reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus W5Fe - jeden displej nestačí

10.5.2007, Josef Brož, recenze
Asus W5Fe - jeden displej nestačí
Asus W5Fe přináší výkonné, ale především mobilní řešení postavené na procesoru Core 2 Duo T5600 a grafickém jádru Intel GMA 950. Zajímavým prvkem nového 12“ notebooku je integrace SideShow displeje, který notebooku přidává možnosti a funkce PDA.
Notebooky řady Asus Superior Mobility jsou určeny uživatelům, kteří tráví většinu času mimo kancelář. Maximální mobilitu zaručují především kompaktní rozměry a nízká hmotnost přístroje. Dílenské zpracování notebooku je kvalitní, design velmi elegantní a funkční. Přínosem jsou i plastové materiály zušlechtěné elektrolytickým pokovováním.

    Asus W5Fe

    Velmi zajímavým nápadem, a to nejen po stránce designu, ale i marketingu, je umístění SideShow displeje na vnější straně displeje. Poněkud kontroverzní je však použití v běžném provozu. Softwarová podpora SideShow je díky synchronizaci s Windows Vista velmi dobrá. Osobně mi však příliš nevyhovovalo používat Asus W5Fe jako 1,7 kg těžké PDA. Velmi dobře se notebook snáší i s předinstalovanými Windows Vista. Problémy, které se objevily v souvislosti s testovací metodikou, budou jistě brzo vyřešeny optimalizací příslušného software. Firemní utility Asus fungovaly pod Vistami bez problémů.


    Asus W5Fe

    Rozhodně musím pochválit bezproblémový a především tichý chod přístroje. Obával jsem se odvodu tepla, které poněkud komplikovalo provoz modelu Asus W7J. Díky precizně vyřešenému chlazení se však nový model W5F zahřívá jen minimálně a uživatel není obtěžován výdechem teplého vzduchu na pravé straně notebooku. K přednostem notebooku patří nejen výkonný procesor Core 2 Duo, ale i kontrastní širokoúhlý displej s glare technologií. Po stránce hardware lze testovanému modelu vytknout pouze slabší integrovanou grafiku a horší zvukový výstup. Asus W5Fe je dodáván s bohatou softwarovou výbavou a zajímavými firemními aplikacemi. Řada Asus W5F najde uplatnění u uživatelů, kteří vyžadují především kvalitu a vysokou mobilitu.


    Funkční design a použité materiály
    Cena
    Mobilita
    Výkon grafické karty
    LCD panel
    Ikona Odkaz na databázi
    Tichý chod
    Ikona Odkaz na databázi
    Doporučená koncová cena: 52 000 Kč (s DPH)

    Za zapůjčení notebooku Asus W5Fe děkujeme společnosti BGS LEVI Czech

    reklama