reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus S6F - kožený luxus

15.12.2006, Josef Brož, recenze
Asus S6F - kožený luxus
Asus přináší na mobilní trh zajímavou novinku. Model Asus S6F je nejen malý a mobilní notebook, ale jeho nejzajímavější stránkou je exklusivní kožené provedeni. Srdcem notebooku je nízkonapěťový procesor Intel Core Duo L2400 a čipová sada Intel 945PM.
Asus je obecně vnímán jako výrobce levnějších notebooků „nižší třídy“. V případě řady S6F se však taiwanským designérům podařilo navrhnout luxusní notebook, který svým netradičním vzhledem může konkurovat notebookům Thinkpad nebo LIFEBOOK. Přestože jeho povrch není zušlechtěn slitinami magnésia a karbonu, můžeme Asus S6F považovat za exklusivního a originálního zástupce vyšší třídy.


Asus S6F

Asus S6F však není pouze exklusivní hračkou pro nudící se manažery. Poskytuje totiž i relativně vysoký výkon. Nízkou spotřebu zajišťuje nízkonapěťový procesor Core Duo L2400 a integrované grafické jádro čipsetu Intel Calistoga i945GM (Intel GMA 950). Nízká spotřeba hardware (gpu+cpu) a malé rozměry (27 x 19,1 x 2,2 cm) zajišťují vysokou mobilitu. K tomu přispívá i celková hmotnost přístroje, která mírně přesahuje 1,5 kg.

K přednostem notebooku dále patří kontrastní 11,1“ (glare) displej s podporou technologie Asus Splendid Video Enchancement Technology. Širokoúhlý displej s ideálním poměrem 16:9 je i přes svou velikost vhodný pro sledování filmů. Asus S6F tak výborně supluje přenosný DVD přehrávač. Škoda, že integrovaná grafická karta neumožňuje výstup na TV. Při běžné práci je notebook poměrně tichý. Ke zvýšení hlučnosti dojde pouze při vysokorychlostním čtení a zápisu DVD disků.

Asus S6F

Obecně lze Asus S6F doporučit uživatelům, kteří prahnou po vysoké mobilitě a originálním vzhledu. Notebook při běžné práci vydrží více než čtyři hodiny provozu na bateriích. Ve své třídě je Asus S6F jedním z nejzajímavějších produktů na trhu.


Rozměry a mobilita
Výkon integrované grafiky
Originální design
Žádné bezpečnostní prvky
Výkon procesoru Core Duo LV L2400
Ikona Odkaz na databázi
Ikona Odkaz na databáziIkona Odkaz na databázi
Orientační cena: 52 000,- Kč včetně DPH

Za zapůjčení notebooku děkujeme společnosti BGS LEVI Czech
reklama