reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus U1F - elegantní 11“ subnotebook

6.6.2007, Josef Brož, recenze
Asus U1F - elegantní 11“ subnotebook
Asus U1F na první pohled zaujme propracovaným designem a kvalitou materiálů. Leštěné plasty, chromované bočnice a uhlíková vlákna řadí tento produkt do kategorie luxusního zboží. Nízkou spotřebu zajišťuje ultra-low voltage procesor Core Duo U2400, 1,8" disk a LED displej..
Asus U1F je bezesporu luxusním produktem, který snese srovnání se špičkovými notebooky konkurenčních firem. Rozhodně nebude přehnané, když tento model přirovnám k proslulým řadám Fujitsu LIFEBOOK nebo Sony Vaio. Určitou daní za mobilitu a nízkou spotřebu energie je poněkud slabší hardware. Nízkonapěťový procesor ULV U2400 sice náleží do rodiny Core Duo, ale výkonem celkem zaostává za "plnokrevnými" procesory řady Core Duo T2x00. Velkým potenciálem neoplývá ani integrované grafické jádro a nejslabším článkem hardware je 1,8“ disk Toshiba. Odezvy systému Windows Vista jsou proto při více spuštěných programech poněkud pomalejší.



Asus U1F

Vynikající je dílenské zpracování notebooku. Návrháři dokonale zkombinovali několik druhů materiálů. Jednotlivé části vyrobené z uhlíkových vláken, hliníku a hovězí kůží spolu dokonale lícují. Poněkud problematická je pouze lakovaná vrstva panelu, která bude v terénu patrně značně trpět. Při běžné práci je notebook poměrně tichý a nepřehřívá se. Vyšší hlučnost vykazuje pouze externí mechanika, a to pouze při vysokorychlostním čtení nebo zápisu DVD.

Asus U1F

Notebook rozhodně není jen reprezentativní hračkou pro manažery, která slouží k budování pochybné image. Věřím, že Asus U1F najde své uplatnění i mezi profesionály, kteří nehledí pouze na design, ale využijí především dokonalou mobilitu a dlouhou výdrž na bateriích. Cena Asus U1F se pohybuje kolem 54 000,- Kč. Ve své kategorii jde o jeden z nejkvalitnějších a především nejzajímavějších produktů, které jsou dostupné na našem trhu.


Design
Výkon hardware
Mobilita a výdrž na bateriích
Údržba - chrom, nečistoty
LCD panel
Mono zvuk
Tichý chod
Ikona Odkaz na databázi
Doporučená koncová cena: 54 000,- Kč (včetně DPH)

 
Za zapůjčení notebooku Asus U1F děkujeme společnosti BGS LEVI Czech

reklama