo a ještě jedna otázečka, jak to že jste na ty pasivy namontovali ty aktivy když je tam psáno že pokud je procák chlazen aktivně tak tam nemají být??? já aktiv na tom pasivu nemám a nevím jestli to je teda chyba nebo ne??
Odpovědět0  0
Karel Polívka (1065) | 2.4.200617:39
V článku je u té fotky, o které mluvíte, jasný komentář, že to je pouze pro ilustraci, jelikož nasazení těch ventilátorů je třeba pouze za určitých podmínek.
Odpovědět0  0
deif | 2.4.200618:57
aha! omlouvám se za nepozornost a Děkuji za odpověd!
Odpovědět0  0
masakr | 29.3.200618:32
Moc hezká recenze! Oceňuji nejvíc detailnost a popis maličkostí, protože to z této recenze dělá jedinečnou a lepší recenzi než v česopisech nebo jinde ;)
Odpovědět0  0
Martin Štěpánek (439) | 29.3.200618:20
Ahoj Charles,
mas opravdu pekne recenze, ale jsou tak pekne a dlouhe, az jsou temer necitelne...ted to neber zle, ale jsou fakt krute propracovane a hlavne krute dlouhe.
Odpovědět0  0
Comby (55) | 29.3.200617:53
Akurat vcera som si sam sebe vravel, ze uz davno som na shw necital recenziu mainboardu. Nemam slov.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.